Keystone logo
Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Unitelma Sapienza

Introducere

Misiune și istorie

Unitelma Sapienza este singura universitate italiană online care este întreținută de un consorțiu compus din întreprinderi publice și direct legat de cea mai bună universitate publică italiană: Universitatea din Roma „La Sapienza”, cu 130.000 de studenți și un personal format din 4.000 de profesori și cercetători. Unitelma Sapienza , prin utilizarea tehnologiei informaționale avansate și a metodologiilor de învățare la distanță, promovează accesul la învățământul superior, fără constrângeri de spațiu, timp, oferind servicii studenților și lucrătorilor din afara biroului, care nu pot participa la activități educaționale regulate. Predarea, formarea și cercetarea în cadrul campusului, combină cunoștințele economice, manageriale și juridice necesare pentru a gestiona afaceri complexe în cadrul „societății informaționale” Unitelma Sapienza acordă o atenție deosebită dezvoltării cercetării, în special în sectoarele științifice și economice ca și în gestionarea tehnologiei informației, cu o atenție deosebită la teorii, modele, procese, tehnologii și aplicații pentru dezvoltarea unui campus virtual prin Internet în învățământul superior. O atenție specială este acordată îndrumării: avem îndrumători preocupați de activitățile academice și îndrumători care sunt preocupați în principal de motivația și realizarea obiectivelor de carieră ale elevului. Ambele cifre sunt menite să crească interactivitatea cu studenții pentru o învățare mai cooperantă.

Organizare și management

Cancelarul care este de obicei profesor și o personalitate eminentă este ales pentru o perioadă de șase ani, servește ca șef titular al Universității, reprezintă Universitatea, în activități academice și prezidează Senatul Academic, care prezidează și ceremoniile majore generale. Actualul cancelar, prof. Univ. Francesco Avallone lucrează de câțiva ani la cercetări legate de stres și bunăstare organizațională. Senatul este organul academic superior al Universității care decide asupra politicii academice, planificării, coordonării și evaluării activităților de predare și cercetare și este compus atât din membri ai facultății, cât și din membri ai personalului. Din punct de vedere legal și constituțional, acesta este responsabil pentru activitatea academică a Universității - adică predarea și cercetarea. Universitatea „Departamentul de Drept și Economie” este un departament de bază care se adresează tuturor activităților academice și de cercetare. producând cercetări de primă clasă în întreaga gamă a disciplinei. Departamentul este dedicat excelenței în predare la nivel de licență și absolvent. Consiliul de administrație este organismul corporativ înființat prin statut, cu responsabilitate deplină pentru guvernul și bunăstarea universității și toate interesele aferente acestuia, inclusiv studenți, facultate, personal și absolvenți. Este reprezentat de personalități eminente din instituțiile academice italiene și societatea civilă, responsabilitățile sunt:

 • Determinarea obiectivelor majore ale Universității și aprobarea politicilor și procedurilor de implementare a acestor obiective.
 • Revizuirea și aprobarea bugetului de funcționare și de capital al Universității.
 • Alte responsabilități precum legea, directivele guvernamentale.
 • Universitatea se asigură că toate activitățile sale sunt supuse asigurării calității, evaluării și îmbunătățirii prin evaluări periodice de către principalele sale organe de conducere.

Relatii Internationale

Unitelma Sapienza se angajează să îmbunătățească nivelul internațional de participare a universității și a populației sale studențești; în special:

 • În deschiderea de noi posibilități de participare a studenților la apelurile UE pentru mobilitatea internațională a studenților prin (Erasmus);
 • Îmbunătățirea participării personalului tehnic academic și administrativ la UE solicită mobilitatea internațională a facultăților și a personalului;
 • Dezvoltarea și producerea de activități online orientate către o piață internațională, de asemenea, prin acorduri cu părți terțe;

În acest context, activitățile proiectului includ inaugurarea unei secțiuni a site-ului său în limba engleză; activarea cursurilor de formare oferite numai în limba engleză (Master în cooperare internațională, finanțe și dezvoltare); producerea de cursuri de instruire în două limbi (planificarea proiectelor și managementul proiectelor); traducerea în engleză a unor maeștri existenți (Neonatologie); construirea unei rețele cu universități online internaționale de prestigiu. În 2015, șase profesori și doi oficiali vor călători în străinătate în cadrul programului Erasmus pentru studiu și cercetare, în timp ce pentru al doilea an grupuri mici de studenți au participat deja la programul de mobilitate a studenților Erasmus. Universitatea va găzdui conferința internațională de drept constituțional Italia-iberică-americană (5-8 octombrie 2015). Universitatea este aleasă de profesori străini pentru a face schimb de cercetări (cea mai recentă dr. Simona Guerra, Visiting Scholar, lector în politică la Universitatea din Leicester. Universitatea, în final, în parteneriat cu instituții de cercetare și universități italiene și străine, prezentată în 2015, următoarele proiecte în cadrul finanțării comunitare: Erasmus Plus KA2 Learn-plus "Învățare la distanță pentru cunoaștere și antreprenoriat; Erasmus Plus KA3 Diversity 3.0" „Oportunități egale pentru echitate, inovare socială și incluzivă” și participă la proiectul „Reducerea decalajului dintre opinia publică și leadership european: angajarea dialogului pe viitorul drum al Europei "; Universitatea promovează seminarii și conferințe de studiu organizate în prezență și transmise în flux.

Locații

 • Rome

  Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

 • USA Online

  USA Online, Statele Unite ale Americii

  • Spain Online

   Spain Online, Spania

   • Mexico Online

    Mexico Online, Mexic

    • Australia Online

     Australia Online, Australia

     • Canada Online

      Canada Online, Canada

      • Rome

       Viale Regina Elena, 295 00161 Rome (Italy), , Rome

       Întrebări