Keystone logo
POLI.design

POLI.design

POLI.design

Introducere

Primele cinci clasate, unice pentru cei care au participat la ea.



7 domenii de formare, 5 Căi de inovare, 80 de proiecte de formare cu peste 25 de masterate și peste 25 de cursuri de perfecționare.

POLI.design este o companie de consorțiu non-profit fondată de Politecnico di Milano și prin intermediul acesteia accesează marele bazin de competențe multidisciplinare prezente în prima și cea mai importantă universitate tehnică italiană.

Tradiția și inovația, calitatea și capacitatea de a conecta cu lumea profesională sunt pietrele de temelie care au făcut din POLI.design din 1999 una dintre companiile de referință la nivel internațional pentru formarea postuniversitară.

Împreună cu Școala de Design a Politecnico-ului din Milano și Departamentul de Design, POLI.design formează Sistemul de proiectare al Politecnico-ului, un agregat de resurse, abilități, structuri și laboratoare, printre cele mai importante din lume.

POLI.design este școala postuniversitară de design a Politecnico di Milano care susține și completează căile curriculare ale Școlii de Design, având ca scop formarea profesională și o inserție eficientă în numeroasele domenii de activitate în care designerul își desfășoară activitatea astăzi.

Joacă un rol de balama între universități, afaceri, organizații și instituții și lumile profesionale, operând în perspectiva internaționalizării și stabilind din când în când parteneriate cu universități, școli, organizații, instituții, companii și companii.

Viziunea noastra

În lumi complexe și strâns legate între ele, precum cele în care trăim astăzi, Designul reprezintă o resursă care poate ghida societățile și sistemele de producție către noi modele de dezvoltare; este, de asemenea, o resursă care este în prezent crucială pentru a face față concurenței globale în ceea ce privește identitatea și diversitatea.

Designul este o forță motrice din spatele creșterii care poate ghida alegerile individuale și colective prin tendințele culturale, ghidând gusturile, comportamentele, stilurile de viață și stilurile de consum. Are aplicații numeroase și foarte variate: de la cercetare și aplicații legate de introducerea de noi tehnologii până la proiectarea de noi produse și servicii, de la studiul interfețelor de comunicare la gestionarea calităților ergonomice și de mediu, de la definirea spațiilor urbane și a propriului corp până la guvernarea proceselor. legate de politicile de mediu și durabilitate socială.

În acest context, POLI.design își propune să:

  • să unească culturile academice și de afaceri și lumea profesioniștilor cunoașterii;
  • promovarea și dezvoltarea unui design ca disciplină și sistem de profesii;
  • să promoveze relații virtuoase între universități, instituții, producători și profesioniști;
  • sprijinirea dezvoltării întreprinderilor creative.

5 moduri de inovare

Învățarea activă Aculturarea designului Partener în educație
Activarea cunoștințelor de design prin generarea de valoare pentru companii și instituții este scopul acestor căi. Formarea și cercetarea aplicată sunt orientate spre înțelegerea noii piețe și a cerințelor consumatorilor, pentru a crea inovație. Cultura noastră academică și provocările pieței dumneavoastră se întâlnesc în căi de inovare în care POLI.design pune la dispoziție companiilor, asociațiilor și instituțiilor cunoștințele disciplinare și experiențele active de predare. Cultura designului crește prin grefe: în mediul academic, asociații, companii, profesioniști. Un parteneriat oferit prin trasee educaționale pe care le vom promova împreună, în moduri care să vă îndeplinească obiectivele.
Experiență de stagiu Concursuri și evenimente
Designul are multe fețe, ca și studenții noștri: un amestec de culturi, limbi, experiențe, specializări. Și o singură trăsătură comună: o educație academică la fel de solidă ca altădată și la fel de lichidă pe cât o cere vremurile noastre. Designul este motorul creșterii, al orientării culturale, al evoluției gustului, al transformării stilurilor de viață și al consumului. Noi ne ocupăm de asta la POLI.design , iar pe aceste aspecte, putem dezvolta împreună concursuri și evenimente culturale.

Sistemul Politecnico de Proiectare

Împreună cu Politecnico Design School și Departamentul de Design, POLI.design formează Sistemul de Design al Politecnico di Milano, un centru de cercetare, educație și promovare care este unic în domeniul său în lume. POLI.design este, de asemenea, semnificativ legat de sistemul italian de design, datorită unei relații cu Asociațiile de Design, ca:

  • ADI Associazione per il Disegno Industriale
  • AIPi Associazione Italiana Progettisti d'Interni
  • AIAP Associazione Italiana Design della Comunicazione Visiva
  • Federlegno Arredo

Departament de design

Afirmând importanța unei legături puternice între cercetare și formare, departamentul dezvoltă și promovează abilitățile de predare în domeniul designului și disciplinelor conexe.

Școala de proiectare

Astăzi, cea mai mare universitate internațională pentru formarea designerilor de produse, comunicare, interior și modă, atât de către un număr de studenți, cât și de cadre didactice.

POLI.design peste lume

POLI.design este o rețea internațională de cunoștințe, conectată cu dinamica locală din întreaga lume. Mereu deschis către noi colaborări și mereu orientat spre construirea de relații stabile cu cei din lume care gândesc, produc, predau, studiază designul.

Peste granițe, spre unicitate

Credem într-un design care știe să gândească dincolo de granițele vechi, să construiască o nouă cultură de design, să creeze valoare. Pentru oameni, comunități, afaceri din întreaga lume.

Lucrăm pentru a promova și a disemina o cultură de design incluzivă și durabilă, îmbunătățind și intensificând relațiile internaționale.

Am construit relații puternice cu companii și instituții din întreaga lume, oferind programe de formare pentru studenți internaționali, profesioniști și companii și organizând cursuri de formare personalizate și proiecte specifice site-ului.

Operăm ca o punte între lumea academică și contextele profesionale, prin activități experimentale care implică studenți și profesioniști din toate domeniile designului. În fiecare an, primim studenți din peste 80 de țări din întreaga lume.

Rețeaua internațională POLI.design

POLI.design operează într-o rețea internațională, care este în continuă creștere datorită experiențelor și colaborărilor ample într-o dimensiune din ce în ce mai interconectată și globală. Obiectivul nostru este să promovăm și să răspândim cultura designului, prin îmbunătățirea și intensificarea relațiilor noastre internaționale.

POLI.design a construit relații puternice cu companii și instituții din întreaga lume, oferind programe de formare pentru studenți internaționali, profesioniști și companii și prin organizarea de cursuri de formare personalizate și proiecte specifice site-ului.

Scopul POLI.design este de a promova schimbul, accesul și mobilitatea în lumea designului, întărirea și intensificarea relațiilor, în perspectiva răspândirii culturii designului.

POLI.design implică în fiecare an studenți internaționali care provin din 88 de țări din întreaga lume, precum Columbia, Brazilia, Peru, Mexic, Chile, Ecuador, China, Costa Rica, Turcia, Rusia, India, Uruguay, Grecia, Liban, Elveția, Danemarca, Coreea, Thailanda, Maroc, Mauritius, Qatar, Uganda etc.

Caracteristici Campus

Campus Bovisa - Politecnico di Milano, cel mai mare hub de design din Italia

Sistemul de design POLIMI realizat de Departamentul de Design, Școala de Design și POLI.design , este situat în cartierul Bovisa, la nord de orașul Milano, la mică distanță de centrul orașului, într-un loc simbolic al Milanoului industrial. din trecut. Cartierul se confruntă acum cu un proces amplu de transformare urbană, destinat să devină un pol al învățământului superior, cercetării și inovației.

Politecnico di Milano și-a început istoria în Bovisa prin stabilirea în urmă cu aproape douăzeci de ani în ceea ce este acum sediul central via Durando, în fabrica readaptată a fostei Ceretti & Tanfani, unde în trecut se fabricau cabluri pentru telecabine.

Facilități și laboratoare

Sistemul de proiectare POLIMI are unul dintre cele mai recunoscute sisteme de laborator la nivel internațional.

Ocupă o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați în clădirea care găzduiește Școala de Design și activități POLI.design didactice.

    Admitere

    Cum se depune cererea de admitere pentru a participa la un Master de specializare

    Dacă sunteți un candidat cu o calificare obținută în Italia, pentru a aplica pentru admiterea la un Master de specializare vi se va cere să furnizați birourilor noastre următoarele documente:

    • cerere de admitere;
    • curriculum vitae;
    • scanarea calificării;
    • copia actului de identitate;
    • orice alt document care poate fi solicitat de Masterul specific (adică: portofoliu, certificate de cunoaștere a limbii etc.).

    Dacă sunteți un candidat cu o calificare obținută în străinătate, vi se va solicita să furnizați birourilor noastre următoarele documente:

    • aplicație pentru admitere;
    • curriculum vitae;
    • scanarea diplomei de grad obtinuta;
    • traducerea diplomei de licență în italiană, engleză, franceză sau spaniolă;
    • scanarea certificatului cu examenele susținute;
    • traducerea certificatului cu examenele susținute în italiană, engleză, franceză sau spaniolă;
    • copie pașaport sau copie act de identitate;
    • orice alt document care poate fi solicitat de Masterul specific (adică: portofoliu, certificate de cunoaștere a limbii etc.).

    Doar după notificarea admisibilității studentul poate începe procedura de solicitare a vizei și orice documentație necesară pentru înscriere la Politecnico di Milano.

    Cum se depun cererea de admitere pentru a participa la Cursurile de Învățământ Superior

    Pentru a aplica pentru admiterea la un curs de invatamant superior se vor transmite urmatoarele documente:

    • cerere de admitere;
    • curriculum vitae;
    • copia actului de identitate;
    • copia codului fiscal;
    • orice alt document care poate fi solicitat de Cursul unic (ex: portofoliu, certificate de cunoaștere a limbii etc.);
    • copie a vizei de intrare și a permisului de ședere (doar studenții din afara UE), dacă este necesar.

    Rezultatul cererii

    Odată ce testul de admitere pentru cursurile de master și de învățământ superior a fost promovat, POLI.design vă va anunța cu privire la rezultatul evaluării.

    Veți putea apoi accesa zona dumneavoastră personală, unde veți găsi confirmarea admiterii împreună cu instrucțiunile de urmat pentru a vă confirma înregistrarea.

    POLI.design va verifica documentele de înregistrare încărcate și chitanța de plată aferentă.

    Întotdeauna în zona dumneavoastră personală, veți fi informat cu privire la progresul solicitării dumneavoastră.

    Pentru studenții din străinătate

    aa

    Cerinte pentru viza

    După ce ți-ai finalizat înscrierea la un Master de specializare, dacă nu ești cetățean al UE, ar trebui să aplici pentru o viză de studii pe termen lung.

    Pentru aplicație, va trebui să vă înregistrați pe site-ul web Universitaly și apoi Politecnico di Milano vă va confirma înregistrarea în sistem și toate datele necesare pentru a vă putea completa cererea.

    Vă rugăm să luați legătura cu POLI.design Education Office pentru a primi câteva sfaturi care ar putea fi utile în aplicație.

