Keystone logo
University of Bordeaux Master în Biologie Cancerului
University of Bordeaux

Master în Biologie Cancerului

Bordeaux, Franţa

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

EUR 400 / per year *

În campus

* taxele anuale de înregistrare sunt calculate conform reglementărilor University of Bordeaux

Introducere

Acest program internațional de master oferă pregătire care dezvoltă o înțelegere largă a bazelor fundamentale și a domeniilor emergente în domeniul cancerului, de la biologia celulară și moleculară de bază a cancerului până la cercetarea translațională și clinică.

Fișa informativă a programului

  • Durata programului: 2 ani (120 ECTS).
  • Nivel: Master of Science.
  • Taxele de școlarizare: taxele anuale sunt calculate în conformitate cu regulile și reglementările din University of Bordeaux .
  • Cooperare academică: Studenții pot avea posibilitatea de a-și desfășura stagiul la următoarele universități: Universitatea Federală de Științe ale Sănătății din Porto Alegre (Brazilia), Universitatea McGill (Canada), Universitatea din Arizona (SUA), Universitatea din Lisabona (Portugalia), Universitatea din Missouri (SUA), Universitatea din Saragossa (Spania), precum și cu diverși parteneri internaționali ai laboratoarelor de cercetare a cancerului de la University of Bordeaux .

Schema programului

Masterul în biologie a cancerului este una dintre cele patru piese de acordare de diplome ale Masterului în biologie și sănătate. Programul de formare este în primul rând orientat spre cercetare, cu accent pe abordările interdisciplinare ale studiului cancerului.

Programul include două stagii de cercetare în laboratoare: un stagiu de două luni în primul an și un stagiu de cinci luni în al doilea an. Elevii învață despre bazele fundamentale și domeniile emergente în domeniul cancerului, de la biologia celulară și moleculară de bază a cancerului până la cercetarea translațională și clinică. Ei beneficiază de acces deschis la instrumente tehnologice de ultimă generație și de interacțiune directă cu oameni de știință experți din domeniul biologiei cancerului.

Programul acoperă mecanismele moleculare și celulare de bază care conduc oncogeneza, rețelele complexe celulare și moleculare care interacționează cu micromediul tumoral care dictează dezvoltarea cancerului și diseminarea metastatică, aspectele clinice ale patologiei cancerului și posibilitățile terapeutice. Dezvoltarea analizei critice și a abilităților creative care trebuie aplicate în conceperea propunerilor de cercetare, accesarea și prelucrarea datelor experimentale, precum și căutările de literatură sunt, de asemenea, componente importante ale programului.

Puncte tari ale acestui program de master?

  • Legături puternice cu o rețea de laboratoare de cercetare (Centrul Național Francez pentru Cercetare Științifică - CNRS, Institutul Național Francez de Sănătate și Cercetare Medicală - INSERM, University of Bordeaux și laboratoare internaționale) care se ocupă de o gamă largă de probleme în oncologie.
  • Tehnologii de ultimă generație pentru diagnosticarea și tratamentul cancerului.
  • Un mediu puternic de cercetare interdisciplinară dinamică și de învățare oferă studenților posibilitatea de a interacționa nu numai cu biologi, clinicieni și alți profesioniști din domeniul sănătății, ci și cu fizicieni, matematicieni, chimiști, informaticieni și filozofi ai științei care lucrează în domeniul cancerului.

Admitere

Curriculum

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări