Keystone logo
© ©Medical University of Bialystok
Medical University of Bialystok

Medical University of Bialystok

Medical University of Bialystok

Introducere

Medical University of Bialystok este o universitate publică modernă, în creștere rapidă, cu misiunea de a oferi cea mai bună educație posibilă pentru personalul medical profesionist, responsabil și de vârf; să desfășoare cercetări științifice la cel mai avansat nivel la nivel mondial; să implementeze soluții inovatoare în cooperare cu furnizorii de servicii medicale și să răspundă nevoilor sociale.

Universitatea noastră investește continuu în dezvoltarea personalului academic. Cercetătorii beneficiază de numeroase burse, stagii, instruire și vizite de studiu la cele mai bune centre științifice și educaționale din lume.

Medical University of Bialystok întreprinde numeroase inițiative științifice de importanță semnificativă pentru regiune și țară. Este un precursor și lider în desfășurarea lucrărilor privind inteligența artificială în medicină și contribuția la dezvoltarea cercetării pe scară largă în genomică, proteomică, metabolomică, radiomică și bioinformatică.

Administrația Universității este situată în Palatul Branicki din secolul al XVIII-lea, situat în centrul orașului.

MUB este o instituție de stat de învățământ superior înființată în 1950. Universitatea este compusă din 82 de departamente de științe de bază, 51 de departamente clinice, 4 divizii interdepartamentale și 7 laboratoare independente.

Este de remarcat faptul că Medical University of Bialystok este situat într-o regiune cu atracții turistice remarcabile. Regiunea Podlasie găzduiește diferite naționalități, limbi, religii, tradiții și bucătării. Este, de asemenea, o zonă excepțională prin natura sa, deoarece există patru parcuri naționale, trei parcuri peisagistice și aproape 90 de rezervații naturale, care împreună formează zona cunoscută sub numele de Plămânii Verzi ai Poloniei.

De ce să ne alegem Universitatea?

 • Diploma recunoscută la nivel mondial
 • Un sistem eficient de educație medicală și pregătire practică, confirmat de scorurile ridicate ale candidaților la examene
 • Grupuri mici de studiu, atât în cursuri preclinice, cât și clinice
 • Laboratoare, spitale și clinici moderne, bine echipate
 • Medicină de înaltă definiție
 • Centru ultramodern de simulare medicală
 • Peste 50 de acorduri internaționale cu universități din întreaga lume
 • Comunitate dezvoltată și integrată de studenți străini și polonezi
 • Dormitoare comune de înaltă calitate, cu acces la internet
 • 17 organizații studențești
 • Multe evenimente internaționale pentru a integra întreaga comunitate academică, de exemplu, Ziua Internațională a Sportului, Ziua Internațională a Bucătăriei sau Noaptea Internațională de Karaoke
 • Peste 350 de absolvenți internaționali – există un club de absolvenți străini
 • Costuri scăzute ale vieții
 • Conexiune feroviară și rutieră foarte bună cu Varșovia (cel mai mare aeroport din Polonia cu zboruri către câteva zeci de țări din lume)

166773_WELCOMECENTER.jpg

Studenții străini pot folosi un CENTRU DE BUNȚ VENIT , al cărui scop este un serviciu cuprinzător pentru studenții străini, Ph.D. studenți și personalul academic. La Centrul de Întâmpinare vor putea primi ajutor profesional în ceea ce privește funcționarea lor la Universitate și în Bialystok. Angajații iscusiți ai Centrului de Întâmpinare - tineri prietenoși, energici, oferă asistență în rezolvarea diverselor probleme la Universitate, în biroul orașului sau în închirierea unui apartament.

Există, de asemenea, o aplicație mobilă myMUB gratuită în limba engleză pentru studenții internaționali.

180515_GRAFIKAMYMUB.PNG

Aplicația oferă multe funcționalități utile, inclusiv hărți interactive ale campusului MUB și ale orașului cu clădiri universitare incluse, precum și monumente, birouri și puncte de service din Bialystok. Integrarea cu Google și Apple Maps vă permite să navigați fără probleme către locația aleasă. Pe lângă numeroasele informații despre Medical University of Bialystok , aplicația conține o mulțime de conținut universal.

Datorită aplicației myMUB puteți:

 • obține cele mai recente informații despre funcționarea universității,
 • afla fapte interesante despre Bialystok, precum și sfaturi valoroase despre șederea și studiile în Polonia,
 • verificați locația clădirii universității, biroului, punctului de service sau locului interesant selectat pe harta campusului universitar și Bialystok, iar aplicația vă va ghida cu ușurință către destinație. În plus, veți primi informații de bază despre loc (orele de deschidere, telefon, e-mail),
 • converti cu ușurință valute străine (EUR, USD, GBP, NOK, SEK) în PLN și invers,
 • utilizați un instrument de gestionare a planului zilnic integrat cu calendarul smartphone-ului dvs.,
 • vezi fotografii unice ale palatului și grădinii Branicki, picturi murale sau cele mai populare monumente urbane din Bialystok, realizate special pentru aplicație,
 • și găsiți multe alte soluții pentru a vă facilita studiile la Universitatea noastră și viața de zi cu zi din Bialystok.

După extindere, aplicația vă permite să vă conectați la profilul personal, apoi să vă verificați programul individual și să primiți notificări importante către studentul străin, anul de studiu sau grupul de exerciții. Funcțiile menționate mai sus sunt disponibile datorită noului modul „Zona studentească”. Un acces la modulul „Zona Studențească” poate fi accesat doar de către Studenții Diviziei de Engleză. Este cu siguranță cea mai importantă parte a expansiunii aplicației myMUB. Merită să rețineți că alte funcții sunt disponibile pentru toată lumea.

Google Play: dați clic aici

App Store: Click aici

Facultate

Facultatea de Medicină este cea mai veche dintre toate facultățile Medical University of Bialystok . A fost deschisă în același timp cu Academia Doctorală din Bialystok, în conformitate cu Regulamentul Consiliului de Miniștri din 03 februarie 1950. În 1969, domeniul de activitate al Școlii a crescut odată cu înființarea Direcției de Medicină Dentară. În anii următori, s-au adăugat cu regularitate noi cursuri de studii medicale. În 1999, la Facultatea de Medicină s-a deschis Divizia de Asistență Medicală pentru a deveni ulterior o unitate independentă a organizației Școlii, denumită Facultatea de Asistență Medicală și Îngrijire a Sănătății. Programul de pregătire medicală de 6 ani în limba engleză a început în 2004. La Facultatea de Medicină, pregătirea în tehnici de stomatologie a fost lansată pentru prima dată ca curs practic de Stomatologie în anul universitar 2009/2010. Facultatea are puterea de a acorda titluri de doctor, adică doctorat. în Științe Medicale și Ph.D. cu abilitare în medicină, biologie medicală și stomatologie. Resursele de cercetare și predare ale Facultății au continuat să crească și să progreseze de-a lungul anilor, cu mulți profesori noi angajați și noi departamente/clinici construite. Predarea, cercetarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților sunt furnizate de Facultate prin cele 69 de unități organizaționale ale sale, inclusiv 26 de departamente, 40 de clinici, 2 centre de studiu și două laboratoare independente.

Acreditări internaționale

Instituţie:

183280_LogoAPHEA.png

APHEA – Agenția de Acreditare a Educației în Sănătate Publică

APHEA reprezintă cele cinci asociații de top de sănătate publică din Regiunea Europeană și se angajează să asigure și să îmbunătățească calitatea activităților educaționale în întreaga Regiunea Europeană și pe glob. Acreditarea are scopul de a sprijini îmbunătățirea continuă a educației și formării forțelor de muncă din domeniul sănătății publice din întreaga lume, oferind recunoaștere internațională și transparentă a calității.

Domeniul acreditării:

 • Programe de licență și masterat în sănătate publică

Instituţie:

183278_LogoMedicalBoardOfCalifornia.png

MBC – Consiliul Medical din California

Consiliul Medical din California este o agenție guvernamentală de stat care acordă licențe și disciplinează medicii. Misiunea Consiliului Medical din California este de a proteja consumatorii de asistență medicală prin autorizarea și reglementarea adecvată a medicilor și chirurgilor și a anumitor profesioniști din domeniul sănătății aliați și prin aplicarea viguroasă și obiectivă a Legii privind practicile medicale și să promoveze accesul la îngrijiri medicale de calitate prin funcțiile de licențiere și de reglementare ale Consiliului.

Domeniul acreditării:

 • Program de medicină (în poloneză)

Instituţie:

183279_LogoEd.jpg

NCFMEA – Comitetul Național pentru Educație și Acreditare Medicală Străină

Comitetul este autorizat să evalueze standardele de acreditare aplicate școlilor de medicină străine și să determine comparabilitatea acestor standarde cu standardele aplicate școlilor de medicină din Statele Unite.

Medical University of Bialystok este acreditat de Comitetul polonez de acreditare (PKA), care este confirmat de NFCMEA că folosește standarde compatibile pentru a acredita școlile de medicină la cele din SUA, ceea ce înseamnă, la rândul său, că Medical University of Bialystok respectă standardele SUA.

Deciziile de comparabilitate ale NCFMEA sunt supuse evaluării periodice.

Domeniul acreditării:

 • Programul de Medicină

Statistică

 • 8 unități de cercetare
 • 230 de ani de tradiție în medicină
 • 800 de profesori academici
 • +5k studenți

  Caracteristici Campus

  Universitatea dispune de o infrastructură de cercetare și educație de ultimă generație, care include, printre altele: un Spital didactic universitar modern, Centrul Euroregional de Farmacie, Centrul Didactic și Științific al Facultății de Științe ale Sănătății, Centrul de Medicină Experimentală, Centrul pentru Cercetări clinice, Centrul de Bioinformatică și Analiză a Datelor, Laboratorul de Imagistica Moleculară și Centrul de Simulare Medicală.

  Poziția Universității a fost verificată printr-o evaluare de către Ministerul Științei și Învățământului Superior, conform căreia toate cele trei Divizii MUB au categoria A și statutul KNOW (2012 - 2017). Mai mult, MUB a fost singura universitate din Polonia care a primit COFUND, o bursă prestigioasă pentru programul de studii doctorale oferit, în cadrul Programului Marie Skłodowska-Curie din cadrul Programului-cadru al Comisiei Europene - Orizont 2020.

  În prezent, Universitatea are în jur de 5500 de studenți în 16 domenii medicale, dintre care 400 de persoane studiază la Divizia de Engleză. Studenți străini vin să studieze aici din toată lumea, inclusiv din țări precum Norvegia, Suedia, SUA, Canada, Germania, Spania, Arabia Saudită, pentru a numi doar câteva.

  MUB oferă educație în următoarele domenii: Medicină de laborator, Biostatistică, Dietetică, Electroradiologie, Farmacie, Fizioterapie, Cosmetologie, Medicină, Stomatologie, Logopedie cu fonoaudiologie, Asistență medicală, Moașă, Medicină de urgență, Tehnologie dentară, Igienă dentară și Sănătate Publică și Epidemiologie , precum și programe de doctorat și postuniversitar. Absolvenții universității sunt bine pregătiți să lucreze cu pacienții, îngrijindu-i pe aceștia și bunăstarea lor, respectând principiile etice universale; cu toate acestea, ei sunt, de asemenea, calificați pentru o carieră în cercetare, explorând misterele științei care pot fi ulterior puse în practică.

  Există cluburi de studiu și organizații studențești la universitate, unde studenții se angajează în studii clinice, învață anumite abilități practice, participă la conferințe științifice și își urmăresc interesele academice.

  Universitatea are sediul într-un palat baroc din secolul al XVIII-lea numit Versailles of the North, situat în centrul orașului. În apropiere se află campusul Universității, clădiri școlare, două spitale didactice, cămine studențești și facilități sportive.

  Biblioteca Universității

  Studiul la Medical University of Bialystok este susținut de o bibliotecă universitară modernă și foarte bine echipată. Este cea mai mare bibliotecă științifică-medicală din regiunea Podlasie. A fost înființată în 1950 împreună cu Universitatea.

  Biblioteca oferă diverse servicii și formare și are funcția suplimentară de centru de informare în științe medicale. Resursele sale sunt utilizate în principal de studenți, absolvenți, cercetători și personal academic, precum și profesioniști din domeniul sănătății din regiune și instituții științifice din alte părți.

  În prezent există aproape 130.000 de cărți + 50.000 de reviste + 8.000 de articole de colecție specială deținute la Bibliotecă. Pe lângă resursele tipărite, Biblioteca oferă acces la o mulțime de baze de date bibliografice și full-text, cuprinzând 15.000 de reviste online. Personalul academic și studenții folosesc sursele online nu numai prin intermediul rețelei academice, ci și de pe computerele lor de acasă, acces 24h la literatura științifică. Detalii despre resursele bibliotecii sunt disponibile în cataloage online. Utilizatorii bibliotecii pot rezerva titlurile pe care doresc să le împrumute și își pot monitoriza starea contului prin intermediul sistemului de bibliotecă la distanță ALEPH.

  Resursele tipărite și digitale sunt disponibile pentru utilizare în două săli de lectură elegante, cu stații de lucru pentru computer și conexiune la internet wireless.

  Pe lângă serviciul său principal, Biblioteca găzduiește prelegeri pentru promovarea unui stil de viață sănătos și expune picturi ale artiștilor polonezi care au lucrat în Polonia și în străinătate la o serie de expoziții promovate ca Artă în bibliotecă.

  Sistem de etichetare bilingv

  Un sistem de etichetare bilingv (poloneză și engleză) a fost instalat în clădirile, sălile, sălile de clasă și căile de comunicație situate în campusul Universității. Dintre clădirile etichetate, se pot distinge spații precum Collegium Primum, Collegium Universum, Palatul Branicki, Collegium Integratio, Cămine Studențești, Centrul de Simulare Medicală, Centrul Euroregional de Farmacie.

  Întregul sistem cuprinde 68 de panouri informative externe și 2.511 de panouri interne.

  În acest fel, Universitatea încearcă să faciliteze navigarea în campus pentru oaspeții din străinătate, în principal studenți, dar și oameni de știință, doctoranzi și personal administrativ care stau aici în cadrul diferitelor tipuri de schimburi sau proiecte.

  Proiectul este finanțat de Agenția Națională Poloneză pentru Schimb Academic în cadrul Programului Bine ați venit în Polonia (2020)

   Admitere

   Pentru a se califica pentru admiterea la Medical University of Bialystok , fiecare candidat trebuie să finalizeze procesul oficial de admitere printr-un sistem de înregistrare online. În cazul oricărei probleme apărute în urma procesului de înregistrare, vă rugăm să trimiteți un e-mail prin sistemul nostru de înregistrare online.

   Pentru ca cererea să fie evaluată, trebuie să parcurgeți toți pașii necesari și să apăsați butonul de trimitere. Cererea nedepusă nu va fi luată în considerare.

   Medical University of Bialystok nu oferă programe de doctorat de 4 ani predate în limba engleză.

   Cerințe de admitere pentru programul de doctorat în limba engleză de 6 ani

   Programul MD de 6 ani este oferit absolvenților de liceu care:

   • Deține un certificat de absolvire a școlii; certificatul trebuie să conțină o declarație că titularul său are dreptul de a aplica pentru un post în cadrul unei Universități sau Institutului de Învățământ Superior. Notele pozitive la două din patru discipline - Chimie, Biologie, Fizică sau Matematică - trebuie să fie indicate pe certificat.
   • Sau ați promovat examenul de maturitate (examenul final de liceu) la două din patru discipline: Chimie, Biologie, Fizică sau Matematică.

   Fiecare candidat pentru primul an este responsabil să furnizeze dovada calificărilor sale pentru admitere. Candidații sunt admiși pe baza poziției pe care o dețin pe clasamentul candidaților. Poziția pe clasament se bazează pe numărul total de puncte obținute în următoarele:

   Partea I:

   Numărul de puncte calculat din notele înregistrate în foaia matricolă oficială de liceu/certificatul de maturitate/ și la cererea candidatului, notele înregistrate în celelalte certificate (examenul de probă SAT II sau alte cursuri universitare postuniversitare) Baza conversiei va fi un sistem intern de evaluare* bazat pe informații publice puse la dispoziție de Liceu sau Ministerul Educației din țara de origine a candidatului. Numărul minim de puncte necesare recalculate din note trebuie să fie de cel puțin 100* Două note din următoarele patru materii sunt necesare și luate pentru evaluare: Chimie, Biologie, Fizică sau Matematică.

   În cazul în care solicitantul se află în ultimul an de studii la liceu, el sau ea trebuie să furnizeze un foaia matricol oficial de liceu care să arate notele obținute în timpul semestrului de iarnă sau notele finale așteptate. La primirea diplomei de liceu, candidatul are, de asemenea, obligația de a o furniza Universității.

   * în cazul în care numărul maxim de plasamente nu este atins, intră în funcțiune recrutarea extinsă cu un prag de puncte mai mic.

   Partea a II-a:

   Numărul de puncte obținute în timpul unui interviu* pe baza motivației, predispoziției și cunoașterii limbii engleze a candidatului pentru studiile medicale și profesia medicală - maximum 100 de puncte.

   *Va fi programat un interviu în condițiile depunerii tuturor documentelor solicitate.

   *Candidatul poate fi intervievat personal sau prin comunicare electronică, cu condiția să fie prezentate toate documentele solicitate și să fie plătită taxa de recrutare.

   *Sistem de evaluare internă

   Documente

   Toți solicitanții sunt rugați să depună următoarele documente:

   1. Formular de cerere completat.

   Un formular de cerere trebuie completat prin sistemul nostru de înregistrare online, imprimat în timpul pasului „documente necesare” și semnat cu o semnătură de mână.

   2. Certificat de absolvire/Diplomă de liceu și, după caz, examen de absolvire.

   • Ambele documente trebuie prezentate ca copie legalizata cu Apostila;
   • Pentru studenții din țările care nu sunt acoperite de Convenția de Apostilă, o copie certificată conformă cu ștampila de legalizare trebuie să fie obținută de la un consul al Republicii Polone din țara în care a fost eliberat certificatul.

   3. Subiecte obligatorii:

   Două din patru: Chimie, Biologie, Fizică sau Matematică.

   4. Declarație de eligibilitate (dacă Certificatul de absolvire a școlii nu conține o declarație conform căreia titularul său are dreptul de a aplica pentru un post la o universitate de învățământ superior).

   O declarație care să precizeze clar că certificatul relevant (certificat de absolvire/diplomă de liceu) dă dreptul titularului să solicite admiterea la universitate sau la orice altă instituție de învățământ superior care acordă diplome academice în țara în care a fost eliberat certificatul.

   Acest document trebuie completat și certificat (cu semnătură și sigiliu oficial) de către:

   • Autoritățile de învățământ superior (ex. Ministerul Educației) al țării în care a fost eliberat certificatul sau
   • Un consul al Republicii Polone în țara în care a fost eliberat certificatul sau
   • Instituția misiunii diplomatice a țării dumneavoastră este situată în Polonia.

   Acest document nu se aplică potențialilor studenți al căror certificat de absolvire/diplomă de liceu include deja o astfel de declarație.

   5. Certificat de sănătate.

   Acesta trebuie depus pe un formular de certificat de sănătate original descărcat de pe site-ul nostru web sau de pe sistemul nostru de înregistrare online (pasul („documente obligatorii”)).

   6. Fotocopia pașaportului solicitantului (pagina cu poza și datele personale).

   7. Fotocopie după cardul de asigurare al solicitantului.

   8. 1 fotografie pașaport color (întregul cap trebuie să fie vizibil).

   Toate documentele de mai sus trebuie depuse în timpul procesului de înregistrare cu sistemul nostru de înregistrare online.

   După ce candidatul primește scrisoarea promitentă de înscriere, el/ea are obligația de a trimite un original sau o copie certificată conformă la Decanat.

   Cererile sau alte documente trimise prin e-mail nu vor fi luate în considerare.

   Toate documentele depuse trebuie să fie originale sau copii certificate conforme. Dacă documentele nu sunt scrise în limba engleză, acestea trebuie să fie însoțite de traduceri (în engleză sau poloneză) certificate de o instituție autorizată (de exemplu, organismul emitent sau un traducător autorizat). Certificatul de absolvire a școlii/Diploma de liceu și/dacă se aplică, originalele pentru examenul de matriculare trebuie să fie livrate la Decanat pentru vizionare înainte de începerea cursului preliminar.

   Copia certificată autentică cu Apostilă și originale trebuie să fie în aceeași limbă.

   Atenție: cererile depuse după termenul limită sau incomplete nu vor fi luate în considerare.

   Cerinte pentru viza

   Informații despre viză

   Pentru a studia în Polonia, fiecare student va trebui să vă legalizeze șederea pe teritoriul Republicii Polone.

   Cetăţenii Uniunii Europene sau ţările din Spaţiul Economic European nu au nevoie de viză pentru a studia în Polonia. Ei pot intra în Polonia cu actul de identitate (un document de călătorie valabil, cum ar fi un pașaport sau un alt document care să-și dovedească identitatea și cetățenia). Cu toate acestea, odată ce ajung, vor trebui să-și înregistreze șederea în Polonia pentru o perioadă care depășește 90 de zile. Ar trebui să solicitați guvernatorului Regiunii Podlasie un permis de ședere temporară

   Dacă nu sunteți cetățean al UE , va trebui să obțineți o viză la un consulat polonez din țara dvs. de origine înainte de sosirea în Polonia. Odată ce ajungeți în Polonia, va trebui să solicitați un card de ședere temporară pentru a vă prelungi șederea.

   Toți cetățenii UE și din afara UE trebuie să își legalizeze șederea în Polonia dacă depășește 90 de zile sau peste data de expirare a vizei.

   Fiecare student trebuie să solicite un card de rezidență temporară la oficiul local al voievodatului. Pentru a deschide procedura, studenții trebuie să depună următoarele:

   1. Un pașaport valabil (2 fotocopii)
   2. Documente de călătorie (bilete de avion/cărți de îmbarcare)
   3. Formular de cerere completat – 4 exemplare (disponibil la Oficiul Voievodat)
   4. 4 fotografii color 4,5×3,5 cm (profil stânga)
   5. Confirmarea înscrierii la cazare locală (la cămin sau la altă adresă la care va locui studentul - meldunek*)
   6. Dovada împrumutului de stat sau extras de cont pentru a verifica disponibilitatea suficienților numerar pentru a sprijini studentul în timpul șederii și în timpul studiilor sale
   7. Decanul a eliberat o adeverință pentru a confirma statutul studentului.
   8. Poliță de asigurare cu acoperire de asigurare de călătorie pe durata șederii titularului poliței în Polonia

   Toate documentele trebuie completate în poloneză sau traduse în poloneză de către un traducător autorizat.

   O carte de rezidență este valabilă pentru 15 luni + o perioadă de prelungire de 3 luni. Taxele de timbru pentru eliberarea unui card de ședere temporară și pentru procedura oficială sunt de 390 PLN.

   Persoanele care au obținut o viză pe toată durata șederii lor în Polonia nu trebuie să solicite un card de rezidență temporară.

   *Meldunek înseamnă înregistrare la locul dvs. de reședință în Polonia.

   Trebuie să depuneți cererea în persoană , cel târziu în ultima zi a perioadei legale a șederii dumneavoastră în Polonia. Toți studenții din afara UE sunt sfătuiți să nu aștepte până în ultimul moment cu legalizarea șederii lor.

   Rețineți că procesul de solicitare a vizei poate dura mult timp. Înainte de a aplica la Universitatea noastră, vă rugăm să vă asigurați că aveți suficient timp pentru a obține o viză înainte de începerea pre-cursului.

