Keystone logo
Sapienza University of Rome

Sapienza University of Rome

Sapienza University of Rome

Introducere

Alegerea unei universități nu este ușoară.

Vrei un loc care să-ți facă visele să devină realitate, să te educe și să îți ofere abilitățile și resursele de viață care îți vor oferi un avantaj în lume. Sapienza University of Rome este doar acel loc. Cu peste 700 de ani de istorie, cultivăm studenți de secole. Sapienza, care a fost fondată în 1303 sub numele de Studium Urbis , este universitatea cu cea mai mare populație de studenți din Europa: peste 112.000 de studenți. Fuzionând secole de cunoștințe și tradiție cu cercetare și inovație de ultimă oră, Sapienza oferă un mediu unic, în care studenții sunt încurajați să facă schimb de idei și filozofii.
Și totul are loc într-unul dintre cele mai uluitoare orașe din lume: Roma.

Suntem o universitate italiană mare, publică și cuprinzătoare, specializată în aproape toate domeniile cunoașterii la toate nivelurile academice (licenți, masteranzi, doctoranzi, anul fundației și multe altele).

Ca universitate publică, cea mai mare parte a finanțării noastre provine de la guvernul italian, ceea ce ne permite să ne menținem taxele de școlarizare foarte mici, menținând în același timp libertatea academică , standardele academice și de cercetare excelente și clasamentele internaționale impresionante într-o gamă largă de discipline, cum ar fi Clasicele & Istorie antică, arheologie, fizică și astronomie, precum și studii de mediu, nanotehnologie, terapie celulară și genetică, proiectare și inginerie aerospațială și multe alte discipline.

Pe tot parcursul anului, Sapienza organizează, de asemenea, o multitudine de activități culturale, sociale și sportive pentru a încuraja studenții să ducă o viață socială completă. Acestea includ: orchestrele, corurile și ansamblurile de jazz „MuSa”; Sapienza Theatron - Ancient Theater Group, postul de radio web RadioSapienza și o gamă foarte largă de facilități sportive.

În ultimele luni, Sapienza a depus, de asemenea, eforturi uriașe pentru a face față numeroaselor provocări ridicate de pandemia COVID-19 și și-a îmbunătățit serviciile și infrastructurile de învățare online și pentru studenți, luând în același timp toate măsurile necesare pentru asigurarea siguranței în -predarea persoanei pentru un număr tot mai mare de studenți.

Statistică

Cu peste 700 de ani de istorie, am educat studenți de secole. Sapienza, care a fost fondată în 1303 sub numele de Studium Urbis , este universitatea cu cea mai mare populație de studenți din Europa: peste 115.000 de studenți. Îmbinând secole de cunoștințe și tradiție cu cercetarea și inovația de ultimă oră, Sapienza oferă un mediu unic, în care studenții sunt încurajați să facă schimb de idei și filozofii.

  Clasamente

  Sapienza se numără printre primele universități italiene și internaționale, conform celor mai autorizate clasamente universitare internaționale, cum ar fi QS, Times Higher EducationARWU, CWUR, US NEWS și multe altele.

  Potrivit QS Rankings by Subject, Sapienza este, de asemenea , singura universitate italiană care se lăuda pe primul loc în lume pentru Clasici și Istorie Antică, nr. 10 la nivel mondial pentru Arheologieși 21 de materii în general în top 100, inclusiv Fizică (nr. 41 la nivel mondial), pentru care profesorul și absolventul Sapienza Giorgio Parisi a primit recent premiul Nobel.

  Pentru a afla mai multe, vă rugăm să vizitați: https://www.uniroma1.it/en/notizia/sapienza-international-rankings

  Locații

  • Rome

   Università degli Studi di Roma "La Sapienza" Piazzale Aldo Moro 5,

  Întrebări