Keystone logo
Kiang Wu Nursing College Of Macau

Kiang Wu Nursing College Of Macau

Kiang Wu Nursing College Of Macau

Introducere

Kiang Wu Nursing College Of Macau (KWNC), fondată în 1923, este o instituție subsidiară a Asociației de caritate a spitalului Kiang Wu (KWHCA). Evoluând din fosta școală de asistență medicală și moașă Kiang Wu, Colegiul este cel mai vechi institut de educație medicală din Macao. În 2015, Colegiul a primit ratinguri de încredere de la Agenția Regatului Unit de Asigurare a Calității pentru Învățământ Superior (QAA) într-un audit instituțional de calitate (IQA). Colegiul se străduiește să îmbunătățească programa pentru a fi multidisciplinară și pentru a avansa spre formare de nivel superior. De asemenea, este hotărât să satisfacă în timp util cererea socială și dezvoltarea medicală.

În secolul trecut, cu eforturile și punctele forte ale multor oameni, Kiang Wu Nursing College Of Macau a dezvoltat stabil. În 1999, Colegiul a fost recunoscut de guvern ca institut privat de învățământ superior și a devenit Kiang Wu Nursing College Of Macau . În 2002, Colegiul a început primul grad de patru ani de „Bachelor of Science in Nursing”. Acest lucru a transformat o nouă pagină în învățământul superior de asistență medicală din Macao. Pentru a asigura calitatea programului și pentru a fi în conformitate cu standardele internaționale, Colegiul a solicitat revizuiri periodice pentru acest grad de către experți din Regatul Unit, Statele Unite, Brazilia, Thailanda și Hong Kong. Proiectarea curriculum-ului, predarea și calitatea învățării acestui grad sunt recunoscute de experți și programul continuă să se îmbunătățească.

Pentru a încuraja dezvoltarea asistenței medicale specializate din Macao, cu sprijinul Autorității spitalicești din Hong Kong, KWNC a lansat în 2008 „Diploma postuniversitară în asistență medicală avansată (PDAN)”, sprijinind asistenții medicali cu abilități specializate relevante. Acest lucru a sporit puterea asistenților medicali specializați și a promovat dezvoltarea clinică a diferitelor tipuri de servicii de asistență medicală specializată. Cu mai multe baze de învățare clinică adăugate în Macao, iar acestea fiind acreditate, instruirea este mai satisfăcătoare pentru nevoile sistemului medical din Macau și ale rezidenților. Ulterior, în 2010, a fost înființat „Programul Master of Nursing Science (MNS)” în colaborare cu Universitatea Sun Yat-sen. Acest lucru a oferit o bază pentru programul de masterat al colegiului, construind o echipă de profesori calificați. Colegiul și-a înființat apoi propriul „program de masterat în asistență medicală” în 2018 pentru a spori cercetarea academică a asistenților medicali și abilitățile de rezolvare a problemelor. Colegiul este primul institut de învățământ terțiar care a fost aprobat pentru a înființa un masterat în asistență medicală în istoria Macao.

Ceremonia de absolvire 2005/2006

KWNC pune accentul pe îngrijirea umanistă și educația multiculturală pentru a cultiva talente de asistență medicală calificate care se străduiesc pentru competență și integritate. Încurajată și susținută de Consiliul de Administrație al Colegiului, „Fundația pentru bursă de bunăvoință” a fost înființată în 2006 pentru a atinge noțiunea binevoitoare și grijulie a colegiului prin încurajarea tinerilor aspiranți să urmeze studii de asistență medicală și să se dedice carierei de asistență medicală în virtutea burselor și granturilor . Colegiul este strâns legat de institutele medicale și academice continentale și internaționale, oferind o varietate de oportunități de schimb valutar și de învățare pentru profesori și studenți pentru a-și lărgi orizontul și a învăța despre multiculturalism. Există schimburi clinice care includ țări / regiuni precum Beijing, Sichuan, Taiwan, Singapore, Statele Unite, Portugalia și Belgia etc.

Pentru a promova dezvoltarea cercetării academice în domeniul asistenței medicale și al științelor sănătății, KWNC a fondat periodic „Macau Journal of Nursing” în 2001. Acesta a fost primul și singurul jurnal local de asistență medicală din Macau, care a fost, de asemenea, inclus în bazele de date CINAHL din SUA și Taiwan CEPS. Jurnalul își propune să stimuleze dezvoltarea cercetării academice în asistență medicală și științe ale sănătății, îmbunătățind calitatea tehnicilor de asistență medicală și a educației asistente medicale și revizuind dezvoltarea asistenței medicale în noua epocă. În 2004, a fost lansat buletinul informativ „Ecoul sănătății și asistenței medicale” pentru a împărtăși informații, a răspândi cunoștințele de îngrijire a sănătății și de asistență medicală, a îmbunătăți funcționarea efectivă și a spori conexiunea și spiritul de echipă dintre colegii și studenții Colegiului.

Pentru a pune în aplicare abordarea Colegiului de integrare a predării, cercetării și serviciilor sociale, precum și pentru a fi în conformitate cu politicile cheie ale guvernului SAR, KWNC a început pregătirile pentru înființarea Centrului de Cercetare pentru Educație și Sănătate în Anul Academic 2006 / 2007, și a funcționat în septembrie 2012. „Bunăvoința luminează viața mea ulterioară: un meta-program personalizat pentru a face față populației în vârstă din Macao” a fost un proiect cheie de dezvoltare al centrului. În prezent, se concentrează pe promovarea prevenirii demenței, educației asupra vieții și morții și asistenței medicale comunitare. Programul a fost benefic pentru societate.

În ultimii ani, KWNC a întreprins o serie de proiecte de cercetare comandate de guvernul SAR, cum ar fi: „Cercetarea necesităților de îngrijire pe termen lung ale persoanelor vârstnice din Macao”, „Un plan decenal pentru forța de muncă care alăptează în Macao” , „Studiul acuității vizuale a studenților primari din Macao”, „Un plan de zece ani pentru forța de muncă în asistența comunitară din Macau”, „Abordarea societății de îmbătrânire: un studiu analitic al serviciilor de asistență medicală și a forței de muncă în Macao”, „Abordarea Societatea de îmbătrânire: un studiu continuu cu privire la strategiile pentru dezvoltarea forței de muncă care alăptează din Macao ”și„ Cercetări privind pregătirea pentru viața vârstnică și dezvoltarea pe tot parcursul vieții a rezidenților din Macao ”etc.

În 1956, președintele de atunci al Asociației de caritate Kiang Wu (KWCA), domnul Ho Tim și domnul Ho Yin au contribuit cu fonduri pentru construirea „Cheng-Kai Memorial Hall” ca clădire a campusului, care a rămas de atunci. Odată cu creșterea numărului de studenți și a cererii de resurse de învățare, Colegiul a adăugat Campusul Ha Ha în 2013 pentru a îmbunătăți facilitățile, cum ar fi laboratoare de asistență medicală specializate și spații pentru cercetare, auto-studiu și alte activități. Cu sprijinul guvernului SAR din Macau, lângă campusul medical al Insulelor va fi construit un nou campus, care va fi utilizat în al patrulea trimestru al anului 2020.

Pentru viitorul Colegiului, prin finalizarea noului campus din Insulele Complexului Medical, va exista o îmbunătățire a resurselor pentru a pregăti asistență medicală de înaltă calitate și talente în domeniul științei sănătății. Acest lucru va oferi un spațiu de dezvoltare mai mare pentru o calitate mai bună și niveluri mai ridicate în asistență medicală și educație pentru sănătate, satisfăcând viitoarele dezvoltări de îngrijiri medicale și nevoile de îngrijire a sănătății din Macao. În același timp, prin instruire, cercetare și multe altele, Colegiul va oferi sprijin serviciilor de asistență medicală pe termen lung din Macao.

Locații

  • Av. de Venceslau de Morais No. 218A, Edf. Cio do Jornal Ou Mun, 13/F-16/F, , Macau

Întrebări