Citește Descrierea Oficială

Ce trebuie să facă un doctor sau psiholog clinic de mâine? Ce boli vin spre noi prin schimbări demografice? Cum medicina individualizată, de înaltă tehnologie, rămâne accesibilă și umană?

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) își vede MHB înființare, precum și punctul său de vânzare unic, într-un răspuns specific la cerințele în schimbare ale societății noastre privind sistemul de sănătate în general și educația către medic, psihoterapeuții, psihologii clinici și alți profesioniști în domeniul sănătății în particular.

În afara țării. Pentru țară.

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) este o universitate recunoscută de stat în sponsorizarea municipală și non-profit. Este vorba de concepte de predare inovatoare, precum și de unitatea cercetării, predării și îngrijirii pacienților. Cu cele trei spitale universitare Ruppiner Kliniken , Städtisches Klinikum Brandenburg și Immanuel Klinikum Bernau , Heart Centre Brandenburg și, în prezent, peste 20 de clinici de cooperare și aproximativ 100 de practici pedagogice, punem la dispoziție un know-how bazat pe știință și practică pentru studiul unei noi generații de medici și psihologi.

Obiectivul și pretenția fondatoare a Universității de Științe Aplicate din Brandenburg este de a stabili o educație modernă și practică, precum și liberală și holistică, care să răspundă cerințelor profesiei viitoare. Cu calificarea și educația medicilor și psihologilor cu experiență din punct de vedere tehnic și umani, dorim să contribuim activ la soluționarea problemelor curente și la cea mai bună îngrijire a pacientului pentru această țară. În Brandenburg. Și dincolo.

Medizinische Hochschule Brandenburg se vede ca o universitate publică orientată spre bunăstare, cu un cerc unic de municipalități, spitale și diaconie. În contextul impulsului nostru fundamental și pe baza obiectivului nostru, dorim să fim și să devenim o universitate care îndrăznește să facă ceva curajos în predare și cercetare, pedepseste cu îndrăzneală un teren nou și ca un pionier în educație rezolvă probleme urgente sociale. Și dorim să fim și să devenim o universitate care oferă spațiu pentru dezvoltarea talentului și dezvoltarea personalității.

O universitate care urmărește potențialul individual de dezvoltare al fiecărui individ care îl promovează și îl solicită. O universitate care își dovedește capacitatea de a învăța, inova și relaționa din nou și din nou în sarcini viitoare. O universitate care nu numai că se bucură de studii, ci și de predare, cercetare și muncă. Și nu în ultimul rând: o universitate care, cu structura sa caritabil-antreprenorială și cercul său special de parteneri din municipalități, spitale și diaconi, dorește să contribuie la îngrijirea medicală din țară, la viitorul sănătății și la schimbările sociale.

Medicină și psihologie cu inimă, mână și creier

În cercetare, accentul se pune pe medicamentul îmbătrânirii, care include toate procesele, mecanismele și schimbările care apar ca parte a procesului de îmbătrânire, ducând la boli sau limitări ale corpului sau minții care necesită diagnostic, tratament sau prevenire medicală.

Pe de o parte, concepția academică MHB se bazează pe constatările cercetării fundamentale, dar pe de altă parte este orientată spre medicină holistică, umanistă, personală și integrată și psihologică cu inimă, mână și creier, în care individul, fizicul, Locația este centrală și nu doar cazul medical sau de furnizare tehnică.

Ruppiner Kliniken, Städtische Klinikum din Brandenburg pe Havel și Immanuel Klinikum Bernau Heart Center din Brandenburg acționează ca clinici universitare și garantează profesorilor lor strânsa legătură între cercetare, predare și îngrijirea pacientului. Sunt implicate activ alte clinici și practici pedagogice care colaborează, precum și un număr de parteneri renumiți de cooperare din domeniul sănătății, al politicii și al științei.

Statul Brandenburg a fost anterior singura zonă terestră care nu avea nici o facultate medicală proprie și în care nu era oferită nici o educație medicală independentă. Odată cu înființarea MHB acest decalaj va fi închis treptat. În fiecare an, vor începe 48 de studenți în medicină, 42 de studenți și absolvenți, iar începând cu anul 2016, vor începe 21 de studenți în Programul de Masterat în Psihologie Clinică și Psihoterapie (MSc).

Prin planificarea programelor de studii superioare în domeniile medical și psihologic (cum ar fi psihoterapia, terapia creativă și alte profesii în domeniul sănătății), dezvoltarea viitoare a MHB într-o universitate pentru medicină și științe medicale în Brandenburg este o perspectivă viitoare potențială.

Programe predate în:
Germană
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane
Address
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38
16816 Neuruppin, Brandenburg, Germania
Website
Număr de telefon
+49 3391 3914210