Saint Joseph University of Beirut

Introducere

Citește Descrierea Oficială

109747_109732_img2018720872.jpg

Despre USJ

Universitatea din Beirut (USJ) este o universitate privată libaneză înființată în 1875. Universitatea și diplomele sale sunt recunoscute oficial de statul libanez, în conformitate cu prevederile învățământului superior privat care guvernează învățământul superior din Liban.

  • Universitatea a fost acreditată de AERES (agenția de evaluare a cercetării franceze în domeniul cercetării franceze) în 2009.
  • Este membru al Asociației Universităților Arabe, al Uniunii Internaționale a Universităților, al Asociației Universităților de Limbi Străine sau Parțial Franceze, al Federației Internaționale a Universităților Catolice, al Federației Universităților Catolice Europene, al Asociației Instituțiilor de Învățământ Superior Europa și Liban, Asociația euro-mediteraneană și Forumul Universitar Permanent EuroMed.
  • Are mai mult de 200 de acorduri de cooperare diferite universități, fie ele arabe, europene, americane, canadiene, chineze sau japoneze.
  • Acesta găzduiește sediul permanent al Societății Facultăților de Stomatologie arabă, care este găzduit de afiliatul său, Facultatea de Medicină Dentară.
  • Se află sediul permanent al Confederației Arabe pentru Facultăți
  • Acesta găzduiește sediul Institutului Confucius pentru predarea limbii și a civilizației chineze.
  • Se găsește sediul Centrului Academic din Japonia.115533_SIOpagepubAinNajmdemiA42019-small.jpg

Declarația misiunii USJ

Misiunea, viziunea și valorile universității sunt definite în Carta sa. Acestea se rotesc în jurul a două axe principale: predare și cercetare, dar există și oa treia axă de implicare civică.

În acest sens, USJ este o instituție de predare și cercetare. Promovează excelența și urmărește să-și modeleze studenții în cele mai bune din țară și din regiune, deschizând astfel largă ușă de oportunitate pentru ei. Nu numai că, ci și pentru promovarea dialogului prin biculturalism și plurilingvism, toate rămânând un refugiu sigur pentru reflecție și construire de caractere.

Carta cere ca toți membrii comunității universitare să se angajeze să pledeze pentru libertatea personală, fiind în același timp deschisi la angajarea spirituală. Membrii tuturor denominațiunilor religioase, a căror pluralitate este idiosincratică pentru societatea libaneză, sunt chemați să participe la această advocacy, ceea ce implică o temă fundamentală a respectului reciproc și a cunoașterii. De asemenea, Carta stipulează că USJ servește tuturor membrilor comunității, indiferent de distincțiile sociale și etnice, ceea ce explică importanța pe care o acordă menținerii diversității în facultatea și corpul său student. USJ refuză să urmeze o ideologie, optează în schimb pentru a-și face campusurile să fie un spațiu deschis pentru dialog și schimb de informații, atât timp cât nu sunt încălcate libertățile și nu sunt întrerupte activități academice. Ea speră să acționeze ca aluat societății din care face parte.

USJ acordă, de asemenea, o mare importanță "a treia misiune" menționată anterior: implicarea civică. Universitatea este un pionier în acest domeniu, luând inițiative exemplare, cum ar fi, dar fără a se limita la următoarele:

  • Sistemul de reprezentare proporțională utilizat în timpul alegerilor studenților pentru a reprezenta mai bine toate părțile politice și pentru a încuraja mai mulți oameni să participe la viața democratică
  • Programul de voluntariat "Opération 7ème jour" care promovează angajamentul civic și învățarea valorilor sociale, naționale și umane

Activitățile culturale organizate de diverse organisme studențești; acestea permit tuturor să își prezinte aptitudinile și talentele, făcând viața elevilor mult mai plină de viață.

109745_109728_28513.jpg

Locații

Beirut

Address
Beirut, Guvernatorul Beirut, Liban