Universități în

Informații detaliate despre diferite locații de studiu

Faceți click pe linkurile de mai jos pentru a citi despre studiul în diferite țări. Noi vă vom oferi informații generale despre țări și vă vom spune mai multe despre sistemele locale de învățământ superior, taxele de școlarizare, forma anului academic, posibilitățile de studiu pentru studenții internaționali și multe altele. Veți găsi și câteva sfaturi utile și informații practice legate de asigurări de sănătate, vize de student și costurile de trai.

Studii Medicale din Întreaga Lume

Universitățile, colegiile medicale, școlile de sănătate publică, școlile de asistență medicală, școlile veterinare și alte instituții de învățământ din întreaga lume oferă programe de studii și cursuri de medicină la nivel postliceal, universitar și postuniversitar. În context global, domeniul învățământului medical este în continuă evoluție, fiind susținut, printre altele, de instituții centrale precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Varietatea de programe oferite de instituții de învățământ medical general se încadrează în două categorii: academică sau profesională. Studiile academice de medicină sunt destinate studenților interesați de baza științifică a medicinei care doresc să aibă o carieră în educație, cercetare, analiză politică sau biotehnologie și dezvoltarea farmaceutică. Studiile medicale profesionale, pe de altă parte, sunt orientate mai mult spre practica în diferite cadre medicale precum spitalele, clinicile private, birourile medicale, azilele de bătrâni, centrele medicale comunitare, centrele de îngrijire ambulatorie și multe altele. Oricum, studiile medicale sunt printre cele mai populare programe din întreaga lume și oferă oportunități valoroase de a face o diferență în viața oamenilor. Lista de specializări în cadrul domeniului medical este practic fără sfârșit, iar unele dintre cele mai populare includ medicina generală, asistența medicală, stomatologia, farmacia, nutriția, managementul medical, sănătatea publică și medicina veterinară.

Un număr tot mai mare de studenți care doresc să obțină o diplomă într-un domeniu legat de medicină aleg să meargă în străinătate pentru studiile lor. Numărul studenților internaționali continuă să crească la toate nivelurile de învățământ superior. Potrivit Institutului de Statistică (UIS) al Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), astăzi peste 4 milioane de studenți își fac studiile în străinătate, ceea ce este mai mult decât dublu din cele 2 milioane de studenți internaționali din anul 2000. Unele dintre cele mai populare țări de destinație tradiționale au fost Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Australia și Germania, iar ele rămân și acum magneți puternici pentru studenții care caută o educație de calitate în străinătate. În același timp, noi țări de destinație din întreaga lume, mai ales în Asia de Est și Pacific, și în Europa Centrală și de Est, se confruntă cu o creștere în popularitate. În ceea ce privește țara de origine a studenților mobili pe plan internațional, cel mai mare flux de studenți internationali vine din China, India, Republica Coreea, Germania, Arabia Saudită, și Franța. Pe lângă studenții internaționali care doresc să studieze în străinătate în campus, tot mai mulți studenți din întreaga lume sunt înscriși la programe online sau de învățământ la distanță la o universitate străină.

Există mai multe motive pentru care studenții aleg să studieze științe medicale în străinătate, printre care:

  • Posibilitatea de a se înscrie la unul dintre cele mai bune programe de medicină, sau la un program cu o specializare care este oferită numai într-o anumită țară sau regiune.
  • Șansa de a experimenta un alt sistem de învățământ și de a descoperi o latură nouă a specializării alese. Profesioniștii medicali cu conștientizare culturală, înțelegere transnațională și seturi de competențe din diferite cadre sunt foarte apreciați deoarece ei muncesc într-o lume care devine tot mai mică și mai interconectată.
  • Oportunitatea de a se scufunda complet într-o limbă nouă, dacă țara de destinație vorbește o limbă diferită față de limba nativă a studentului.
  • Oportunități sporite de angajare. Experiența internațională în cadrul candidaților pentru locuri de muncă este extrem de apreciată de către angajatori, și de multe ori studenții sunt eligibili pentru a aplica pentru poziții atât în țara gazdă, cât și în țara lor de origine.

Câțiva dintre cei mai importanță factori care trebuie luați în considerare atunci când te decizi dacă să studiezi în țara de origine sau în străinătate sunt costurile programului, cheltuielile de trai, calitatea educației, cometențele lingvistice necesare și dacă programul de studiu este oferit cu normă întreagă, part time sau la distanță. Nu uita că studiul în străinătate nu trebuie să te lase fără bani și că există numeroase burse pentru studenții internaționali oferite de organisme guvernamentale, dar și de organizații private.

Începe căutarea pentru programul de studii perfect pentru tine aruncând o privire la diferitele opțiuni de studii medicale la universități și colegii medicale din întreaga lume. Dacă deja sti unde dorești să studiezi, poți face click direct pe țară și apoi alege din instituțiile de învățământ de acolo. Dacă nu, atunci explorează posibilitățile interesante de studiu din întreaga lume!

Citeste mai mult Citește mai puţin