Keystone logo

Warsaw Film School

A logo

Introducere

Warsaw Film School - 15 ani în film și inovație

Warsaw Film School fost fondată în 2004 de regizorul, producătorul și scenaristul polonez Maciej Slesicki și unul dintre cei mai populari actori ai țării, Boguslaw Linda - protagonistul ultimului film al lui Andrzej Wajda „Afterimage”.

Academia este o instituție cinematografică unică, una dintre cele trei din țară care acordă diplome BA și singura școală de artă sub patronajul Ministerului Culturii care are studii internaționale BA în limba engleză.

Cu sediul în capitala Poloniei, Warsaw Film School se află în centrul unui centru de educație cinematografică, care include, de asemenea, un liceu cu profil de film, o școală secundară, un colegiu profesional, cinematograful Kino Elektronik și o companie de producție.

Lectorii Warsaw Film School precum Helmer Krzysztof Zanussi și Bartosz Konopka, nominalizat la Premiul Academiei, se numără printre cei mai recunoscuți regizori polonezi și internaționali, specialiști în domeniul filmului și al noilor media. În 2010 Warsaw Film School s-a mutat într-un campus nou, cu o capacitate de 2.600 mp, oferind spațiu pentru filmări și fotografii, camere întunecate, facilități de post-producție și un studio de sunet de ultimă generație.

Absolventa noastră Dorota Kobiela a fost nominalizată la Oscarurile 2018 pentru „Loving Vincent”. Aceasta a fost cea de-a doua nominalizare la Oscar cu care absolvenții școlii noastre se pot mândri. Primul a fost acordat în 2015 lui Tomasz Śliwiński pentru scurtul său subiect documentar „Blestemul nostru”.

Warsaw Film School este în inima Poloniei, o țară care produce aproximativ 60 de lungmetraje pe an și este implicată în 20-30 de proiecte internaționale de coproducție pe an. Ne bazăm pe mijlocul unei piețe audiovizuale în dezvoltare dinamică, cu o puternică tradiție cinematografică și un atașament sincer față de film ca mod de exprimare personală și politică.

Warsaw Film School organizează o serie de evenimente educaționale, artistice și profesionale, inclusiv Script Fiesta - singurul festival complet deschis în Europa dedicat artei scrisului pentru ecran. În fiecare an, sute de profesioniști se adună pentru o săptămână de master-classes, ateliere, sesiuni de pitching și evenimente sociale. Lista invitaților speciali include Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion și câștigătoarea Sundance 2016 din Israel - Elite Zexer.

Locații

  • Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

Întrebări