Keystone logo
Universidad de Murcia Master în sănătate, femei și îngrijiri
Universidad de Murcia

Master în sănătate, femei și îngrijiri

Murcia, Spania

1 Years

Spaniolă

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.280 / per year *

În campus

* 3671,32 EUR: studenți internaționali. Datele care apar pe această pagină nu sunt oficiale, ci doar orientative. Pentru mai multe informații contactați secretariatul centrului corespunzător.

Introducere

Acest „Master în Sănătate, Femei și Îngrijire” este prezentat cu un profil de cercetător academic „Specialist în Sănătate și Femei”, care va analiza situații de inegalitate în sănătate, va întocmi rapoarte, va stabili criterii științifice semnificative pentru sănătatea femeilor în domeniu. socio-sanitare si va realiza cercetari stiintifice in contextul sanatatii.

Rolul profesiilor din domeniul sănătății a devenit din ce în ce mai complex în ultimele timpuri, deoarece cu o concepție mai cuprinzătoare a sănătății decât în vremurile anterioare, intervențiile lor vizează creșterea calității vieții, astfel încât în acțiunile lor resursele să se implice " pur clinic "și tehnologic cu alții mai psihologici și sociali.

Încorporarea sănătății femeilor în asistența medicală necesită pornirea de la un cadru teoretic care explică procesul de sănătate legat de boală, nu numai cu biologia, ci și cu contextul social, ținând cont de factorii de vulnerabilitate la femei precum Sunt sarcini familiale, suprasolicitare în îngrijitorul informal, dependența, abuzul, izolarea, munca dublă, acumularea de roluri și toți acei factori sociali.

Aceste situații, care sunt atât de evidente, trebuie să proiecteze studii de masterat atât cu caracter științific, cât și profesional, care să ofere răspunsuri la aceste cerințe derivate din această abordare a sănătății și a femeilor.

Profesioniștii cu un master în sănătate, femei și îngrijiri își vor putea desfășura activitatea profesională cu o nouă orientare, fie în domeniile de îngrijire primară, spital, în conceperea politicilor de sănătate destinate femeilor, fie în învățământ preuniversitar și universitar. Aceștia vor fi pregătiți special pentru analiza situațiilor de inegalități în sănătate și boli, pregătirea rapoartelor, stabilirea criteriilor științifice aplicate în domeniul socio-sanitar și efectuarea de cercetări științifice cu accent pe gen. Această opțiune va furniza resursele umane necesare pentru dezvoltarea cercetării în domeniul sănătății femeilor, în conformitate cu legislația în vigoare.

Noutatea Masterului în Sănătate, Femei și Îngrijire din Științele Sănătății este absolut de pionierat atât în țara noastră, cât și în Europa. Cu siguranță alte universități au lansat studii de masterat și de specialitate universitară în diferite domenii, iar toate sunt caracterizate de un conținut multidisciplinar marcat. În totalitatea sa, accesul studenților este deschis oricărei ramuri de cunoștințe și grad și nu oferă o orientare precum cea a titlului propus aici.

Universitățile americane, dar în special Școlile de asistență medicală, au fost precursorii dezvoltării acestui grad. Peste cincizeci de universități oferă această pregătire ca specialist și, în cea mai mare parte, puteți accesa doctoratul. Ceea ce în Statele Unite este o specialitate, nu contrazice specialitatea Matrona și, printre altele, sunt instruiți să efectueze examene fizice, să consilieze sănătate și bunăstare, să ofere îngrijiri contraceptive, să depisteze boli cu transmitere sexuală, oferi îngrijiri în timpul perioadei climatice și menopauză și face față tuturor condițiilor de sănătate care afectează femeile.

