Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna MEDSKILL - Dezvoltarea abilităților medicale prin simulare
Scuola Superiore Sant’Anna

MEDSKILL - Dezvoltarea abilităților medicale prin simulare

Pisa, Italia

5 Days

Engleză

La zi

03 Sep 2024

07 Oct 2024

EUR 200 *

În campus

* de la 200 EUR la 1000 EUR, în funcție de venitul anual al solicitantului

Introducere

Până în prezent, nevoia de competențe practice și de capacități de rezolvare a problemelor rămâne în mare măsură neacoperită în multe programe de studii medicale din Europa. De fapt, învățământul medical rămâne în mare măsură ancorat într-o paradigmă tradițională de învățare a unei cantități discrete de informații privind principiile fiziopatologice și descrierile bolilor, fără a se preocupa de dezvoltarea competențelor necesare pentru a lucra cu încredere "pe pacient". Instrumentele digitale bazate pe macro- și microsimulare, datorită flexibilității, eficacității, preciziei și accesibilității lor, pot aduce o contribuție fundamentală la rezolvarea acestei probleme, iar noi dorim să aplicăm potențialul lor la educația studenților la medicină. Școala MEDSKILL va permite studenților să:

  • Intrați în contact cu instrumentele digitale care facilitează studiul anatomiei, fiziologiei, fiziopatologiei și raționamentului clinic
  • să se confrunte cu pacienți/manechine virtuale, să interpreteze simptomele/semnele lor artificiale și să ia decizii, ținând seama de caracterul adecvat al alegerii, precum și de corelațiile etice și de durabilitate
  • Imitați situații clinice pentru a testa abilitățile de comunicare cu pacienții și simulați utilizarea echipamentelor de diagnosticare, a liderilor de echipă și a terapiilor intervenționale.

Metodologii de predare

Inițiativa MEDSKILLS va oferi atât prelegeri, cât și sesiuni practice de laborator. Fiecare sesiune practică este precedată de o lecție introductivă privind aspectele teoretice ale manevrelor care vor fi efectuate, urmată de o sesiune de debriefing.
Cursul urmărește să ofere pregătire privind metodele de ecografie transtoracică și abdominală și principalele boli cardiovasculare și abdominale. Cursul este împărțit în lecții teoretice formale și stagii practice în sala Simulabo cu utilizarea simulatorului de ecografie și ecocardiografie avansată Vimedix.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări