Master în nutriție umană și comportament alimentar
University of Helsinki
Informatie cheie
Locația campusului
Helsinki, Finlanda
Limbi Străine
Engleză, Finlandeză, Suedez
Formatul de studiu
În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 15.000 / per year *
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Aug 2024
* pentru studenții din afara UE / SEE
Introducere
De ce mâncăm așa cum facem?
Ce se întâmplă cu mâncarea din corpul nostru? Cum ne menține sănătatea nutriția? Cum studiem modul în care oamenii folosesc mâncarea? Cum influențează cultura alegerile noastre alimentare? Cum se discută despre mâncare în mass-media? Cum putem schimba comportamentul legat de alimente?
Programul de masterat în nutriție umană și comportament alimentar (HNFB) se concentrează pe nutriția umană, comportamentul alimentar și consumul de alimente din perspectivele nutriției pentru sănătatea publică, fiziologia nutriției și științele sociale.
Studiu
Programul de masterat în nutriție umană și comportament alimentar (HNFB) se concentrează pe nutriția umană și comportamentul și consumul alimentar din perspectiva nutriției sănătății publice, a fiziologiei nutriționale și a științelor sociale.
Programul este construit în jurul nutriției umane, al comportamentului alimentar și al consumului, precum și al metodelor de cercetare conexe. Teme bazate pe obiective de dezvoltare durabilă - cum ar fi sănătatea și bunăstarea, foamea zero, egalitatea, durabilitatea ecologică și culturală - sunt încorporate pe tot parcursul programului.
Admitere
Curriculum
Cu un domeniu de aplicare de 120 de credite (ECTS), programul de master în nutriție umană și comportament legat de alimente poate fi finalizat în doi ani academici. Programul include două linii de studiu – nutriția umană și comportamentul alimentar – dintre care una o alegeți în timpul procesului de aplicare. Gradul cuprinde:
- 75 de credite de studii avansate, inclusiv teza de master (30 de credite)
- 45 de credite ale altor studii, care pot include studii din propriul program de studii sau alte programe de studii, o perioadă de pregătire practică sau studii internaționale
- Orientarea în carieră și planificarea carierei
- Un plan personal de studiu
Programul se concentrează pe:
- Rolul nutriției și al altor factori de stil de viață în promovarea sănătății și prevenirea bolilor
- Mecanismele prin care alimentele influențează corpul nostru la nivelul biologiei moleculare
- Alegerea alimentelor și comportamentul consumului, precum și mijloacele de a le influența prin politici, intervenții și comunicare
- Servicii alimentare și gestionarea acestora
- Cultura alimentelor și mișcările sociale
- Teorii și metode de cercetare în domeniile nutriției și comportamentului alimentar
Natura multidisciplinară a programului de master oferă numeroase opțiuni pentru alte studii. De asemenea, puteți alege să studiați la alte universități finlandeze sau internaționale.
Cursuri și predare
Cursurile din programul de master în nutriție umană și comportament alimentar includ diferite metode de studiu, cum ar fi:
- Contactați predarea, prelegeri
- Lucru de grup
- Prezentări orale
- Rapoarte scrise (individual, pereche, grup)
- Studiu independent
- Lucrări de laborator și alte lucrări și rapoarte conexe
- Reviste de învățare, examene de grup oral, examene scrise, eseuri de primire
- seminarii
Diversitatea metodelor de învățare îmbunătățește dezvoltarea și aplicarea gândirii critice, a argumentării și a abilităților de rezolvare a problemelor.
Teza de masterat
Pentru teza de master (30 ECTS) studiați și analizați un subiect semnificativ legat de acest program de master. Puteți scrie teza în legătură cu un proiect de cercetare mai amplu, în colaborare cu companii și instituții publice, sau independent. Este nevoie de aproximativ 6 luni de muncă cu normă întreagă pentru a finaliza teza.
