Keystone logo

15 Sănătate Programe în Asistență medicală Medicină Pneumologie 2024

Filtre

Filtre

  • Asistență medicală
  • Medicină
  • Pneumologie
Domenii de studiu
  • Asistență medicală (15)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu

Sănătate Programe în Asistență medicală Medicină Pneumologie

Ce este pneumologia?
Pneumologia este studiul bolilor care afectează plămânii și sistemul respirator. Aceasta include afecțiuni precum astmul, BPOC, cancerul pulmonar și pneumonia. Pneumologii sunt medici specializați în diagnosticarea și tratarea acestor afecțiuni.

De ce să studiezi pneumologie?
Pneumologia se ocupă de boli care pot fi extrem de debilitante și chiar mortale, prin înțelegerea modului în care funcționează aceste boli, pneumologii pot dezvolta tratamente mai bune și în cele din urmă pot salva vieți. Afecțiunile pulmonare devin din ce în ce mai frecvente din cauza poluării aerului și a fumatului, așa că există o nevoie tot mai mare de pneumologi.

Diferite tipuri de grade de pneumologie
Există mai multe tipuri diferite de diplome pe care le puteți obține în pneumologie. Un medic (MD) sau un doctor în medicină osteopatică (DO) poate finaliza un rezidențiat în medicină pulmonară, care durează de obicei trei ani. După finalizarea unui rezidențiat, unii pneumologi pot alege să se subspecializeze într-o anumită zonă a domeniului, cum ar fi pneumologia de îngrijire critică sau pneumologia intervențională. Alternativ, studenții pot obține o diplomă de master sau un doctorat în știința pulmonară sau un alt domeniu conex. Aceste programe durează de obicei doi până la patru ani.

Ce voi studia în timpul diplomei mele de pneumologie?
Curriculum-ul pentru o diplomă în pneumologie va varia în funcție de programul pe care îl alegeți. Vă puteți aștepta să studiați subiecte precum anatomia și fiziologia plămânilor, patofiziologia bolilor pulmonare, testele și procedurile de diagnosticare și opțiunile de tratament.