Keystone logo
Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Introducere

SANTA CASA DE SAO PAULO MERCY

Frăția a Santa Casa de Misericordia de São Paulo este o instituție veche de secole, de origine portugheză, dedicat, încă din secolul al XVI-lea, asistență pentru orfani, în vârstă, saraci si bolnavi. Mercy cuvânt cuprinde sensul emotional "pune bunătate, inima," actele în favoarea altora. Pentru mult timp, aceasta a fost singurul spital din oraș și în măsura în care Sf. Pavel a lărgit orizonturile sale și a populației a crescut, a fost necesar pentru a rezerva mai mult spatiu pentru a gazdui si grija pentru cei bolnavi.

In 1884, un nou spital a fost deschis "în mare Arouche" prin localizarea la zi, în același loc. În 1912, Dr. Arnaldo Vieira de Carvalho, director clinic al spitalului, a prezentat Ombudsmanului Frăției un proiect care formalizat predarea Științe Medicale Hospital. În 1913, Educație Medicală a fost inițiat la Facultatea de Medicină și Chirurgie a. Astfel, Spitalul de la Sfânta Casă a fost primul loc de a instrui medici și chirurgi în statul São Paulo.

La mijlocul anilor 1930, odată cu crearea de la Universitatea din São Paulo (USP), scaunele clinice ale Facultății de Medicină din São Paulo utilizate saloanele de Santa Casa, și cursul "Dr. Arnaldo "integrate în USP, ale cărui scaune de bază au fost mutate în clădirea de pe Avenida Doutor Arnaldo în 1945.

Din 1933, studenții de la alte instituții de predare medicale, de asemenea, sa bucurat de oferit învățare la Spitalul Central: Scoala Paulista de Medicina, acum la Universitatea Federala din statul São Paulo (Unifesp), până la anii '50 și începutul activităților primul spital construit exclusiv pentru educație din țară, Spitalul Sao Paulo. În același deceniu unitățile Spitalului clínicas de USP au fost activate și studenților săi transferate la noua facilitate.

Pentru aceste fapte istorice, Spitalul de la Sfânta Casă a fost locul de nastere al primele scoli medicale in São Paulo. Această vocație pentru predare, cercetare și asistență persistat si a dus la pretențiile istorice a viitorilor medici întors să-l asiste. În prezent, acestea sunt îndeplinite, în medie, mai mult de 8000 de oameni pe zi, in toate specialitatile medicale, cu mai mult de 1200 de paturi disponibile pentru admitere. Lunar sunt efectuate peste 90.000 de vizite de ambulator și alte vizite de 80.000 camera de urgenta, aproximativ 4000 de admitere, 3.000 de operațiuni și 300 000 de teste in laboratoarele proprii si 50 000 de examene pe serviciile excelente de Diagnostic Imaging. Grija de urgență în toate specialitățile și serviciile de complexitate ridicată sunt luate ca referință în regiunea noastră.

Punctul de ingrijire de vedere, profilul dvs., angajamentul filantropic, propune ca fondurile obținute în conformitate cu sistemul unificat de Sănătate (SUS) și medicale suplimentare sunt reinvestite în spitale lor, astfel încât această instituție quadricentenária, ține mai târziu echipamente medicale, împreună cu profesioniști cu înaltă calificare, oferă populației Braziliei cea mai bună îngrijire a sănătății.

COLLEGE de Științe Medicale din casa sfântă DE ST PAUL

În octombrie 1962, atunci Ombudsmanul, Dr. Christiano Altenfelder Silva, un pasionat de ideea de a crea Medical School, a declarat consiliul de administrație, care a fost aprobat crearea a Colegiului de Științe Medicale a Sfântului Pavel sunt HOUSE (FCMSCSP). Formatul său didactic a fost stabilit de Asociația Medicilor de Sfânta Casă, prezidat de profesorul Emilio Athié, un alt pasionat de ideea School. Ambele sunt considerate în mod corespunzător fondatorii acestei școli. Acesta este caracterizat ca un privat, filantropice, non-profit, menținut de către Fundația Arnaldo Vieira de Carvalho (PVRC).

Pe 24 mai, 1963, a fost dat clasa inaugural de studenti medicale de la Facultatea de Științe Medicale din Santa Casa de São Paulo de academic Pedro Calmon, Rectorul Universității din Brazilia. Recunoașterea oficială a cursului a fost emis de Decretul nr Federal 62044, din data de 04.01.1968. Primul director al instituției a fost profesorul Emilio Athié și acest post a fost ocupat de către alți profesori, și din 2011 regizat de profesorul Valdir Golin, un fost student al Facultății.

În anul 2000, Ministerul Educației a aprobat înființarea a cursului de asistenta medicala, cu conceptul de "A" și începutul activităților didactice în anul 2001. In acelasi an, gradul de licență în logopedie a fost aprobată de începerea activităților educaționale în 2002, de asemenea, cu grad "A" de către MEC. În anul 2008, au fost inițiate activități de Telemedicina, oferind cursuri de scurtă durată pentru instituțiile medicale, precum și cursurile Distanța de învățământ din implementare, prin Departamentul său de Informatica.

Din 2015 a inceput activitatea două Colegii de tehnologie, Biomedical Systems, si radiologie, axat pe formare operațională a specialiștilor în instalarea, manipularea, și repararea de echipamente de înaltă și rafinament progresive utilizate pe scară largă în mediul medicale spitalicești, și producătorii de echipamente de imagistică. În prezent, cele mai multe dintre facultate sale absolvit Facultatea, precum și membri ai serviciilor spitalicesti, lucru sau ia posturi de comandă. În prezent, există 374 de profesori și 284 (75,9%) Medicii, 77 (20,6%) și 13 de master (3,5%) specialiști, care predau 1122 de studenți din cinci cursuri de absolvire, 205 de studenți de cursuri postuniversitare "Strict vorbind" și 1.650 de studenți de Cursuri postuniversitare "Lato sensu".

Introdus în Complexul Spitalul Frăției de Santa Casa de Misericordia de São Paulo, Scoala de Stiinte Medicale din Santa Casa de São Paulo este printre cele mai bune instituții de învățământ superior din țară Medicina ca evaluate de către Ministerul Educației (Enade) în 2013. Contribuția lor la dezvoltarea în domeniul asistenței medicale este evidențiată prin numeroase cercetări științifice, atât de bază ca zona clinice, cu aproximativ 40 de grupuri de cercetare înregistrate la Ministerul Științei și Tehnologiei. Elevii și profesorii dezvolta activități de cercetare recunoscute tehnico-științifică în diferite entități, cum ar fi Spitalul Central, Spitalul Sao Luiz Gonzaga, Centrul integrat de Sanatate Mintala, Centrul de Sănătate-Scoala Barra Funda și Geriatrie Spitalul Dom Pedro al II-lea.

Locații

  • São Paulo

    Rua Doutor Cesário Motta Júnior, 61 - Vila Buarque, São Paulo - SP, 01221-020, Brazil, , São Paulo

    Întrebări