University of Turin

Introducere

Citește Descrierea Oficială

APLICAți-vă la UniTo pentru anul 2020-2021 la adresa href = "https://apply.unito.it

Faceți clic aici pentru informații despre procedura și termenele de depunere a cererii.

-------------------------------------------------- ------

University of Turin este una dintre cele mai vechi și prestigioase universități italiene .

Gazduind aproximativ 70.000 de studenti , 4.000 de personal academic, administrativ si tehnic , 1800 de studenti postuniversitari si post-doctorat si cu 120 de cladiri in diferite zone din Torino si locuri cheie in Piemont , University of Turin poate fi considerata " un oraș, "care promovează cultura și generează cercetare, inovare, formare și ocuparea forței de muncă.

132080_012_campus_luigi_einaudi.jpgfoto cu amabilitatea lui Michele D'Ottavio

University of Turin este astăzi una dintre cele mai mari universități italiene, deschisă cercetării și formării internaționale. Ea efectuează cercetări științifice și organizează cursuri în toate disciplinele, cu excepția ingineriei și arhitecturii. Este o parte integrantă a comunității, care acționează pentru relansarea zonelor urbane și suburbane, promovând interacțiunea culturală, integrarea socială și dezvoltarea, încurajând dialogul și înțelegerea realităților actuale.

Burse disponibile pentru studenții internaționali

Informații: en.unito.it/international-scholarships

Cursuri

University of Turin acoperă practic toate domeniile cunoașterii; Centrele sale de diagnosticare medicală, biosenzoristică și nanotehnologii se numără printre cele mai bune din Italia.

Unele dintre cursurile de gradul oferite sunt unice în Italia, cum ar fi strategia militară, biotehnologie, științe sportive, restaurare și conservare (în Venaria).

University of Turin are o tradiție de cercetare remarcabilă în subiecte tradiționale, cum ar fi istoria, filozofia, dreptul, economia și medicina, dar în prezent se ramifică în sectoare moderne importante, cum ar fi știința alimentară, politica socială, IT, artele spectacolului și științele comunicării .

132081_019_graf_library.jpgfotografie amabilitate a lui Andrea Gurmani

Programul de finanțare

(Studenți)

Admiterea la ciclul italian de prim ciclu este de obicei supusă cel puțin 12 ani de învățământ secundar.

Studenții care au obținut diploma de școală secundară după o perioadă mai scurtă de 12 ani se pot alătura Programului Fundației: un curs online de un an care oferă 60 de credite constând în principal în limba și cultura italiană și alte subiecte de interes. Studenții internaționali sunt autorizați să participe la întregul program online în țările lor, cu excepția testului final care va avea loc la University of Turin .

Programul Fundației este, de asemenea, deschis pentru o sumă maximă de 30 de credite în limba și cultura italiană pentru studenții al căror an școlar se termină cu șase luni înainte de anul școlar italian și nu sunt obligați să obțină alte credite universitare.

Informații la https://foundationprogramme.unito.it/

Biblioteci și muzee

Există mai mult de 70 de biblioteci universitare cuprinzând aproximativ două milioane de cărți: 100.000 volume antice. Grădina Botanică și mai multe muzee universitare, cum ar fi Muzeul de Antropologie Criminală "Cesare Lombroso" și Muzeul Anatomiei Umane "Luigi Rolando", sunt bine cunoscute.

Universitatea are un interes deosebit în rețeaua muzeelor ​​locale, pe subiecte variind de la Egipt până la Artă Contemporană și își desfășoară propriile unități de producție media, radio, televiziune și film.

Un angajament puternic

Universitatea are o poziție activă în privința mai multor probleme sociale, cum ar fi mediul, drogurile, egalitatea de șanse și drepturile persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, acționează ca un nivel internațional prin acorduri de parteneriat cu India, China, țările în curs de dezvoltare din Asia, America Latină, Europa de Est, zona mediteraneană și un număr de organizații internaționale care operează în regiune.

Agenția Regională pentru Dreptul la Educație Universitară (EDISU) - o instituție regională care acordă asistență studenților - acordă burse studenților cu studii superioare bazate pe premisele meritului și nevoii: valoarea bursei depinde de situația financiară a studenților.

132082_020_palazzo_rettorato.jpgfotografie amabilitate a University of Turin

Locații

Torino

Address
Via Giuseppe Verdi 8
10124 Torino, Piemont, Italia
Număr de telefon
+39 011 6706111