Keystone logo
Escola Superior de Enfermagem de Coimbra Post-absolvire în asistență medicală la locul de muncă
Escola Superior de Enfermagem de Coimbra

Post-absolvire în asistență medicală la locul de muncă

Coimbra, Portugalia

1 Semesters

Portugheză

Request pace

Request application deadline

Oct 2024

EUR 650 / per semester *

În campus

* Sfat anual

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Cursul de curs

Munca reprezintă o parte importantă a orelor de viață convenite pentru majoritatea adulților. Este un context de viață cu interacțiuni multiple și complexe cu lucrătorul care include dimensiuni de mediu și relaționale. În acest context, munca poate fi un promotor al sănătății și dezvoltării individuale și colective sau, dimpotrivă, poate fi un factor de boală și tensiuni sociale și conflicte. Stadiul vieții adulților este unul dintre cele mai importante contexte de intervenție pentru a asigura o viață activă și sănătoasă și o dezvoltare armonioasă. Astfel, serviciile de sănătate ocupațională, care se concentrează pe promovarea sănătății și prevenirea accidentelor și bolilor legate de muncă, reprezintă o componentă importantă a strategiilor de sănătate publică. Ocrotirea sănătății ocupaționale, fie că este integrată în echipe, fie că lucrează în mod individual, are un rol preponderent în dezvoltarea acestei strategii.

Necesitatea formativă a activității profesionale a asistentului în muncă a fost recent publicată de către Direcția Generală de Sănătate, sub îndrumarea DGS 009/2014 din 06/03/2014 privind autorizarea exercitării asistenței medicale în vederea respectării Legii nr.102 / 2009 , din 10 septembrie, care stabilește regimul juridic pentru promovarea sănătății și securității la locul de muncă. În această orientare se stabilesc criteriile și procedurile necesare recunoașterii habilitării și a autorizației tranzitorii pentru munca de îngrijire la locul de muncă (SGD, 2014). Ulterior, a fost publicată informația tehnică nr. 10/2015, care stabilește "o referință privind conținutul curricular minim în domeniul asistenței medicale, care ar trebui să fie ghidarea formării care urmează să fie furnizată în învățământul superior pentru asistente medicale".

Ordinul asistentelor medicale, cu contribuțiile Asociației Naționale a Asistenților Medicali, și-a manifestat interesul de a dezvolta acest domeniu al practicii profesionale la nivelul unei competențe specializate, prin momente științifice de dezbatere și prin publicarea Rolei Ocupaționale Asistenta medicala la locul de munca Managementul Sanatatii in 2001, de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), tradusa ca "Asistenta Medicala de Munca in Managementul Muncii".

Planificarea programului de formare sa bazat pe referința pentru formarea asistenților medicali privind activitatea Federației Asistenților Medicali din Muncă din Uniunea Europeană, precum și recomandările Direcției Generale de Sănătate.

Prezența asistentei medicale în echipa multidisciplinară de sănătate la locul de muncă a fost apărată de mai multe organizații internaționale, cum ar fi OMS, ILO, FOHNEU.

În sine, ICN solicită recunoașterea securității și sănătății în muncă ca rol de îngrijire profesională, cu o remunerație adecvată, corespunzătoare nivelului de cunoștințe și stimulente atractive pentru menținerea asistenților medicali în acest domeniu de activitate, necesitând structuri specializate de instruire și carieră ( Ordinul asistentelor medicale, 2007).

În Europa, asistentele medicale sunt cel mai mare grup de profesioniști din domeniul sănătății care iau îngrijire medicală la locul de muncă. Noile provocări organizaționale și de muncă necesită un nivel ridicat de pregătire profesională și de formare profesională, făcând asistenții medicali să reprezinte personalul central în furnizarea de îngrijiri de înaltă calitate populației active. Asistenții medicali sunt în fruntea protecției și promovării sănătății lucrătorilor și pot aduce o contribuție semnificativă la creșterea capitalului social european (OMS-Europa, 2001).

Astfel, formarea postuniversitară în asistența medicală profesională își propune să asigure cunoștințe și abilități de asistență medicală în scopul promovării, conservării și restaurării sănătății lucrătorilor la locul lor de muncă, contribuind la bunăstarea și performanța lor de excelență.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

  • MSN - specializarea clinică a asistentei medicale
    • Fairfield, Statele Unite ale Americii
  • Certificat de studii avansate în conducerea asistentei medicale
    • Utica, Statele Unite ale Americii
  • MSN în sistemul de conducere a sistemului de sănătate
    • Campbellsville, Statele Unite ale Americii