Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Introducere

Universitatea de azi

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) este cea mai mare instituție de învățământ superior pentru științe biomedicale din Lituania, integrând cu succes studii, cercetare și practica clinică. LSMU este format din două academii principale: Academia de Medicină și Academia Veterinară .

Studenții la Medicină, Odontologie și Nursing își dobândesc abilitățile practice la Spitalul Kauno Klinikos al LSMU , care este cea mai mare instituție de asistență medicală din regiunea țărilor baltice. Peste 1.200 de medici cu înaltă calificare și 2.400 de membri ai personalului medical îngrijesc anual peste 78.000 de pacienți la Spitalul LSMU. Întregul personal medical apreciază metodele inovatoare și progresive de tratament și diagnosticare, care îndeplinesc standardele globale.

Studenții de la farmacie dobândesc abilități practice la Farmacia Universității, care oferă servicii nu numai pentru comunitatea locală, ci servește și ca un centru de formare a Facultății de Farmacie, oferind studenților un spectru larg de cunoștințe și abilități practice și oferindu-le experiență de lucru directă. . Studenții veterinari își dezvoltă abilitățile clinice la clinicile pentru animale mari și mici. Studenții la kinetoterapie și terapie ocupațională primesc abilități practice la Spitalul de Recuperare Kulautuva și Clinica Palanga a Institutului de Neuroștiințe.

LSMU este un participant activ la programul de schimb ERASMUS+ . Studenții pot studia la universități străine sau pot pleca în străinătate pentru practică pentru o perioadă de până la un an. Au fost semnate contracte de schimb academic cu universități din 49 de țări. Majoritatea partenerilor ERASMUS+ se află în Germania, Spania, Franța, Finlanda și celelalte state membre ale UE.

Viziunea noastra

O universitate europeană lider de științe a sănătății pentru prosperitatea societății. Vom căuta, prin eforturile întregii noastre comunități, să devenim una dintre cele 701+ cele mai bune universități din QS World University Rankings.

Misiunea noastră

Viziunea va fi urmărită prin MISIUNEA noastră – de a crea, acumula, sistematiza și răspândi cunoștințele științifice și cele mai noi realizări în studii și științe, de a preda și de a dezvolta o personalitate creativă, sinceră, cu inițiativă, educată, independentă și întreprinzătoare, de a promova democrația și bunăstare, să dezvolte o societate sănătoasă și educată. Rolul esențial al LSMU în acest proces de educație este urmărirea unei societăți sănătoase, care să garanteze progresul social și economic al țării, identitatea civilizațională a acesteia, precum și crearea, susținerea și dezvoltarea tradițiilor culturale naționale și globale. Sănătatea și bunăstarea lumii animale sunt o parte integrantă a acestui obiectiv.

Mediu inovator

Biblioteca și Centrul de Informare al Universității este una dintre cele mai moderne biblioteci din UE, care este membră a Asociației Bibliotecilor Europene de Cercetare, LIBER, principala rețea de biblioteci de cercetare din Europa. Biblioteca are atât tehnologii virtuale, cât și RFID și este foarte populară în rândul cercetătorilor și studenților nu numai în Lituania, ci și în țări străine pentru arhitectura și sistemele sale unice de informații.

LSMU participă la dezvoltarea de proiecte care au ca rezultat noi tehnologii, cercetare și dezvoltare științifică augmentată, precum și infrastructura reînnoită și modernizată a Universității.

O alegere pentru studenții străini

Din 1990, LSMU a fost Alma Mater al multor studenți internaționali și peste 1600 de studenți străini cu normă întreagă din 87 de țări (în principal din Suedia, Israel, Germania, Spania, Regatul Unit, Liban, India, Coreea de Sud) sunt înscriși aici. . A cuprins aproape 26% din populația totală de studenți la LSMU.

Numărul celor care studiază la nivel internațional crește în fiecare an. Germania, Italia, Franța, Turcia, Republica Cehă, Finlanda și Norvegia sunt cele mai populare țări partenere Erasmus printre studenții LSMU. Studenții străini care aleg să studieze la LSMU provin cel mai adesea din Spania, Italia, Letonia, Belgia și Polonia.

Experiență și recunoaștere internațională

LSMU colaborează cu peste 140 de universități europene, americane și asiatice în scopuri de studiu și cercetare.

Universitatea este membră a numeroase organizații internaționale, cum ar fi Asociația Universității Europene (EUA), Asociația Școlilor de Sănătate Publică din Regiunea Europeană (ASPHER), Asociația Școlilor de Medicină din Europa (AMSE), Asociația pentru Educația Medicală din Europa. (AMEE), Rețeaua Universității din Regiunea Mării Baltice (BSRUN), Organizația pentru doctorat. Educație în Biomedicină și Științe ale Sănătății în Sistemul European (ORPHEUS), Asociația Europeană a Unităților de Educație Veterinară (EAEVE), Asociația Mondială Veterinară etc.

LSMU este, de asemenea, membru al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), unde îndeplinește rolul de centru de colaborare pentru cercetare și formare în epidemiologie, precum și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli cronice netransmisibile.

Programele de studii de la LSMU îndeplinesc standardele de educație universitară aplicate în țările UE, iar absolvenții sunt eligibili pentru a susține examenul de licență medicală din Statele Unite (USMLE) și examenul PLAB al Consiliului General Medical din Marea Britanie.

Studiază la LSMU

LSMU salută studenți internaționali la următoarele programe de studiu:

ProgramDurataLimbaGrad si calificare
Premiat
Studii integrate
Medicament6 aniEnglezăMaster în Științe ale Sănătății, doctor
Odontologie (Stomatologie) 5 aniEnglezăMaster în Științe ale Sănătății, Doctor Odontolog
Farmacie5 aniROMaster în Științe ale Sănătății, Farmacist
Medicină Veterinară6 aniROMaster în științe veterinare, doctor veterinar
studii de licență
Asistență medicală4 aniEnglezăLicențiat în Științe ale Sănătății, Asistent medical generalist
Ergoterapie4 aniEnglezăLicențiat în Științe ale Sănătății, Terapeut Ocupațional
Psihologia Sănătății4 aniEnglezăLicență în Științe Sociale
Fizioterapie4 aniEnglezăLicențiat în Științe ale Sănătății, kinetoterapeut
Genetica medicala si veterinara3,5 aniEnglezăLicențiat în Științe ale Sănătății, Tehnician Biomedical
Igiena dentara4 aniEnglezăBSc în îngrijirea sănătății bucale și calificarea igienistului dentar 
studii de masterat
Psihologie clinică a sănătăţii2 aniEnglezăMaster în Științe Sociale
Medicina de laborator Biologie2 aniEnglezăMaster în Științe ale Sănătății
Sănătate Publică Aplicată2 aniEnglezăMaster în Științe ale Sănătății
Managementul Sănătăţii Publice2 aniEnglezăMaster în Științe ale Sănătății
Medicina stilului de viata
(Amestecat)
1,5 aniEnglezăMaster în Științe ale Sănătății
Practică avansată de nursing2 aniEnglezăMaster în științe ale sănătății, asistent medical de practică avansată
Știința alimentelor2 aniEnglezăMaster în Științe Agricole
Știința animalelor2 aniEnglezăMaster în Științe Agricole
Interacțiunea dintre animale și om2 aniEnglezăMaster în Științe Agricole
Cursuri scurte
Curs pre-medicina (online) 10 săptămâniEngleză
Burse postuniversitareEngleză

Locații

  • A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Întrebări