În timpul semestrului în care începeți să vă planificați lucrarea de master, începeți și seminarul de teză de master (5 ECTS). Acesta este un seminar obligatoriu pentru toți studenții. În acest seminar, veți primi îndrumări de la profesori, precum și sprijin de la colegi și comentarii de la alți studenți care se află în aceeași etapă în programul HNFB. Ne propunem o adevărată multidisciplinaritate și, prin urmare, toți studenții din acest seminar sunt într-un singur grup, indiferent de tema tezei lor.
Examenul de literatură avansată (5 ECTS) are loc la sfârșitul programului. Examenul este separat pentru cele două piste de studiu. Examenul poate include citirea revistelor științifice, în principal articole de recenzie și/sau cărți foarte avansate. Ideea examenului este de a vă aduce înapoi la toate problemele relevante ale acestui program de master și, de asemenea, vă va face să realizați cât de mult ați învățat.
Elevii și viața studențească
Viața studenților și în special cultura organizației studenților este excepțional de bogată și diversă în Finlanda. Tot la University of Helsinki , comunitatea studenților este foarte activă. Peste 250 de organizații studențești își desfășoară activitatea în cadrul Uniunii Studenților a University of Helsinki (HYY), de la organizații facultăți și subiecte la organizații politice și sociale, și de la coruri și orchestre până la cluburi de sport și jocuri. Activitățile lor includ sărbători aniversare, petreceri academice, evenimente culturale, întâlniri și excursii.
Ca student și membru al Uniunii Studenților (HYY), aveți dreptul la multe beneficii și servicii. De exemplu, locuințe accesibile pentru studenți, servicii medicale de bază, facilități sportive și mese la prețuri de student. De asemenea, primiți numeroase reduceri, de exemplu la taxele de transport public din toată țara.
Domeniile tematice ale modulelor de bază
Modulele de bază ale studiilor HNFB acoperă trei domenii tematice și trebuie să includeți cel puțin una dintre ele în studiile dvs., în funcție de cursul dvs. de studiu.
Traseul Nutriție umană oferă două module de bază care se concentrează pe aspectele biologice și de sănătate publică ale disciplinei:
- Fiziologia nutrițională și nutriția moleculară: impactul nutriției și al altor factori de stil de viață asupra fiziologiei și sănătății umane, precum și mecanismele de bază la nivelul biologiei moleculare
- Nutriția de sănătate publică: Perspectivă asupra factorilor nutriționali care afectează sănătatea populației unei țări și a grupurilor de populație și utilizarea acestor informații pentru a promova sănătatea, precum și întrebările nutriționale legate de serviciile alimentare și industria alimentară
Traseul Comportament legat de alimente oferă un modul de bază care se concentrează pe aspectele sociale și comportamentale ale hranei și alimentației:
- Comportamentul legat de alimente într-o societate în schimbare: modurile în care alegerile alimentare sunt legate de factorii individuali, culturali și sociali, de construcția identității, de societatea de consum, precum și de politicile alimentare și de sănătate
Modul de bază: Fiziologie Nutrițională și Nutriție Moleculară
Cunoașterea mecanismelor prin care dieta afectează procesele celulare este fundamentală în înțelegerea interacțiunilor dintre dieta și sănătatea. În plus, este necesară o perspectivă asupra setărilor și metodelor de cercetare dacă se dorește să înțeleagă și să evalueze dovezile științifice. Fiziologia nutrițională și nutriția moleculară se concentrează pe aspectele biologice ale nutrienților, altor constituenți ai alimentelor, dietelor și alimentației, precum și pe proiectele de studii experimentale în știința nutriției.
Cursurile oferă studentului un fundal teoretic extins privind metabolismul nutrienților și rolul lor în reglarea funcțiilor fiziologice, precum și în patofiziologia bolii. Sunt acoperite dieta și interacțiunile genelor, inclusiv reglarea genelor de către nutrienți, dietă și epigenetică. Studentul va dobândi o înțelegere a modelelor și metodelor de studiu de bază în cercetarea nutrițională experimentală.
