Lithuanian University of Health Sciences

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea de azi

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) este cea mai mare instituție de învățământ superior pentru științele biomedicale din Lituania, integrând cu succes studii, cercetări și practici clinice. LSMU este format din două academii principale: Academia Medicală și Academia Veterinară .

Studenții de medicină, odontologie, și care alăptează dobândi abilitățile lor practice la LSMU Spitalul Kauno KLINIKOS, care este cea mai mare instituție medicală din statele baltice. Peste 1.200 de medici cu înaltă calificare și 2.400 de membri ai personalului de îngrijire medicală au grijă de peste 78.000 de pacienți la Spitalul LSMU în fiecare an. Întregul personal medical apreciază metode inovatoare și progresive de tratament și diagnostic, care respectă standardele globale.

Studenții de farmacie dobândesc abilități practice la Farmacia Universității, care este concepută nu numai pentru a servi publicul, ci și pentru a fi principala unitate de pregătire a Facultății de Farmacie, oferind studenților un spectru larg de cunoștințe și abilități practice și oferindu-le experiență de lucru de primă manieră. . Studenții care doresc să devină medici veterinari își obțin abilitățile practice în clinici de animale mari și mici și săli de operații ale Academiei Veterinare.

LSMU este un participant activ la programul de schimb ERASMUS. Studenții pot studia la universități străine sau pot pleca în străinătate pentru practică pentru o perioadă de până la un an. Contractele de schimb academic au fost semnate cu universități din 26 de țări europene. Majoritatea partenerilor ERASMUS sunt în Germania, Spania, Franța, Finlanda și celelalte state membre ale UE.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Viziunea noastra

O universitate europeană de științe a sănătății pentru prosperitatea societății. Vom căuta, prin eforturile întregii noastre comunități, să devenim una dintre cele mai bune 701 de universități din clasamentele universitare QS World.

Misiunea noastră

Viziunea va fi urmărită prin MISIUNEA noastră - pentru a crea, acumula, sistematiza și răspândi cunoștințe științifice și cele mai noi realizări în studii și științe, a învăța și a dezvolta o personalitate creativă, onestă, cu inițiativă, educată, independentă și întreprinzătoare, încurajarea democrației și bunăstare, dezvoltă o societate sănătoasă și educată. Rolul esențial al LSMU în acest proces de educație este urmărirea unei societăți sănătoase, care garantează progresul social și economic al țării, identitatea sa civilizațională, precum și crearea, sprijinul și dezvoltarea tradițiilor culturale naționale și globale. Sănătatea și bunăstarea lumii animale reprezintă o parte integrantă a acestui obiectiv.

Mediu inovator

Biblioteca și Centrul de Informații al Universității este una dintre cele mai moderne biblioteci din UE, care este membră a Asociației Bibliotecilor Europene de Cercetare, LIBER, rețeaua principală pentru bibliotecile de cercetare din Europa. Biblioteca are atât tehnologii virtuale cât și RFID și este foarte populară printre cercetători și studenți, nu numai în Lituania, dar și în țări străine, pentru arhitectura și sistemele sale de informații unice.

LSMU participă la dezvoltarea de proiecte care au ca rezultat noi tehnologii, cercetare și dezvoltare științifică sporită, precum și infrastructură reînnoită și modernizată a Universității. În curând va fi deschis Centrul de Tehnologii farmaceutice moderne și de sănătate, precum și noua Facultate de Farmacie cu laboratoare și clase moderne. În plus, Facultatea de Sănătate Publică este în prezent în construcție în campusul Academiei Veterinare.

O alegere pentru studenții străini

Din 1990, LSMU a fost Alma Mater a multor studenți internaționali și aproximativ 1000 de studenți străini cu normă întreagă din 70 de țări (în principal din Suedia, Israel, Germania, Spania, Regatul Unit, Liban, India, Coreea de Sud) sunt în prezent înscriși aici. A cuprins aproape 17% din populația totală a studenților la LSMU.

Numărul studiilor la nivel internațional crește în fiecare an. Germania, Italia, Franța, Turcia, Republica Cehă, Finlanda și Norvegia sunt cele mai populare țări partenere Erasmus printre studenții LSMU. Studenții străini care aleg să studieze la LSMU provin cel mai adesea din Spania, Italia, Letonia, Belgia și Polonia.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Experiența și recunoașterea internațională

LSMU colaborează cu mai mult de 140 de universități europene, americane și asiatice în scopuri de studiu și de cercetare.

Universitatea este membră a numeroase organizații internaționale, precum Asociația Europeană a Universității (EUA), Asociația Școlilor de Sănătate Publică din Regiunea Europeană (ASPHER), Asociația Școlilor Medicale din Europa (AMSE), Asociația pentru Educația Medicală din Europa (AMEE), Rețeaua Universității Regiunii Mării Baltice (BSRUN), Organizație pentru doctorat. Educația în Biomedicină și Științele Sănătății în Sistemul European (ORPHEUS), Asociația Europeană a Instituțiilor pentru Educație Veterinară (EAEVE), Asociația Veterinară Mondială etc.

LSMU este, de asemenea, un membru al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), unde îndeplinește rolul unui centru de colaborare pentru cercetare și instruire în epidemiologie, precum și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli cronice nepermisibile.

Programele de studiu de la LSMU îndeplinesc standardele de învățământ universitar aplicate în țările UE, iar absolvenții sunt eligibili să ia examenul de licență medicală din Statele Unite (USMLE) și examenul PLAB al Consiliului Medical General din Marea Britanie.

Studiu la LSMU

LSMU salută studenții internaționali la următoarele programe de studiu:

Program Durată
Limba Grad și calificare
premiat
Studii integrate
Medicament 6 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății, Doctor
Odontologie (stomatologie) 5 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății, Doctor Odontolog
Farmacie 5 ani RO Master în Științe ale Sănătății, farmacist
Medicină Veterinară 6 ani RO Master în Științe Veterinare, Doctor Veterinar
Studii de licență
Asistență medicală 4 ani Engleză BSc în Științe ale Sănătății, asistent medical de practică generală
Ergoterapie 4 ani Engleză Licențiat în Științe ale Sănătății, Terapeut ocupațional
Psihologia sănătății 4 ani Engleză Licență în Științe Sociale
Studii de masterat
Sănătate Publică 2 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății
Managementul sănătății publice 2 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății
Medicina stilului de viață
(învățământ la distanță)
1,5 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății
Practică avansată de asistență medicală 2 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății, asistent medical de practică avansată
Știința alimentelor 2 ani Engleză Master în Științe Agricole
Știința animalelor 2 ani Engleză Master în Științe Agricole
Interacțiunea animală și umană 2 ani Engleză Master în Științe Agricole

Locații

Kaunas

Address
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
Kaunas, Jud. Kaunas, Lituania

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră