Keystone logo
University of Veterinary Medicine Budapest

University of Veterinary Medicine Budapest

University of Veterinary Medicine Budapest

Introducere

Cele mai actualizate informații despre University of Veterinary Medicine Budapest fără a călători efectiv la Budapesta

  • Rezervați o întâlnire online!

Dacă simțiți că universitatea v-a interesat și doriți să aflați mai multe despre procesul de admitere, s-ar putea să vă fie de folos să discutați cu unul dintre ofițerii noștri de admitere. Puteți rezerva o întâlnire de 20 de minute cu ei aici: href = "https://univet.hu/en/contact/

58742_lo_53.jpg

Universitatea de Medicină Veterinară este singura școală veterinară din Ungaria. Este o instituție de stat supravegheată și finanțată de Ministerul Maghiar al Capacităților Umane și este acreditată pentru eliberarea diplomelor de doctor în medicină veterinară (DVM) și gradul postuniversitar de doctor în filozofie (doctorat) în științe veterinare. Universitatea are un registru didactic neîntrerupt de mai bine de două secole, ceea ce o face astfel una dintre cele mai vechi școli veterinare din lume.

Scurt istoric al educației veterinare în Ungaria

În 1787, la scurt timp după înființarea primei școli veterinare din lume (1762, Lyons), a fost înființată „Catedra pentru vindecarea animalelor” la Facultatea de Medicină din orașul Pest (acum o zonă a orașului Budapesta) pentru a oferi studenților de medicină și chirurgie cu cunoștințe de bază despre bolile animalelor și managementul acestora, parte integrantă a activității unui medic general la acea vreme.

Ca universitate independentă, școala și-a câștigat o reputație internațională în prima jumătate a secolului XX.

Ca parte a reorganizării învățământului superior în toată țara în anul 2000, Universitatea a devenit Facultatea de Științe Veterinare a recent fondată Universitate Szent István. Începând cu vara 2016, școala noastră și-a recăpătat independența, astfel că fostul nume pe care îl aplică Universitatea de Medicină Veterinară.

58744_fb_lo_69.jpg

Acreditarea internațională

În 1995, școala veterinară a fost acreditată internațional de Asociația Europeană a Instituțiilor pentru Educație Veterinară (EAEVE). Vizita de urmărire a avut loc în 2004, cu un rezultat pozitiv. Acreditarea școlii veterinare din Budapesta a fost consolidată de către EAEVE și FVE (Federația Medicilor Veterinari din Europa). Raportul de acreditare concluzionează: " Universitatea de Științe Veterinare poate revendica o poziție mândră printre omologii săi europeni. Tinerii săi absolvenți nu trebuie să se teamă să concureze cu colegii lor europeni pentru cunoștințele și abilitățile lor practice. "

Începând cu 2004, Ungaria este un membru complet al Uniunii Europene, ceea ce înseamnă acceptarea diplomelor în UE și echivalența acestora cu gradele din alte țări ale UE. Diploma de la Budapesta este acceptată, pe lângă țările UE, și în alte câteva țări. După finalizarea unui examen de bord în Canada sau SUA, absolvenții au dreptul la o rezidență și să facă practică în America de Nord.

Fapte și cifre

University of Veterinary Medicine Budapest este, după caz, pentru o țară cu o populație de 10,5 milioane de locuitori, singura școală veterinară din Ungaria. Înscrierea actuală este de aproximativ 100, 120 și 130 de studenți pentru programele maghiare, germane și, respectiv, engleză. Aceasta înseamnă că avem în total 1400 de elevi la școala veterinară. La fel ca în cazul tuturor universităților de stat din țară, Universitatea este supravegheată oficial de Ministerul Educației, iar programele sale de predare și cercetare sunt sponsorizate și de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale și Academia Maghiară de Științe.

Faceți un tur virtual la universitate:

Aici puteți găsi un link către turul virtual de la universitate: href = "https://univet.hu/virttour/eng/ . Urmând săgețile mici și punctele de informare, veți putea să vă faceți o idee despre tabără fără a o vizita efectiv.

Mai multe canale de informații online (videoclipuri, mărturii, prezentare online, animație etc.) disponibile la www.univet.hu/en

Locații

  • Budapest

    István u. 2, 1078, Budapest

Întrebări