Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Introducere

Fondată în 1632, UT este singura universitate clasică din Estonia. Există peste 14 000 de studenți care studiază la UT (inclusiv 1600 de studenți internaționali), iar UT are 3800 de angajați (inclusiv 1800 de angajați academici (190 de profesori)). Pentru a sprijini și dezvolta competența profesională a studenților și a personalului academic, universitatea are 80 de universități partenere din 31 de țări.

UT include 4 facultăți și 4 colegii. Cea mai mare parte a UT se află în Tartu, al doilea oraș ca mărime din Estonia; cu toate acestea, colegiile sale sunt situate în Pärnu, Viljandi și Narva. Tartu are o populație de 100 000 de locuitori, iar o cincime dintre aceștia sunt studenți.

Tartu este un oraș studențesc plin de viață. Fiecare an universitar începe cu zilele bobocilor, iar punctele culminante ale fiecărui semestru sunt Zilele studențești de primăvară și de toamnă, un festival de o săptămână de evenimente special pentru studenți. UT are numeroase cluburi și asociații studențești, de la organizații profesionale la grupuri informale. Pentru studenții internaționali, ESN Tartu este principala organizație care își concentrează atenția asupra bunăstării studenților internaționali.

UT oferă o selecție largă de programe și discipline unice pentru studenți. UT participă, de asemenea, la mai multe programe Erasmus Mundus și la alte programe de masterat comune, oferite în cooperare cu universități de top din lume. UT urmează procesul de la Bologna în organizarea învățământului și a sistemului de module de studiu licență-master (3+2). Durata studiilor de doctorat este de 4 ani. Anul universitar începe la începutul lunii septembrie a fiecărui an.

Clasamente

University of Tartu ( UT ) este cel mai important centru de cercetare și formare din Estonia. Este singura universitate din Țările Baltice clasată în top 1,2% dintre cele mai bune universități din lume (QS World University Rankings 2021).

Cerințe de admitere la program

Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

Locații

 • Tartu

  Ülikooli 18

  • Tallinn

   Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

   • Pärnu

    Ringi 35, 80012, Pärnu

    • Viljandi

     Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

     • Narva

      University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

      • Viljandi

       Posti, 1, 71004, Viljandi

       Întrebări