Keystone logo
University of Ostrava - Faculty of Medicine

University of Ostrava - Faculty of Medicine

University of Ostrava - Faculty of Medicine

Introducere

Facultatea de Medicina este cea mai tanara facultate din Republica Ceha. În prezent, Facultatea are aproximativ 1700 de studenți în programe de 27 de grade, dintre care peste 400 de studenți absolvă anual. Absolvenții sunt bine echipați pentru a-și desfășura cariera într-o gamă largă de profesii medicale și de îngrijire a sănătății. Programul de diplomă de bază oferit de Facultate este de șase ani de Master în Medicină Generală (această "lung" de masterat nu necesită o diplomă de licență anterioară); acest program oferă studenților o gamă completă de cunoștințe și aptitudini practice care sunt necesare pentru a urma o carieră în medicină.

Predarea în cadrul Facultății se concentrează asupra dezvoltării seturilor de competențe practice ale studenților prin încorporarea plasamentelor practice în sistemul de învățământ încă din primul semestru. Aportul studenților este limitat pentru a permite o abordare individuală; pregătirea practică este organizată în grupuri mici, astfel încât studenții să poată avea contact individual cu pacienții. Facultatea utilizează o serie de echipamente și metode de predare moderne, inclusiv simulatoare; introducem, de asemenea, un sistem de emisiuni live de la teatrele de operații selectate la Spitalul Universitar din Ostrava, care este un ajutor didactic valoroase. Facultatea este, de asemenea, pionieră în utilizarea metodelor de predare bazate pe simulare, utilizând instrumente multimedia, instrumente de simulare practice și facilități de predare experimentală.

Elevii au posibilitatea de a-și petrece o parte din studiile lor în străinătate - atât în ​​Europa (avem legături cu peste 40 de instituții partenere, ca parte a programului Erasmus +), cât și dincolo.

Facultatea lucrează îndeaproape alături de Spitalul Universitar din Ostrava (care include o serie de departamente foarte specializate), alte două spitale mari din Ostrava și o serie de alte instituții medicale și de sănătate din regiune, atât în ​​sectorul public, cât și în cel privat.

Facultatea are o prezență puternică în comunitatea de cercetare medicală. Echipele sale de specialiști includ Centrul de Obezitate (elaborarea tratamentelor pentru obezitate), Institutul de Medicină de Urgență (elaborarea răspunsurilor la potențialele incidente bioteroriste și conflictele militare, dezvoltarea metodelor medicale și chirurgicale pentru dezastrele provocate de om sau naturale), Clinica Hematooncologie cercetarea pentru a identifica modificările genetice care apar la pacienții cu tulburări hematoncologice și prevenirea unui tratament eficace) și Centrul de Cercetare Epidemiologică (concentrându-se pe epidemiologia bolilor infecțioase și neinfecțioase și a mediului natural și de lucru). Principalele priorități ale Facultății de cercetare reflectă aspecte care au o importanță primordială pentru sănătatea publică atât la nivel național, cât și la nivel regional. Elevii de la Facultate sunt implicați îndeaproape într-o serie de activități de cercetare, participând în mod regulat la concursurile de granturi pentru studenți și la conferințele studențești.

Locații

  • Ostrava

    University of Ostrava Dvořákova 7 701 03 Ostrava Czech Republic, , Ostrava

    Întrebări