Keystone logo
Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Introducere

Queen's University Belfast este una dintre cele mai importante universități din Marea Britanie și Irlanda, cu un patrimoniu și o istorie distincte.

Fondată în 1845 sub numele de Queen's College Belfast, am devenit o universitate independentă în 1908. Astăzi, nu este surprinzător faptul că disciplinele universitare sunt în mod regulat clasate în Top 200 din lume (clasamentul mondial QS 2022). Universitatea se află în primele 170 din lume pentru perspectivele de absolvent (QS Graduate Employability Rankings 2022) și este membru al grupului Russell de universități intensive în cercetare din Marea Britanie, combinând excelența în cercetare și educație cu un etos centrat pe studenți.

Campusul Queen se află în inima orașului Belfast din Irlanda de Nord, care are cel mai mic cost al vieții din Marea Britanie (Mercer Cost of Living City Ranking 2021), ceea ce îl face o opțiune mai accesibilă pentru studenți.

O educație de nivel mondial și experiență a studenților

Queen's oferă o educație de clasă mondială care pregătește studenții noștri pentru conducere și cetățenie într-o societate globală.

Absolvenții noștri inspirați sunt oameni de știință, câștigători ai Premiului Nobel - precum Seamus Heaney și David Trimble - și lideri influenți care au un impact în Irlanda de Nord și pe tot globul.

Programele sunt axate pe pregătirea studenților pentru angajări viitoare. Studenții nu numai că învață materialele academice de bază de la personalul aflat în fruntea disciplinei lor, ci și cum să le pună în practică prin ateliere practice și sesiuni practice, asigurându-se că, la absolvire, studenții sunt gata să devină următoarea generație. a liderilor din industrie.

Liderii în domeniul inovației și al impactului

Queen's este un motor al inovației și talentului bazat pe excelență. Suntem conectați la nivel global și în rețea cu parteneriate strategice din întreaga lume, ajutându-ne să ne extindem impactul asupra societății mai largi la nivel local, național și global.

Suntem lideri în ceea ce privește impactul comercial și avem venituri totale de IP pe 5 ani (din 2014-15 până în 2018-19) de peste 80 de milioane de lire sterline. Din 1985, am creat peste 100 de companii spin-out, inclusiv 3 PLC-uri. Kainos, Andor Technology și Fusion Antibodies au fost listate public la Bursa de Valori din Londra.

Suntem pe primul loc în Marea Britanie pentru impactul antreprenorial (Octopus Ventures, 2020) și un raport din 2018 al London Economics a constatat că Queen's contribuie cu 1,9 miliarde de lire sterline la economia Regatului Unit, angajând 3.700 de angajați și susținând alte 2.750 de locuri de muncă în Regatul Unit.

O comunitate universitară globală și incluzivă

Queen's se află pe locul 17 în lume pentru perspectiva internațională (Times Higher Education World University Rankings 2022) și atrage talente globale la Belfast.

În prezent avem personal și studenți din peste 80 de țări, contribuind la crearea unui campus multicultural și vibrant. Ei se alătură unei universități care se angajează să atragă, să rețină și să dezvolte cele mai bune talente globale într-un mediu care le permite să-și realizeze întregul potențial.

Un loc inovator, primitor și incluziv pentru a lucra și a studia, Queen's este un lider în egalitatea de gen și diversitate și deține în prezent un prestigios premiu Athena Swan Silver. Universitatea deține, de asemenea, 14 premii școlare, cuprinzând 3 de aur, 6 de argint și 5 de bronz.

Team work, work colleagues, working together
Annie Spratt / unsplash

Investiția în viitor

A noua universitate ca veche din Marea Britanie, Queen's îmbină mândria sa moștenire cu facilități de ultimă generație pentru cea mai bună experiență a vieții universitare.

Investiția noastră de 700 de milioane de lire sterline în facilități transformă campusul universitar, extinzând un mediu care stimulează, permite și sprijină educația și cercetarea de clasă mondială.

În ultimii zece ani, Universitatea a investit semnificativ pentru a oferi facilități remarcabile studenților și personalului său. Aceasta a inclus dezvoltarea unei școli postuniversitare de ultimă generație, care găzduiește o comunitate postuniversitară înfloritoare; biblioteca premiată McClay; Clădirea Informatică; Facultatea de Drept; și Institutul Wellcome-Wolfson pentru Medicină Experimentală. Universitatea a investit, de asemenea, în facilități sportive, noi locuri de cazare pentru studenți construite special în Belfast City Center și noul centru studențesc care urmează să fie deschis până la sfârșitul verii 2022, gata pentru studenți în septembrie 2022.

Cercetare care modelează lumi

Queen's University Belfast este conectată și conectată la nivel global cu universități de top din întreaga lume și se află pe locul 24 în Marea Britanie pentru Research Power (REF 2021/ Times Higher Education).