Dosarul maestrului

Centrul de predare: Facultatea de asistență medicală
Tip de predare: presencial
limba: spaniolă
durata: Un an
Credite ECTS: 60
titlu: Master în sănătate, femei și îngrijiri
Burse, subvenții și mobilitate: Național / internațional
Preț pe credit:
 • În prima înregistrare: 37,11 €
 • În a 2-a înregistrare: 60,32 EUR
 • În a 3-a înregistrare: 69,59 €
 • Pe locul 4 sau succesiv: 69,59 €

justificare

Atractivitatea masterului ar putea fi justificată de sofisticarea piețelor financiare, importanța crescândă a piețelor de credit, procesele constante de inovare a produselor financiare, factori care, printre altele, evidențiază importanța unei instruiri solide în chestiuni financiare.

obiective

Titlul urmărește:

 • Instruiți specialiști în științele sănătății și profesioniști ai sănătății pentru a analiza situațiile inegalității în sănătate, pe lângă proiectarea și aplicarea strategiilor de sănătate destinate femeilor.
 • Pregătiți studenții să analizeze situațiile de inegalitate în sănătate, să pregătească rapoarte, să stabilească criterii științifice semnificative pentru sănătatea femeilor în domeniul socio-sănătății și să efectueze cercetări științifice în contextul sănătății.

competențe

Competențe de bază

 • Oferiți cunoștințe care oferă o bază sau o oportunitate de a fi original în dezvoltarea și / sau aplicarea ideilor, deseori într-un nou context de cercetare.
 • Aplicați cunoștințele dobândite și capacitatea sa de a rezolva probleme în medii noi sau puțin cunoscute în contexte mai largi (sau multidisciplinare) legate de aria de studiu.
 • Integrați cunoștințele și faceți față complexității de a face judecăți pe baza informațiilor care, fiind incomplete sau limitate, includ reflecții asupra responsabilităților sociale și etice legate de aplicarea cunoștințelor și judecăților lor.
 • Comunică-le concluziile și ultimele cunoștințe și motive care îi susțin publicului specializat și nespecializat într-un mod clar și fără ambiguitate.
 • Stabiliți abilitățile de învățare care să le permită să continue studiile într-un mod care va trebui în mare măsură să fie regizat de sine sau autonom.

competenţe specifice

 • Determinați riscul și promovați în mod activ bunăstarea și siguranța femeilor în mediul lor normal.
 • Identificați schimbările produse de femei în domeniul sănătății de-a lungul istoriei.
 • Evaluează gradul de participare a femeilor în domeniile social și al sănătății.
 • Descrieți rolul femeilor în cultura îngrijirii informale.
 • Identificați măsurile de reconciliere a vieții personale și de familie
 • Răspundeți la nevoile personale ale femeilor în timpul ciclului de viață și la experiențele de sănătate (adolescență, climacteric, bătrânețe, dizabilitate, procesul de deces).
 • Utilizați date și legi pentru a aplica politici de egalitate în materie de sănătate.
 • Contrastă și distinge în mod adecvat perspectiva sănătății femeilor și acționează pentru a preveni situațiile de abuz.
 • Estimați aspectele legale legate de activitatea profesională.
 • Selectați indicatori legați de agresiunile împotriva femeilor, cum ar fi abuzul și violul.
 • Detectați situațiile în care maltratarea femeilor nu este vizibilă.
 • Interveniți în situații de violență, precum și evaluați rezultatele alternativelor aplicate pentru rezolvarea lor.
 • Aplicați metodologii de cercetare și utilizați instrumente precum dovezi științifice, noi tehnologii și programe de management al calității.
 • Recunoașteți obstacolele invizibile legate de organizarea sănătății și utilizarea timpului, spațiului și limbajului.
 • Cunoaște diferitele surse documentare și contribuții asupra sănătății femeilor.

profilul absolvent

Absolvenții vor fi pregătiți în special să detecteze situații de maltratare în contextul socio-sanitar, astfel încât să poată implementa rapid măsurile de intervenție adecvate. În plus, aceștia vor fi pregătiți special pentru a analiza situațiile de inegalități în sănătate și boli, vor pregăti rapoarte, vor stabili criterii științifice aplicate în domeniul socio-sanitar și vor efectua cercetări științifice cu perspectiva de gen.

Despre Școală

Întrebări