University of Veterinary Medicine Budapest

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Un tur virtual al Universității noastre

58742_lo_53.jpg

Universitatea de Medicină Veterinară este singura școală veterinară din Ungaria. Este o instituție de stat supravegheată și finanțată de Ministerul Capacităților Umane și este acreditată pentru eliberarea diplomelor de doctor în medicină veterinară (DVM), de licență în biologie și de diplomă postuniversitară de doctor în filosofie (doctorat). ) în științele veterinare. Universitatea are un rol fundamental în predarea în cursul de masterat în biologie, de asemenea. Universitatea are un istoric de predare neîntrerupt pentru mai mult de două secole, devenind astfel una dintre cele mai vechi școli veterinare din lume.

Ungaria, datorită teritoriilor sale simple, deosebit de potrivită pentru creșterea intensă a animalelor, a fost dintotdeauna un producător și exportator de animale și produse de origine animală la scară largă. Din epoca mijlocie târzie, turme mari de vite și alte animale au fost conduse spre piețele Vienei, Nürnbergului, Munchenului și a municipalităților nord-italiene, unde vânătoarea maghiară, în special calul și vitele, sa vândut bine. Migrația de câteva săptămâni către locurile de pe piață a fost mai degrabă o încercare atât pentru animalele, cât și pentru păstorii însoțiți care îi însoțiseră, care știau unde să găsească pășuni cu iarbă proaspătă și apă pe drum. Au fost, de asemenea, războinici cu experiență capabili să-și apere bunurile valoroase (și banii pe drumul cel bun) de atacurile de tâlhari. Acest tip de tranzacționare tradițional a durat până în secolul al XVI-lea, când Imperiul Turc în plină expansiune a transformat teritoriul regatului ungar într-un câmp de luptă pentru următorii 150 de ani.

Când turcii au fost expulzați, o țară devastată a fost lăsată în urmă. La sfârșitul secolului al XVII-lea, Ungaria a devenit un condominiu cu Austria sub împărații habsburgici. Vechile rute comerciale au fost revitalizate, dar de această dată, animalele maghiare și păstorii lor războinici erau necesari și pentru armata imperială: carne pentru aprovizionare, cai și călăreți pentru a face nucleul celebrului cavalerie ușoară maghiară, "husarii". În acest scop, suveranii iluminați ai imperiului multinațional au considerat necesar să dezvolte o infrastructură de bază în Ungaria, domeniul în care au venit carnea, porumbul, caii și soldații buni. O parte a acestor evoluții a fost implementarea unui sistem educațional la nivel național. Au fost deschise noi universități și, în 1782, împăratul Iosif al II-lea a decis să înființeze o școală de medicină veterinară în orașul Pest (acum parte a Budapestei).

O scurtă istorie a educației veterinare în Ungaria

În 1787, la scurt timp după înființarea primei școli veterinare din lume (1762, Lyons), a fost înființată o "catedră pentru vindecarea animalelor" la Facultatea de Medicină din orașul Pest (acum o zonă a orașului Budapesta) pentru a oferi studenților de medicină și chirurgie cu cunoștințe de bază privind bolile animalelor și gestionarea acestora, parte integrantă a activității medicului generalist la momentul respectiv.

La începutul secolului al XIX-lea, expansiunea rapidă a creșterii tradiționale a calului și bovinelor pe câmpiile ungare a făcut apel la o dezvoltare instituțională adecvată. În consecință, în 1851 Catedra de Vindecare a animalelor a devenit independentă de Facultatea de Medicină ca "Institutul Regal de Medicină Veterinară". În 1899, statutul său a fost schimbat cu cel al unui Colegiu Regal cu dreptul de a elibera diploma DVM (Doctor Veterinariae Medicinae). Ca un colegiu independent, această școală a câștigat o reputație internațională în prima jumătate a secolului XX. Din 1960 a obținut statutul de universitate independentă.

Ca parte a reorganizării universitare a învățământului superior în 2000, Universitatea a devenit Facultatea de Științe Veterinare, Budapesta, a Universității Szent István. Din vara anului 2016, școala noastră și-a recăpătat independența, așa că se aplică numele anterior al Universității de Medicină Veterinară. Acesta este în continuare o universitate de stat și programul a fost continuu supravegheat și acreditat de către Consiliul de Acreditare din Ungaria.

58743_lo_59.jpg

acreditare internațională

În 1995, școala veterinară a fost acreditată la nivel internațional de Asociația Europeană a Unităților pentru Educație Veterinară (EAEVE). Urmărirea ulterioară a avut loc în 2004, cu rezultate pozitive. Acreditarea școlii veterinare din Budapesta a fost consolidată de către EAEVE și FVE (Federația Veterinariilor din Europa). Raportul de acreditare conchide: "Universitatea de Științe Veterinare poate pretinde o poziție mândră printre omologii săi europeni. Absolvenții săi tineri nu trebuie să se teamă să concureze cu colegii lor europeni pentru cunoștințele și abilitățile practice. "

Ungaria este, din 2004, un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, ceea ce înseamnă acceptarea diplomelor în UE și echivalarea cu diplomele din alte țări din UE. Diploma de la Budapesta este acceptată în plus față de țările UE în mai multe altele. După finalizarea unui examen de bord în Canada sau în SUA, absolvenții au dreptul la o rezidență și la practică în America de Nord.

Cifre și date

Universitatea de Medicină Veterinară din Budapesta este, potrivit unei țări cu o populație de 10,5 milioane, singura școală veterinară din Ungaria. Înscrierea actuală este de aproximativ 100, 120 și 120 de studenți pentru programele de limba maghiară, germană și engleză. Acest lucru înseamnă că avem un total de 1.000 de studenți la școala veterinară. Ca și în cazul tuturor universităților de stat din țară, Facultatea este supravegheată oficial de Ministerul Educației, iar programele sale de predare și cercetare sunt sponsorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale și de Academia de Științe a Ungariei.

58744_fb_lo_69.jpg

Locații

Budapesta

Address
István u. 2
1078 Budapesta, Ungaria