Keystone logo
Medical University Pleven

Medical University Pleven

Medical University Pleven

Introducere

Universitatea Medicală - Pleven este una dintre cele cinci universități medicale din Bulgaria. A fost înființată în 1974, extinzând orizonturile, dimensiunea și reputația Spitalului Orășenesc, fondat în 1865. Astăzi, combinând tradițiile trecutului cu posibilitățile prezentului, încorporează facilități educaționale și terapeutice, o bază preclinică contemporană, Spital universitar cu peste 1000 de paturi și clinici în toate domeniile medicale majore, precum și un număr mare de clinici specializate și unități de cercetare cu echipamente moderne de diagnostic și terapeutic. Acestea sunt utilizate în mod eficient pentru a trata pacienții, pentru a instrui studenți, medici stagiari, postuniversitari și lucrări de cercetare.

Universitatea are toate departamentele teoretice, preclinice și clinice necesare pentru învățământul medical superior. În momentul scrierii, peste 6000 de studenți bulgari și internaționali din peste 30 de țări au absolvit Universitatea.

Numărul actual de studenți este 2044. Numărul total de studenți internaționali care studiază medicina în cursul de engleză-mediu este de 519. Pentru anul universitar curent 2014/2015, numărul studenților internaționali nou-admiși este de 163 din 25 de țări; cea mai mare comunitate de studenți (88) sunt cetățeni ai Marii Britanii. Comunitatea internațională vie de la MU-Pleven include Macedonia, Serbia, Ucraina, Moldova, Grecia, Turcia, Nigeria, Albania, Cipru, Congo, Siria, Algeria, SUA, Japonia, Marea Britanie și Franța. 835 de tineri medici din Bulgaria și din străinătate urmează cursuri postuniversitare la diferite clinici specializate, care fac parte din Spitalul Universitar.

Locații

  • Pleven Center

    Pleven Center, Bulgaria

    Întrebări