Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Introducere

Facultatea de Medicină, CU din Plzeň este una dintre cele șaptesprezece facultăți ale venerabilei Universități Charles din Praga. A fost instituit prin Decretul nr. 135 din 27 octombrie 1945 emis de președintele Edvard Beneš. De la începuturile sale umile, Facultatea de Medicină din Plzeň a devenit o universitate modernă din care au absolvit deja 7814 medici care operează atât în Republica Cehă, cât și în străinătate, precum și 499 de studenți ai programului de studii de licență. În anul universitar 2009/2010, la Facultate au studiat 2032 de studenți, dintre care 427 erau străini.

Studiile medicale sunt împărțite în două programe de studiu de bază - Medicină generală și stomatologie. Studenții au fost acceptați în programul de studii stomatologice din anul universitar 2004/2005 și au înlocuit treptat programul de studiu Stomatologie. Medicina generală este un program de studiu de șase ani; studiul programului de stomatologie durează cinci ani. Primii doi ani sunt dedicați domeniilor teoretice - biologie, biofizică, anatomie, histologie, fiziologie și biochimie. Al treilea și o parte a celui de-al patrulea an se concentrează pe studiul subiecților preclinici - Anatomie patologică, fiziologie patologică, microbiologie și farmacologie și începe și studiul subiecților clinici. Ultimii ani se concentrează pe deplin pe domeniile clinice.

Facultatea oferă, de asemenea, predare în limba engleză pentru studenții străini care se autofinanțează. Studiul este finalizat de o ceremonie de absolvire care are loc în venerabila sală Carolinum din Praga, unde absolvenții își primesc diplomele. Absolvenții programului de studii de Medicină Generală primesc titlul de MUDr. (este egal cu MD) și absolvenții programului de studii stomatologice primesc titlul de MDDr. (este egal cu DMD). Nu numai studenții sunt educați pentru practica medicală; ele sunt, de asemenea, introduse la noțiunile de bază ale cercetării și sunt conduse la munca lor independentă de cercetare.

Pe parcursul studiilor, în special în timpul vacanțelor de vară, studenții au o serie de oportunități de a studia și de a câștiga experiență în străinătate. Nu numai din aceste motive, ci mai ales pentru că elevilor li se cere să studieze resurse străine, se pune accent pe predarea limbilor străine. Astfel, pe lângă limba latină, fiecare student trebuie să promoveze un examen în limba engleză și încă o limbă străină.

Locații

  • Pilsen

    Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Husova 3, 306 05 Plzeň, , Pilsen

Întrebări