ESO Paris - École Superieure d'Osteopathie (SUPOSTEO)

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Școala Superioară de osteopatie sa născut în aprilie 1990 de către actualul președinte său & Director Roger Studii Caporossi, osteopat a absolvit de la Compania de predare, Studii si tehnici Osteopată de cercetare, expert de formare și a practicilor legate de această disciplină.

Instituirea învățământului superior privat înregistrat cu rectorul Academiei de Créteil - Cancelarul Universităților, aprobat de Ministerul Sănătății printr-un decret din 9 august 2007, misiunea ESO este de a forma practicieni exclusive, manageri și competent, în conformitate cu recomandările Societății Internaționale de Osteopatie și Organizația Mondială a sănătății și prevenirea conservarea sănătății.

ESO este școala istorică de formare după Osteopatic de licență în Franța. Într-adevăr, de la înființarea sa, instituirea adoptă o abordare precursoare formării în osteopatia fiind primul:

scuti în Franța, după bacalaureat sau echivalent, un ciclu complet de tip universitar, la 5 ani de formare inițială cu normă întreagă osteopatie, întrebați Direcția de Sănătate și afaceri sociale pentru legalitatea unei formări Osteopatic inițială după Bachelor (1990) să solicite înregistrarea activităților sale de învățământ superior cu Ministerul Educației (1992) Formatul de predare la standardele stabilite de Uniunea Europeană în Bologna (2001) instituie o revizuire selecție la sfârșitul primului an de curs, integrate pregătitoare (2003) pentru includerea de absolvire, gradul osteopatie francez, Director National al Certificari profesionale (diploma de nivel autorizat II Decretul din 10 aprilie 2009 - JO Douăzeci și unu aprilie 2009). În 2014, ESO a fost confirmată includerea unui grad în Nivelul I (Decretul ministerial din 20 ianuarie 2014).

ESO este, de asemenea, și mai ales prima școală de osteopatie să fie certificate în mai 2003 calitatea predării sale, organizarea și gestionarea acestuia de către Register Quality Assurance Lloyd ISO 9001, No. 1 organizație la nivel mondial pentru certificarea standardelor internaționale de calitate. Această certificare este confirmată de către Comisia de Acreditare franceză (COFRAC), la data de 13 mai 2003. Calitatea curriculum-ului propus de ESO, organizarea, conținutul și durata sunt astăzi pentru profesia de referință pentru formarea inițială în osteopatie, un standard pe care instituțiile sunt inspirația mai exigente în Franța și în Europa.

Situat în inima campusului universitar în Marne-la-Vallee, Școala Superioară de osteopatie are o locație privilegiată, care permite studenților săi francezi și străini să realizeze studii superioare într-o zonă liniștită și verde, deși în apropiere Paris (aeroportul Roissy Charles de Gaulle și Orly la 30 min., Paris Gare de Lyon, la 20 de minute. de către RER A). ESO salută 600 de studenți pe an, toate nivelurile de învățământ. Distanta dintre hotel si alte colegii din campus promovează schimbul între oameni din medii diferite.

Cursurile sunt predate de o facultate de 120 de profesori: osteopati francezi și profesioniști străini ai medicale experți, oameni de știință, profesori, cercetători, asistenți de curs, TD și TP.

De ce ESO

Alegerea școlii dreptul de osteopatie este esențială.

Criteriile ESO

Camerele sunt spațioase, moderne și adaptate la predarea osteopatie.
Senioritatea primei școli istorice din Franța, pentru a forma osteopati exclusive de peste 20 de ani în format internațional, după bin.
Un grad înregistrat în RNCP, nivelul titlului I.
Prezența unei clinici osteopatie autentic supravegheat de către profesioniști, care să garanteze tratamentul pacienților "reale" timp de 4 ani de studiu.
Parteneriatele academice (Reims, Evry).
Resurse reale pentru cercetare in osteopatie (echipe de laborator).
O viață bogată și intensă de student.
inserție profesională aproape de 100%.

ESO în cifre

6000 m2 de spații în inima centrului universitar al Cité Descartes.
160 părți interesate: osteopati, cadre medicale, cercetători.
40 camere de consultare din cadrul IA integrate clinica.
80 cursuri externe (spitale, clinici, afaceri, Club sportiv ...).
10% dintre studenții în curs de grad dublu în Masterat.
1 Unitatea de cercetare
1 centru de documentare (bibliotecă, bibliotecă media).
2 cămine studențești de 150 de camere si 190 de camere.

Locații

Paris

École Superieure d'Osteopathie

Address
Cité Descartes, 8 rue Alfred Nobel
Champs-Sur-Marne

77420 Paris, Île-de-France, Franţa
Număr de telefon
+33 1 64 61 66 21