Keystone logo
University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

Introducere

University of Veterinary Sciences Brno a fost fondată în 1918. Universitatea are diferite facultăți - Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Igienă Veterinară și Ecologie. VETUNI Brno este singura universitate din Republica Cehă specializată în medicină veterinară, igiena veterinară și ecologie și doar una dintre cele două care predau științe farmaceutice. Se găsește în orașul Brno, în districtul orașului Brno - Královo Pole, în campusul universitar, unde se află toate facilitățile educaționale și de cercetare.

 • O universitate publică cu peste 90 de ani de tradiție.
 • Programe de studii interesante și promițătoare în domeniile Medicină Veterinară, Igienă Veterinară și Ecologie predate în cehă și engleză.
 • Concentrat într-un campus universitar din apropierea centrului orașului.
 • Cele mai bune tradiții combinate cu metode moderne de predare și echipamente excelente.

Misiunea VETUNI Brno

 • Oferă educație universitară.
 • Desfășurați activități științifice, de cercetare și alte activități creative.
 • Desfășoară activități de specialitate în domeniile medicinei veterinare, igienei și ecologiei veterinare, siguranței și calității alimentelor.
 • Funcționează ca o universitate deschisă stabilindu-se atât în spațiul universitar național, cât și în cel european.

Istoria universității

Universitatea de Științe Veterinare și Farmaceutice Brno a fost înființată la 12 decembrie 1918, prin Legea nr. 76/1918 Coll. la crearea Universității Veterinare de Stat Cehoslovace din Brno. A fost prima universitate care s-a format după crearea Republicii Cehoslovacia. A fost fondată în incinta a ceea ce fusese cândva cazărmi de cavalerie și o școală de instruire provincială. Fondatorul universității și primul rector au fost prof. MUDr. et MVDr. hc Eduard Babák. Cursurile au început pe 17 noiembrie 1919. De la înființare, universitatea s-a dezvoltat ca o universitate cu o singură facultate care vizează medicina veterinară (științe veterinare). În 1975 au fost create două colegii: Colegiul de Medicină Veterinară Generală (redenumit ulterior Colegiul de Medicină Veterinară) și Colegiul de Medicină Veterinară - Igiena Alimentelor (redenumit ulterior Igienă Veterinară și Ecologie). În 1990 au fost create două facultăți - Facultatea de Medicină Veterinară, axată pe medicină veterinară, și Facultatea de Igienă și Ecologie Veterinară, care vizează igiena veterinară. În 1991. Din 1994, universitatea a fost numită oficial Universitatea de Științe Veterinare și Farmaceutice Brno.

Organizarea universitară

Rectorul este șeful University of Veterinary Sciences Brno. În subordinea rectorului se află trei prorectori - prorector pentru educație, prorector pentru știință, cercetare și relații externe, și prorector pentru formare profesională și pentru dezvoltarea și construcția VETUNI Brno, inclusiv ferma agricolă universitară. . Economistul se ocupă de afacerile economice și administrative ale universității.

Autoguvernarea la universitate este asigurată de Senatul Academic al Universității. Organismul universitar este Consiliul de Supraveghere VETTUNI Brno. Problemele referitoare la educație și activitatea științifică sunt discutate în Consiliul Științific al Universității.

188080_IMG_8914.JPG

Caracteristici Campus

Locație și campus universitar

Universitatea de Științe Veterinare și Farmaceutice Brno este singura universitate din Republica Cehă specializată în medicină veterinară, igiena veterinară și ecologie și doar una dintre cele două universități care predă științe farmaceutice. Acesta poate fi găsit în orașul Brno în districtul orașului Brno - Královo Pole.

Campusul universitar este situat într-o locație unică, cu o atmosferă specială creată de structura spațială închisă a clădirii. Combină caracterul structurilor din secolul al XIX-lea cu clădirile moderne din ultimii ani. Parcul, cu copacii săi maturi, adaugă atmosferei campusului. Campusul universitar are, de asemenea, o seră, grădini botanice și anumite specii rare sau interesante de copaci, cum ar fi Planetree londonez al maiestuosului fag european, înscris la un concurs pentru cel mai frumos copac din Brno.

  Locații

  • Brno

   Palackého tř. 1946/1, 61242, Brno

   Întrebări