Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Charles University First Faculty of Medicine

Introducere

Universitatea Charles din Praga, Prima Facultate de Medicină: Cercetarea academică este pe cale să se schimbe

Prima facultate de medicină cu aproape 1 200 de membri ai personalului și 3 400 de studenți reprezintă cea mai mare facultate de medicină din Republica Cehă. Este parte integrantă a Universității Charles din Praga de la înființarea sa de către regele Boemiei și împăratul Sfântului Imperiu Roman Carol al patrulea în 1348. Ca atare, este, de asemenea, cea mai veche facultate de medicină din Europa Centrală.

Cu toate acestea, nu doar istoria maiestuoasă și măsurile cantitative impresionante ar fi suficiente pentru ca instituția să aibă succes și competitivitate. Trebuie să fie idei, oameni, capacități și management, care în cele din urmă vor fi responsabili pentru viitorul, profitul și funcționalitatea oricărei instituții. Pentru a ne îndeplini misiunea și pentru a reflecta nu numai forța și vitalitatea programelor de cercetare ale facultății, ci și poziția noastră națională și aspirațiile internaționale, afirmăm următoarele obiective:

  • Să fie o componentă dinamică a sistemului european de educație medicală
  • Să conducă cercetarea biomedicală de vârf în cadrul mai larg al Spațiului european de cercetare
  • Să fii recunoscut ca membru valoros al comunității locale.

În acest context:

Suntem aici pentru a preda profesioniștii din domeniul medical din viitor: Oferim programe universitare, postuniversitare și profesionale de cea mai înaltă calitate academică, predate fie în limba cehă, fie în limba engleză, urmărind burse semnificative la nivel internațional. Excelența academică, stimularea creativității și curiozitatea intelectuală sunt valorile de rang înalt în evaluarea internă periodică a personalului nostru didactic. Facultatea încurajează și sprijină cursanții remarcabili și programele de formare în cercetare.

Căutăm talente: studenții noștri sunt recrutați din Europa, America, Asia și Africa, iar programele noastre de studii sunt acreditate în mod regulat în Europa și SUA.

Știința este viitorul tuturor: Facultatea investește puternic în infrastructura de cercetare. Laboratoarele noastre profită de practic toate tehnologiile de ultimă generație care se află în mâinile personalului entuziast, cu o experiență internațională și reputație. Finanțarea generată de activitățile științifice reprezintă recent majoritatea bugetului facultății.

Imagine schimbătoare a Europei noastre comune: Facultatea însăși beneficiază de dialogul „la fața locului” al cercetătorilor și medicilor. Echipele noastre de cercetare sunt implicate în mai multe proiecte naționale de cercetare, punând accent pe colaborarea dintre științele de bază și clinice, împreună cu cercetători din alte discipline din instituții extramurale. Este important, implicarea noastră în echipele internaționale și în proiectele UE crește brusc.

Transformarea oamenilor de știință în antreprenori: rezultatele noastre demonstrează un angajament remarcabil față de cercetarea de bază, clinică și aplicată. Conducerea facultății, împreună cu conducerea universității, construiește proceduri standard de transfer de tehnologie și legătură câștig-câștig academică-industrie, în conformitate cu normele europene existente.

Dincolo de granițele comunității de cercetare și dezvoltare: experții facultăților sunt implicați în mod regulat în popularizarea științei în rândul comunității și, din partea lor, promovează conștientizarea sănătății publice. În colaborare cu jurnaliștii și mass-media, medicii și cercetătorii noștri se concentrează pe principalele probleme de medicină publică, dar contribuie și la răspândirea faptelor științifice fundamentale, explică modul în care funcționează și se dezvoltă știința. Viziunea noastră este de a ajuta la construirea societății bazate pe cunoaștere în termeni mai largi.

Facultatea

Prima Facultate de Medicină este una dintre cele patru facultăți fondatoare ale Universității Charles din Praga. Prima Facultate de Medicină înființată în 1348 se situează printre cele mai vechi cincisprezece școli medicale din lume.

Predarea și cercetarea la facultatea noastră acoperă aproape întregul spectru de medicină și profesii din domeniul sănătății, din întreaga gamă de științe de bază până la specialități clinice. Unele discipline sunt unice pentru școala noastră la nivel național. Pregătim viitorii medici, oameni de știință și profesioniști din domeniul sănătății într-un mod modern și prietenos. Deoarece nu suntem doar o instituție didactică, ci și o instituție de cercetare, aducem în educație cele mai moderne descoperiri și tehnologii.

Învățământul universitar de la Prima Facultate de Medicină oferă mai multe programe de diplomă diferite. Cel mai mare număr de studenți urmărește un program de șase ani de medicină generală (care conduce la o diplomă MD) sau un program de cinci ani de medicină dentară (care conduce la un grad DMD).

Aceste două programe clinice sunt oferite atât în limbile engleză, cât și în cea cehă. Există alte programe de licență de trei până la patru ani în profesii din domeniul sănătății (de exemplu, asistență medicală și alte specialități), unele cu opțiune de masterat, oferite până în prezent doar în limba cehă. Există, de asemenea, un program de doctorat vibrant, cu majoritatea specialităților oferite în limba engleză. De asemenea, pregătim medicii pentru examenele lor de consiliu. De asemenea, este important să rețineți că există diverse programe cu taxă pentru studenții postuniversitari. Facilitățile noastre de predare sunt moderne și confortabile, de la auditorium și săli de seminarii până la laboratoare, săli de studiu și săli de calculatoare. Cele mai multe facilități de predare sunt situate în clădiri istorice din centrul orașului Praga, lângă Karlovo náměstí, IP Pavlova și Albertov. Predarea clinică (practică) are loc în special în Spitalul Universitar General, cu unele rotații clinice în Spitalul Motol, Spitalul Thomayer, Spitalul Na Bulovce și Spitalul General Militar.

Absolvenții noștri își găsesc cu ușurință un loc de muncă în Republica Cehă și în restul lumii. 99,7% din cei 640 de absolvenți (între 1997 și 2015) au găsit plasament în termen de 6 luni de la absolvire.

Locații

  • Prague

    Charles University in Prague, First Faculty of Medicine Kateřinská 32 121 08 Prague 2 Czech Republic, , Prague

    Întrebări