    Permis de ședere pentru studenții UE

    Dacă sunteți cetățean al Europei sau al Norvegiei, Islandei, Liechtensteinului, Elveției, nu este necesar să solicitați un permis de ședere. Cu toate acestea, pentru a locui în Italia pentru o perioadă mai mare de trei luni, este necesar să vă înregistrați la oficiul de registratură al municipiului de reședință, alegând una dintre următoarele metode:

    A. Studenții care nu intenționează să își mute reședința în Italia:

    Pentru a obține o reședință temporară în Italia, trebuie să mergeți direct la oficiul de stat la alegere, prezentând următoarele documente:

    • copia și originalul pașaportului/cărții de identitate valabile;
    • copia și originalul codului fiscal;
    • copie după certificatul de înscriere la studii, în limba italiană;
    • copie și card european de sănătate (CEAM) în original ale stării actuale de apartenență;
    • dovada resurselor economice suficiente (minim 5.825 €) furnizată prin formularul Euro1 (se completează punctul „” B „” numai dacă există membri de familie aflați în întreținere). Pe formular, în partea dedicată datelor cu caracter personal, indicați locul de reședință (referitor la țara dvs. de reședință) și adresa de domiciliu în Milano.

    Înregistrarea în registrul provizoriu este valabilă un an de la data emiterii.

    Oficiu central de registratură: Municipio 1 – Zona de servicii pentru cetățeni – Biroul pentru străini sau ghișeu (luați biletul „C”), via Larga 12, 20122 Milano – Program: continuă de luni până vineri, de la 8:30 la 15:30

    B. Studenții care intenționează să își transfere reședința în Italia:

    Vă rugăm să verificați mai întâi dacă există vreo implicație în mutarea definitivă a reședinței. Pentru a continua, trebuie să vă înregistrați la oficiul Registrului trimițând un e-mail, atașând următoarele documente:

    • copie după actul de identitate;
    • copia codului fiscal;
    • certificat de înscriere la universitate;
    • asigurare de sanatate (card european de sanatate/modul S1/asigurare privata de sanatate cu valabilitate de 1 an a inregistrarii/inregistrarii voluntare la serviciul national de sanatate);
    • dovada resurselor financiare suficiente (minim 5825 €), furnizată prin formularul Euro1;
    • declarația de rezidență furnizată prin autocertificarea Declarației de rezidență.

    Permis de ședere pentru studenții din afara UE

    Dacă sunteți cetățean non-UE în termen de 8 zile lucrătoare de la sosirea dumneavoastră în Italia, va trebui să începeți procedura de eliberare a permisului de ședere. Această procedură necesită compilarea unui kit pe care îl puteți găsi la oficiile poștale de la „Sportello Amico”.

    Trusa trebuie completată și însoțită de copii ale următoarelor documente:

    • copie a paginii de viză și pașaport cu date personale;
    • copie a bonului de plată al asigurării de sănătate; în cazul asigurării achiziționate în străinătate, aceasta trebuie validată de ambasada italiană a țării dumneavoastră și tradusă în italiană (dacă nu a fost emisă în limba engleză);
    • copie a certificatului care atestă cursul de studii care trebuie urmat, vizat de Reprezentanța Diplomatică/Consulară Italiană la eliberarea vizei de intrare.

    Lista actualizată a documentelor necesare este disponibilă pe Portalul de Imigrare.

    La oficiul poștal, vi se va înmâna o chitanță care atestă cererea dvs. de permis de ședere. Puteți verifica starea cererii dvs. pe site-ul Poliției sau pe portalul de imigrare. De asemenea, veți fi informat prin SMS despre ziua, ora și locul retragerii permisului de ședere. Studenții internaționali cu un permis de ședere obișnuit sunt autorizați să lucreze pentru maximum 20 de ore pe săptămână și 1.040 de ore pe an.

    Burse și finanțare

    Consultați site-ul nostru pentru a afla mai multe despre ajutoarele noastre financiare și pentru a vă înscrie la masteratul nostru de specialitate.

    Clasamente

    • 1 în Italia
    • 3 în Europa
    • 5 în lume

    Politecnico di Milano - Clasament QS 2022 la categoria Artă și design

    Locații

    • Milan

      POLI.Design, 38/A, via Durando, 20158, Milan

    Programe

      Instituția oferă și:

      Întrebări