Keystone logo
Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam Master în Științe Medicale - Specializare în Biostatistică
Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam

Master în Științe Medicale - Specializare în Biostatistică

Rotterdam, Ţările de Jos

1 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2023

EUR 14.000 / per year

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Prezentare generală

Programul de Master în Științe Medicale are scopul de a oferi studenților cu o înțelegere aprofundată a metodelor în cercetarea clinică sau de sănătate publică. Specializările includ epidemiologia clinică, epidemiologia, biostatistica, epidemiologia sănătății publice, psihologia medicală, epidemiologia genetică și moleculară și farmacoeepidemiologia. După finalizare, candidații vor avea cunoștințele, înțelegerea și abilitățile de a propune studii de ultimă oră, de a scrie protocoale excelente de studiu, de a efectua cercetarea, de a analiza datele folosind tehnici statistice moderne, de a face inferențe de cauzalitate, de a ajunge la concluzii justificate , și să scrie lucrări de cercetare remarcabile. În funcție de alegerea specializării, candidatul se va concentra asupra studiilor populaționale observaționale, a studiilor clinice controlate randomizate, a intervențiilor de sănătate publică, a datelor din registru sau a studiilor de modelare.

Obiective

Elevii dobândesc următoarele competențe:

 • Capacitatea de a formula o problemă clinică sau de sănătate publică și de a o traduce într-o întrebare științifică.
 • Capacitatea de a efectua un studiu extins al literaturii referitoare la o problemă.
 • Capacitatea de a traduce o întrebare științifică într-un protocol de cercetare.
 • Achiziționarea de abilități cantitative.
 • Capacitatea de a face inferențe cauzale.
 • Capacitatea de a evalua în mod critic cercetările publicate.
 • Capacitatea de a efectua cercetarea, de a colecta și analiza date și de a trage concluzii.
 • Abilitatea de a scrie o teză de masterat, inclusiv obiectivul (obiectivele) investigației, rezumatul literaturii, materialelor, metodelor, rezultatelor, discuțiilor și concluziilor proiectului de cercetare și prezentarea acestor constatări la ședințele științifice. Este încurajată publicarea rezultatelor cercetărilor într-un jurnal internațional revizuit.

Oportunități de carieră

Gradul te pregătește pentru o carieră în cercetarea medicală internațională sau pentru funcții executive sau consultative în medicina clinică, sănătate publică, cercetare farmaceutică sau politică de sănătate.

Ești eligibil (ă)?

Ar trebui să corespundem fiecăruia dintre următoarele criterii:

 • Aveți o diplomă de master relevantă dintr-o disciplină în sau în legătură cu medicina clinică sau sănătatea publică (medic, științe ale sănătății, nutriție, biologie, farmacie, științe ale mediului, științe sociale, economie, psihologie etc.)
 • Aveți o experiență relevantă în domeniul cercetării și deja ați (co-) autorizat câteva publicații științifice.
 • Aveți o bună cunoaștere a limbii engleze, atât oral cât și scris.

Specializarea Conținutul biostatistic

Director de program

Dr. Dimitris Rizopoulos, doctorat.

Descriere

În ultimii ani, datele colectate în cercetarea clinică și sănătatea publică au crescut în volum și complexitate. Acest lucru este amplificat și mai mult de revoluția științifică în domeniul biologiei moleculare și geneticii și a impactului acesteia asupra sănătății și mediului. În acest context, este extrem de important ca datele să fie analizate prin tehnici statistice solide care să respecte natura lor și să răspundă în mod adecvat la întrebările științifice de interes. Acest lucru a condus la o nevoie crescută de biostatisticieni bine pregătiți, capabili să facă față provocărilor din analiza datelor din epoca modernă.

Obiectivul specializării NIHES în Biostatistică este de a ține pasul cu aceste evoluții și de a echipa viitoarea generație de cercetători cu instrumente moderne și esențiale de știință a datelor. Această specializare va combina un studiu solid al metodologiei statistice moderne cu informații actualizate privind subiecte precum designul studiului, studiile clinice, sănătatea publică, analiza longitudinală a datelor, analiza supraviețuirii, inferența cauzală și instrumentele pentru cercetarea reproductibilă. Cursurile sunt predate de o facultate internațională de statisticieni și epidemiologi de renume mondial din Olanda, Belgia și Statele Unite. Acestea includ, printre altele, editorii din trecut și actuali ai revistelor biostatistice emblematice și președinții anteriori ai unor societăți internaționale majore de biostatistică.

Specializarea este destinată studenților ambițioși cu o diplomă de licență relevantă, cu o motivație puternică în știința datelor pentru aplicații biomedicale.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • Master în Științe ale Sănătății
  • Lethbridge, Canada
 • Master în Medicină de Precizie în Practică Clinică
  • Aglantzia, Cipru
 • Master în științe în fiziologia exercițiilor clinice
  • Pittsburgh, Statele Unite ale Americii