Keystone logo
Palacky University Doctor în Kinantropologie
Palacky University

Doctor în Kinantropologie

Olomouc, Republica Cehă

Request duration

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 3.000 / per year *

În campus

* Burse JL Fischer disponibile

Introducere

În domeniul kinantropologiei există următoarele domenii de specializare în funcție de orientarea fiecărui solicitant:

 • Anthropomotorics
 • Activități fizice adaptate
 • Biomecanică
 • Didactica educației fizice și a sportului
 • Filosofia și sociologia culturii fizice
 • Fiziologia exercițiilor
 • Antropologie funcțională
 • Psihologie de exercițiu și sport
 • Recreology
 • Senzomotorie și patokineziologie

Conținutul studiului de doctorat

Conținutul programului de studiu doctoral este determinat de planul de studiu individual care este autorizat de comisia departamentală DSP, în conformitate cu propunerea supraveghetorului. Conținutul studiului cuprinde:

 • metodologia științei,
 • discipline științifice referitoare la tema tezei de doctorat;
 • cercetarea sub îndrumarea unui supervizor și culmea acesteia într-o teză de doctorat.

Supervizorii numiți de decanul facultății determină orientarea tematică a tezei de doctorat.

În plus, un student trebuie să treacă examenul în limba engleză în timpul programului de studiu.

Examen de admitere

Examenul de admitere pentru studiu în DSP urmează §48 și §49 din legea nr. 111/1998, privind universitățile, cu modificările ulterioare, se conformează normelor interne ale Universității Palacký (codul de studiu și examinare UP, Olomouc - partea a III-a.).

Acceptarea studiului DSP depinde de examenul de admitere. O parte importantă a examenului de admitere este testarea abilității de limbă engleză. În cazuri excepționale, nivelul necesar de cunoaștere a limbii engleze poate fi compensat printr-o dovadă a cunoașterii solide a uneia dintre limbile lumii; un document în acest sens trebuie să fie în formă oficială (un certificat de examinare de stat, un certificat străin etc.).

Înainte de examenul de admitere, viitorul doctorand este obligat să contacteze unii dintre supervizori și să se consulte corespunzător cu privire la posibilitatea acceptării, pe lângă o precizare preliminară a temei (subiectelor) tezei de doctorat. Vă rugăm să rețineți că capacitatea supraveghetorilor este limitată și fără acordul prealabil al acceptării supraveghetorului la DSP nu este posibilă.

Examenul de intrare constă în:

 1. Cunoașterea limbii engleze (citirea și traducerea unui text științific). Dacă aveți un certificat de examinare de stat sau un alt document relevant, vă rugăm să-l adăugați împreună cu cererea.
 2. O referință profesională din partea a două persoane care sunt eligibile pentru a judeca cu privire la activitățile științifice și abilități anterioare ale solicitantului (o propunere de elaborare a referinței este dată în supliment).
 3. Numele unui profesionist cu care candidatul s-a ocupat în calitatea unui supraveghetor relevant.
 4. În cazul în care solicitantul a contribuit la sau a fost publicat în reviste științifice, el trebuie să furnizeze o listă scrisă de prelegeri profesionale și lucrări științifice publicate și, dacă este cazul, și recenzii ale acestor lucrări.
 5. Pentru examenul de admitere, se presupune că candidatul are o perspectivă cuprinzătoare și orientare de bază către problemele legate de problemele biologice, motorii, fizice și pedagogico-psihologice ale mișcării.

Propunerea de elaborare a referinței ar trebui să includă aceste domenii:

 1. Cât timp îl cunoașteți pe solicitant și în ce calitate profesională?
 2. În ce măsură solicitantul are succes în comparație cu alți studenți, colegi, colegi de clasă și așa mai departe?
 3. Caracterizați solicitantul din perspectiva capacității de muncă științifică asumată, creativitate, abilități lingvistice și precondiții pentru publicații și așa mai departe.
 4. Menționează abilitățile generale ale solicitantului referitoare la studiu și alte caracteristici ale persoanei, inclusiv toate meritele și demersurile.
 5. Solicitantul are o calificare excelentă - foarte bună - pentru studiile de doctorat la Facultatea de Cultură Fizică din Olomouc.

Informații importante

Taxa de școlarizare pentru doctoranzi este de 3.000 EUR pe fiecare an universitar. Universitatea Palacký își propune să atragă studenți excelenți, indiferent de originea și capacitatea lor financiară. Facultatea de Cultură Fizică invită studenți de seamă să solicite Bursa de studiu JL Fischer . Premiul maxim este de 4 000 EUR pe an universitar (400 EUR / lună), care acoperă nu numai taxele de școlarizare, dar parțial și costurile de viață. Bursa poate fi acordată în mod repetat.

Data limită pentru depunerea cererilor: 31 martie 2020
Aplicați pe: https://admission.upol.cz/

Centrul de Cercetare Kinanthropologie

Centrul de cercetare kinanthropologică a fost înființat la 1 ianuarie 2005 la Facultatea de Cultură Fizică, Universitatea Palacky din Olomouc. Se concentrează pe cercetarea în domeniul activității fizice și inactivității în raport cu stilul de viață și sănătatea locuitorilor cehi. Este compus ca un loc de muncă interdisciplinar. În același timp, are o funcție de coordonare și consultare în sfera monitorizării AP pentru țările din Europa Centrală.

Contact: [email protected]

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări