Keystone logo
Latvia University of Life Sciences and Technologies

Latvia University of Life Sciences and Technologies

Latvia University of Life Sciences and Technologies

Introducere

Centrul de Educație, Știință și Cultură

Latvia University of Life Sciences and Technologies este singura instituție de învățământ agricol superior din Letonia și își propune să: promoveze potențialul intelectual pentru dezvoltarea rurală în agricultură; încurajarea tinerilor să dobândească studii superioare academice și profesionale; dezvoltarea cercetării; contribuie la dezvoltarea culturală; studiază, mențin și perfecționează experiența dobândită de la poporul leton și transmite-o generațiilor viitoare.
Universitatea are mai multe profiluri. Pe lângă domeniile de studiu tradiționale, LBTU oferă și programe de studiu unice multiforme legate de agricultura avansată, medicina veterinară, producția de alimente, silvicultură și arhitectura peisajului. Universitatea este situată în Jelgava - un oraș cultural vechi care se află la doar 40 km de capitala Letoniei - Riga. Jelgava este recunoscut ca un adevărat oraș studentesc.

Mission & Vision

Planul de dezvoltare strategică 2022-2027 Latvia University of Life Sciences and Technologies (LBTU), a fost elaborat în cursul anului 2022 și aprobat de Senatul LBTU la 9 decembrie 2022. Pentru a-și îndeplini funcțiile și a-și implementa scopurile și obiectivele, Latvia University of Life Sciences and Technologies a dezvoltat trei programe de activitate: 1. Studii 2. Știință 3. Sprijin administrativ și financiar pentru studii și activități de cercetare Scopul Latvia University of Life Sciences and Technologies este de a oferi posibilitatea de a obține studii superioare și superioare. educație profesională în agricultură, medicină veterinară, tehnologie alimentară, inginerie, științe forestiere, științe sociale, tehnologii informaționale și sectoare de management al mediului, precum și pentru a dezvolta știința și pentru a menține și dezvolta potențialul intelectual și cultura letonă. Obiectivele LBTU: 1. Asigurarea calității studiilor corespunzătoare standardelor unei universități naționale, ceea ce ar permite formarea de specialiști competitivi pentru piața muncii letonă și internațională. 2. Dezvoltarea potențialului științific de participare la cercetarea internațională, integrarea educației și cercetării academice, ceea ce ar asigura introducerea tehnologiilor inovatoare, bazate pe cunoaștere, în economia națională letonă, în special în regiunea Zemgale. 3. Pentru a asigura o dezvoltare durabilă a universității ca instituție națională de educație, știință și cultură:

  • pentru a consolida temeiul juridic;
  • pentru a îmbunătăți structura organizatorică în concordanță
  • la obiectivele LBTU; să dezvolte cooperarea cu instituții, instituții de învățământ academic și științifice din Letonia și din străinătate, întreprinderi și organizații profesionale și instituții regionale din Zemgale;
  • pentru a gestiona eficient materialul și baza tehnică LBTU.

Misiunea LBTU De a dezvolta un capital intelectual competitiv pe baza excelenței în cercetare, utilizarea rezultatelor cercetării în economie, calitatea înaltă a educației și managementul eficient al universității. Viziunea LBTU Latvia University of Life Sciences and Technologies este una dintre universitățile de top de știință și tehnologii din regiunea Mării Baltice, specializată în utilizarea durabilă a resurselor naturale care vizează îmbunătățirea calității vieții pentru societate.

Locații

  • Latvia University of Life Sciences and Technologies, 2 Liela Street, LV-3001, Jelgava

Întrebări