Keystone logo
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Introducere

ISTORIE

În 1471 datorită unui taur al papei Sixt IV, Republica Genoa poate acorda grade. În 1670, este înființată Universitatea Iezuită, iar sub imperiul francez se îmbină cu Universitatea Imperială din Paris. După căderea lui Napoleon, se află din nou în Regatul Sardiniei. În holul de intrare al Palatului Universității există busturile lui Mazzini, Garibaldi, Mameli și Bixio, care împreună cu profesori genovezi, precum Cesare Cabella și Cesare Parodi, au luat parte curajos la mișcările lui Risorgimento. Universitatea din Genova are un rol principal în actuala reformă a sistemului universitar, un nou Statut intrat în vigoare la 29 decembrie 2011.

IDENTITATE

Universitatea din Genova prezintă aproximativ 300 de cursuri - inclusiv cursurile post-lauream - organizate în funcție de aspirațiile și atitudinile tinerilor, având în vedere importanța calificării înalte și cu o dimensiune bazată pe cerințele pieței muncii la nivel european și în multe cazuri - la nivel global. Universitatea din Genova este Universitatea din Liguria, fiind prezentă pe întreg teritoriul regional cu centre educaționale și în Savona, Imperia și La Spezia.

Universitatea oferă studenților o educație culturală și științifică solidă și le oferă multe instrumente pentru a face față viitorului profesional. Oferă posibilități reale de integrare între teorie și practică, de asemenea, prin etape cu instituții și companii și perioade de formare în străinătate. Există multe forme diferite de colaborare și cooperare cu universități și instituții străine care permit o mobilitate ridicată a profesorilor și studenților din și către țări străine. Universitatea din Genova acordă o mare importanță calității predării și cercetării, acesta fiind un element fundamental pentru asigurarea dezvoltării cunoștințelor care stă la baza inovației și competitivității reale.

Cercetarea permite să se obțină rezultate de prestigiu recunoscut și la nivel internațional și să se dezvolte excelența. În ceea ce privește predarea, modelul relațional dintre studenți și profesori sporește reciprocitatea relațiilor și un cadru de învățare deschis și flexibil, utilizând noile instrumente informatice: platforme de învățare electronică, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități la site-ul universității, 7 puncte academice (săli de clasă pentru distanță) învățare distribuită pe teritoriul regional).

În colaborare cu Agenția Regională pentru Servicii Educaționale și Locuri de Muncă (Agenzia Regionale pentru Servicii Educative și pentru Lavor - ARSEL) și Regiunea Liguria, Universitatea din Genova s-a aplicat pentru a îmbunătăți primirea studenților nerezidenți și condițiile de viață ale acestora , prin investiții semnificative pentru burse și cazare într-un oraș din ce în ce mai dinamic și plin de provocări culturale.

Locații

  • Genoa

    Via Balbi 5, 16126 Genova, 16126, Genoa

Întrebări