   Burse și finanțare

   Clasamente

   Clasamente internaționale

   Ca parte a implementării strategiei de internaționalizare, se presupune că va crește prezența Medical University of Bialystok în clasamentele globale ale învățământului superior. Universitățile incluse în clasamentele internaționale, datorită recunoașterii lor mai mari, sunt destinații mai atractive pentru studenții internaționali. Includerea MUB în clasamentele internaționale ale învățământului superior va avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra poziției absolvenților de universități pe piața muncii. În majoritatea cazurilor, evaluarea universităților se bazează pe indicatori cuantificabili. Universitățile sunt evaluate și clasate în funcție de subiectul și sfera activităților acoperite de clasament. În timpul evaluării, este examinată și reputația Universității în raport cu personalul de cercetare, angajatori și studenți.

   Medical University of Bialystok a fost recent clasificată în prestigiosul, global, „Times Higher Education World University Ranking”.

   Times Higher Education World University Ranking (THE) - În THE World University Rankings, sunt utilizate 5 criterii pentru evaluarea: educația, internaționalizarea universității, cercetarea efectuată, ratele de citare și publicare, precum și cooperarea dintre universitate și afaceri. Clasamentul mondial al universităților constă în clasamente generale, tematice, reputaționale și regionale.

   Universitatea a fost plasată în intervalul 1001-1200, care este al 3-lea rezultat din țară! Clasamentul din acest an include doar două universități medicale poloneze - Medical University of Bialystok și Universitatea de Medicină din Varșovia.

   Universitatea noastră a obținut un rezultat deosebit de bun la categoriile de venituri din predare și industrie.

   Medical University of Bialystok încearcă în prezent să fie inclusă în listele a 2 clasamente prestigioase: QS World University Ranking și U-Multirank 2021 pe subiecte.

   QS World University Ranking (QS) - elaborat de compania britanică Quacquarelli Symmonds specializată în publicații pe tema educației și studiilor în străinătate. În pregătirea prestigiosului QS World University Ranking se țin cont de următoarele criterii: reputația Universității în mediul academic, evaluarea și prestigiul în rândul angajatorilor, raportul dintre personalul academic și numărul de studenți, numărul de studenți și angajați. din străinătate, numărul de citări ale personalului universitar. Pe lângă clasamentul principal, pot fi evaluate discipline științifice individuale și domenii de studiu.

   U-Multirank pe subiect - evaluează domeniile de studiu în cinci domenii principale de activitate: cercetare, cooperare internațională, calitatea predării și învățării, transferul de cunoștințe și tehnologie și cooperarea la nivel regional. Scopul clasamentului (creat cu sprijinul Comisiei Europene) este de a crea un instrument care să le permită candidaților să caute universități în ceea ce privește criteriile cele mai relevante pentru ei.

   Până acum, Medical University of Bialystok fost inclusă în listele celor 7 clasamente internaționale universitare.

   US News Top Global Universities Rankings (US News) - dezvoltat de o companie americană care operează în industria media încă din anii 1930. Clasamentul său se bazează pe o listă de 1500 de universități cu cel mai mare număr de publicații și 250 de universități de top clasate pe baza unui sondaj de reputație. Din acest grup, primele 1500 de universități sunt incluse în clasamentul principal. Domeniile individuale de studiu sunt supuse unor clasamente separate.

   Medical University of Bialystok se află în prezent pe locul 725 la categoria Medicină clinică.

   U-Multirank - evaluează universitățile în cinci domenii principale de activitate: cercetare, cooperare internațională, calitatea predării și învățării, transferul de cunoștințe și tehnologie și cooperare la nivel regional. Scopul clasamentului (creat cu sprijinul Comisiei Europene) este de a crea un instrument care să le permită candidaților să caute universități în ceea ce privește criteriile cele mai relevante pentru ei. Medical University of Bialystok fost inclusă în clasamentul U-Multirank 2018/19.

   Medical University of Bialystok fost inclusă în clasamentul global. Universitatea noastră se caracterizează printr-o evaluare foarte ridicată a parametrului „Cercetare”. Toți indicatorii au fost evaluați cu 7 „A” (foarte bun), ceea ce distinge MUB de alte universități poloneze.

   SCImago (SIR) – clasamentele SIR clasifică centrele academice și de cercetare pe baza unor indicatori multicriteriali. Cele mai importante dintre ele, care au un impact cheie asupra evaluării, sunt potențialul de cercetare, inovația, precum și impactul acțiunilor instituției în spațiul social. În scopul clasamentului, calculul este generat anual pe baza rezultatelor obținute pe o perioadă de cinci ani care se încheie cu doi ani înainte de ediția clasamentului.

   Medical University of Bialystok a fost clasată pe locul 630 în clasamentul instituțiilor SCImago (SIR). În clasamentul regional pentru Europa de Est, MUB a ocupat locul 43. Printre universitățile poloneze, a fost clasat pe locul 9.

   Clasamentul CWTS Leiden - se bazează pe date bibliografice din baza de date Web of Science creată de Clarivate Analytics. Prima ediție a clasamentului a avut loc în 2007. De atunci, clasamentul a câștigat în mod constant popularitate. Acesta este un clasament cu un singur criteriu. Evaluează universitățile pentru potențialul lor de cercetare și publicare.

   Medical University of Bialystok se află pe locul 1073 în clasamentul global. Acest lucru subliniază importanța mare pe care MUB o acordă calității conținutului publicat.

   Web of Universities (Webometrics) – Clasamentul publică indicatori webometrici pentru peste 12.000 de universități. Este creat pe baza unui index complex. Ea ține cont atât de cantitatea de conținut online (numărul de site-uri web și de fișiere de pe internet), cât și de recunoașterea, vizibilitatea și impactul acestor publicații online. Ele sunt estimate pe baza numărului de link-uri externe. Clasamentul este o inițiativă a Cybermetrics Lab – un grup de cercetare al Consiliului Național de Cercetare din Spania. Scopul clasamentului este de a crește prezența instituțiilor academice pe internet, precum și de a promova accesul gratuit la rezultatele cercetării științifice online.

   Medical University of Bialystok fost clasată pe locul 1636 în clasamentul global și pe locul 28 în Polonia.

   Clasamentul Universității în funcție de Performanța Academică (URAP) - principalul obiectiv al URAP este dezvoltarea unui sistem de clasare bazat pe indicatori de performanță academică care reflectă calitatea și cantitatea publicațiilor academice. URAP publică clasamentul mondial al universităților din 2010. Din 2011 au fost publicate și clasamentele pe subiecte. Cele mai recente clasamente acoperă 3.000 de universități din întreaga lume și 61 de domenii de specialitate diferite.

   Medical University of Bialystok se află pe locul 1487 în clasamentul global. De asemenea, a fost inclus pe poziția 651 la categoria Științe Medicale și Sănătății.

   UniRank - este un director internațional de lider și motor de căutare al instituțiilor legate de învățământul superior, conține recenzii și clasamente ale a peste 13.723 de universități și instituții de învățământ superior recunoscute oficial din 200 de țări. Se bazează pe propriile sale surse. Nu desfășoară o procedură de obținere a datelor pe baza informațiilor raportate de universități.

   Medical University of Bialystok a fost inclusă în clasamentele globale și naționale UniRank.

   Departamentul de Cooperare Internațională al MUB, ca unitate de coordonare a clasamentelor internaționale, solicită implicarea urgentă a altor unități în studiul reputației internaționale a instituțiilor de învățământ superior. Pe lângă datele relevante ale unei anumite instituții, acesta este al doilea element cel mai comun al evaluării universităților. Studiul este realizat atât în rândul personalului academic, cât și al angajatorilor. Poziția în clasamentele internaționale este legată nu numai de potențialul științific și didactic, precum și de infrastructură. De multe ori depinde și de reputația unei universități în comunitatea internațională de cercetare.

   Locații

   • Bialystok

    Medical University of Bialystok ul. Jana Kilińskiego 1 15-089 Białystok Poland, 15-089, Bialystok

    Întrebări