Continuăm să promovăm cercetarea pentru a modela lumi, concentrându-ne pe cinci domenii cheie. Asigurarea unui trai sănătos pentru toți prin dezvoltarea de soluții și tratamente pentru boli; contribuind la realizarea unei economii transformatoare și durabile pentru generațiile viitoare; conducând la inteligență și IA conectate în siguranță și la revoluția datelor. Suntem în fruntea furnizării de relații uman-mediu orientate spre viitor; și vom continua istoria noastră puternică de expertiză în soluționarea conflictelor și construirea de comunități incluzive și coezive.

Locul 24 în Marea Britanie pentru Research Power

Suntem gânditori de viitor și vom continua să direcționăm și să modelăm cercetarea pentru a sprijini un mediu și o societate funcționale.

88% din cercetarea noastră a fost evaluată ca fiind lider mondial și excelent la nivel internațional, 99% din mediul nostru de cercetare a fost evaluat ca lider mondial sau excelent la nivel internațional și suntem pe locul 24 în Marea Britanie pentru Research Power (REF 2021/ Times Higher Education) .

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.
Brian Hamill / unsplash

Irlanda de Nord Legendarul frumusete

Universitatea Queen este situată în Belfast, capitala Irlandei de Nord.

Într-un oraș cu inovație în centrul său, progresele tehnologice se infiltrează în fiecare sector, ajutând la consolidarea competitivității noastre pe scena globală. Belfast se află în primele 10 economii digitale ale viitorului din lume - singurul oraș din Marea Britanie din afara Londrei care a fost listat (fDi Intelligence de la Financial Times, 2018) și a fost votat unul dintre primele 15 orașe mai prietenoase din Europa (Condé Nast Traveller, Readers' Choice Awards 2021).

Este unul dintre cele mai moderne, vibrante și mai accesibile orașe din Europa, lăudat pentru energia sa și bogat în cultură și istorie. Campusul uimitor al Queen se află în cartierul Queen’s din Belfast, cu cafenele, baruri, restaurante, cumpărături superbe și locuri de divertisment (Ghid universitar complet 2022).

Clasamente

Subiectele universitare sunt clasate în mod regulat în Top 200 din lume (clasamentul mondial QS 2022).

Universitatea este în Top 170 din lume pentru perspectivele de absolvent (QS Graduate Employability Rankings 2022).

Queen's se află pe locul 17 în lume pentru perspectiva internațională (Times Higher Education World University Rankings 2022).

Queen's University Belfast se află pe locul 24 în Marea Britanie pentru Research Power (REF 2021/ Times Higher Education).

Statistică

Lideri în inovare și impact

Queen's este un motor al inovației și talentului bazat pe excelență. Suntem conectați și conectați la nivel global cu parteneriate strategice din întreaga lume, ajutându-ne să ne extindem impactul asupra societății mai largi la nivel local, național și global.

Suntem lideri în ceea ce privește impactul comercial și avem venituri totale de IP pe 5 ani (din 2014-15 până în 2018-19) de peste 80 de milioane de lire sterline. Din 1985, am creat peste 100 de companii spin-out, inclusiv 3 PLC-uri. Kainos, Andor Technology și Fusion Antibodies au fost listate public la Bursa de Valori din Londra.

Suntem pe primul loc în Marea Britanie pentru impactul antreprenorial (Octopus Ventures, 2020) și un raport din 2018 al London Economics a constatat că Queen's contribuie cu 1,9 miliarde de lire sterline la economia Regatului Unit, angajând 3.700 de angajați și susținând alte 2.750 de locuri de muncă în Marea Britanie.

  Caracteristici Campus

  Investind în viitor

  A noua cea mai veche universitate din Marea Britanie, Queen's îmbină mândria sa moștenire cu facilități de ultimă generație pentru cea mai bună experiență a vieții universitare.

  Investiția noastră de 700 de milioane de lire sterline în facilități transformă campusul universitar, extinzând un mediu care stimulează, permite și sprijină educația și cercetarea de clasă mondială.

  În ultimii zece ani, Universitatea a investit semnificativ pentru a oferi facilități remarcabile studenților și personalului său. Aceasta a inclus dezvoltarea unei școli de studii superioare de ultimă generație, care găzduiește o comunitate postuniversitară înfloritoare; biblioteca premiată McClay; Clădirea Informatică; Facultatea de Drept; și Institutul Wellcome-Wolfson pentru Medicină Experimentală. Universitatea a investit, de asemenea, în facilități sportive, noi locuri de cazare pentru studenți construite special în centrul orașului Belfast și noul centru studențesc care urmează să fie deschis până la sfârșitul verii 2022, gata pentru studenți în septembrie 2022.

   Acreditări

   Acreditat EFMD EquisAcreditat AMBAAcreditat AACSB

   Locații

   • Belfast

    University Road, BT7 1NN, Belfast

   Întrebări