
Masterat in
Master în Nutriție Vegetariană și Dietetică Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER)

Introducere
Progresul științelor legate de nutriție, precum biochimia, biologia moleculară, fiziopatologia, toxicologia și dietetica fac din nutriție una dintre cele mai aplicate, moderne și fascinante științe; prin urmare, necesită o analiză nu numai din perspectivă științifică, ci și din cea umană. În acest context, alimentația vegetariană este propusă ca un model alternativ de alimentație bazat pe principii de etică, sănătate și ecologie.
Numărul vegetarienilor din țările occidentale este în continuă creștere; totuși, având în vedere această cerere în creștere, profesioniștii încă nu au instrumentele disponibile pentru a răspunde solicitărilor vegetarienilor și celor care doresc să devină vegetarieni. În prezent, profesionistul are nevoie de o pregătire continuă care să-i permită să primească un nivel înalt de specializare, așa cum o cer utilizatorii, clienții sau pacienții cu care interacționează, precum și instituțiile publice sau private în care lucrează profesionistul.
Acest lucru a declanșat necesitatea formării profesioniștilor în nutriție în acest domeniu, adaptați și posturilor unor importante organizații științifice internaționale (consultați postura Asociației Americane de Dietetică din 2009), și punând la dispoziție concepte și competențe ale acestui domeniu al științelor nutriției. Experiența și metodologia noastră educațională asigură o educație riguroasă, de înaltă calitate.
Curriculum
Durata programului este de 70 de credite ECTS (18 luni) și constă în activități educaționale și interactive online, cu un proiect final de master (sau teză) reprezentând un total de 70 de credite.
Fiecare activitate constă dintr-o serie de module structurate după o ordine educațională precisă. Fiecare modul este împărțit pe subiecte în care documentele sunt organizate clar și concret. Activitatea interactivă online constă în participarea la forumuri și conferințe menite să stimuleze capacitatea critică a studentului, de a dobândi abilități și cunoștințe noi găsite în literatura de științe medicale. Există 10 module educaționale care reprezintă un total de 58 de credite; Proiectul final de curs contează pentru 12 credite suplimentare.