Keystone logo

6 Sănătate Programe în Asistență medicală Sănătate globală Salubritate 2024

Filtre

Filtre

  • Asistență medicală
  • Sănătate globală
  • Salubritate
Domenii de studiu
  • Asistență medicală (6)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu

Sănătate Programe în Asistență medicală Sănătate globală Salubritate

Ce este salubritatea?
Salubritatea este procesul de stabilire, menținere și monitorizare a standardelor de curățenie și igienă în spațiile publice și private pentru a proteja sănătatea și siguranța oamenilor. Aceasta implică îndepărtarea deșeurilor, a apelor uzate și a altor substanțe dăunătoare de pe suprafețe, obiecte și zone în care acestea pot provoca daune. Sanitația include, de asemenea, prevenirea bolilor transmise prin alimente și apă și a răspândirii bolilor prin tratarea apei, eliminarea adecvată a deșeurilor și inspecția locurilor publice.

Ce pot face cu o diplomă în salubritate?
Există multe opțiuni de carieră disponibile pentru cei cu o diplomă în salubritate. Unele dintre acestea includ munca ca inginer de salubritate, specialist în sănătatea mediului sau inspector de sănătate publică. Există, de asemenea, oportunități de cercetare și predare în acest domeniu.

De ce este important să studiezi salubritatea?
Igienizarea este importantă din mai multe motive. Ajută la prevenirea răspândirii bolilor și menține și îmbunătățește calitatea vieții pentru oamenii dintr-o comunitate. Profesioniștii în salubritate pot avea un impact pozitiv asupra societății prin sisteme de salubritate și inovații. Sanitația ajută, de asemenea, la protejarea mediului de poluare și contaminare.

Ce grade sunt disponibile în salubritate?
Există multe tipuri diferite de grade de salubritate disponibile. Acestea includ diplome în sănătatea mediului, sănătate publică și inginerie. Gradele de salubritate pregătesc studenții pentru cariere în domeniul salubrității și le oferă abilitățile și cunoștințele necesare pentru a lucra în acest domeniu. Gradele de salubritate sunt oferite la nivel de licență și absolvent și pot fi luate ca certificări profesionale pentru avansarea în carieră.

Ce voi studia la o diplomă de salubritate?
Unele programe de studii comune în acest domeniu includ sănătatea mediului, sănătatea publică și siguranța alimentelor. Aceste programe includ de obicei cursuri de biologie, chimie și fizică, precum și clase specifice de metode și proceduri de salubritate. Deoarece salubritatea publică este adesea o responsabilitate a municipalităților individuale, diplomele pot include cursuri care acoperă serviciul public, politici publice, legi și reglementări șiguvern.