Cursuri:
- Fiziologie nutrițională avansată
- Patobiologia bolilor cronice
- Cercetare experimentală în nutriție
Modul de bază: Nutriție în sănătate publică
Studiind nutriția de sănătate publică, studentul va învăța despre interacțiunile dintre dietă și sănătate dintr-o perspectivă bazată pe populație. Subiectele includ determinanți ai aportului alimentar, adică modul în care obiceiurile alimentare și aportul alimentar se leagă de diferiți factori socio-demografici precum sexul, vârsta, mediul educațional, venitul și locul de reședință. În plus, studenții obțin noi perspective asupra modului în care consumul alimentar și aportul alimentar pot fi studiate la populații mari și modul în care acestea sunt legate de sănătatea populației. Unele cursuri au subiecte mai aplicate, cum ar fi modul de modificare a comportamentului alimentar al unei populații și modul de planificare a dietelor în serviciile alimentare, de exemplu, pentru o bucătărie mare care oferă mese pentru școli.
Studiile cuprind metode și statistici epidemiologice avansate. Învățarea va fi facilitată prin utilizarea datelor reale și a instruirii statistice. Sunt subliniate considerentele metodologice în studiile epidemiologice nutriționale și interpretarea critică a rezultatelor. Atunci când participă la cursurile de promovare a sănătății, studentul va avea, de asemenea, posibilitatea de a se lansa într-un proiect real și de a planifica un proiect de promovare a sănătății ca lucru de grup. Problemele globale, în special cu accent pe bolile cronice din țările în curs de dezvoltare, sunt de asemenea luate în considerare în studii.
Cursuri:
- Nutriție și societate
- Epidemiologie nutrițională
- Servicii de nutriție și alimentație
- Sistemele alimentare și nutriția în țările cu venituri mici și medii
Modulul de bază: Comportamentul legat de alimente într-o societate în schimbare
Comportamentul legat de alimente într-o societate în schimbare abordează modurile în care alegerile alimentare și tiparele de alimentație sunt legate de factori individuali, culturali și social-psihologici. Se concentrează asupra fenomenelor actuale legate de alimentație, precum și asupra schimbărilor din societate și viețile indivizilor. Sunt examinate și aplicate teorii și metodologii atât cantitative cât și calitative din științele sociale.
Comportamentul legat de alimente într-o societate în schimbare dezvoltă și aprofundează înțelegerea de către elev a rolului alimentelor într-o societate modernă de consum. Acesta arată modul în care cultura alimentară este legată de construcția identității și mișcările sociale. Studiază mijloacele de influențare a alegerilor alimentare prin politici, intervenții și comunicare. Comportamentul legat de alimente într-o societate în schimbare este orientat către studenții interesați de diversitatea problemelor alimentare și nutriționale și modalități de a le explora și de a le influența pe baza unei abordări științifice sociale.
Cursuri:
- Abordări teoretice și metodologice în cercetarea comportamentului alimentar
- Schimbarea comportamentului și planificarea intervenției
- Cultură culinară durabilă
Galerie
Rezultatul programului
De ce nutriția umană și comportamentul legat de alimente?
Scopul programului de master este de a vă permite să:
- Înțelegeți importanța nutriției pentru fiziologia și sănătatea umană
- Învață să analizezi aspectele fiziologice, psihologice, sociale și culturale care sunt legate de alegerile alimentare ale indivizilor și comunităților
- Recunoașteți diversitatea problemelor alimentare și nutriționale și modalități de a le influența
După absolvire, sunteți calificat să lucrați în posturi de expert, de predare, de cercetare și de conducere în sectorul public, ONG-uri și companii și ca antreprenor independent. Educația vă oferă competențe și abilități profunde specifice domeniului de lucru, precum și o identitate profesională solidă.
Oportunități de carieră
Programul de master în nutriție umană și comportament legat de alimente vă califică pentru a lucra în posturi de experți, de predare, de cercetare și de conducere în sectorul public, ONG-uri și companii și ca antreprenor independent. Educația vă oferă competențe și abilități profunde specifice domeniului de lucru, precum și o identitate profesională solidă.