Keystone logo
Crown University College Doctor în farmacie (Pharm.D)
Crown University College

Doctor în farmacie (Pharm.D)

Accra, Ghana

6 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 3.500 / per semester *

Amestecat, Învățământ la Distanță, În campus

* studenți internaționali pe semestru - top-up; $ 4.800

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

137873_pexels-photo-2280571.jpeg

Admiterea în Crown University College - Colegiul de Farmacie, Programul Doctor în Farmacie (Pharm.D)

Colegiul de Farmacie - Școala de Medicină și Științe ale Sănătății, Universitatea Crown invită cereri de la solicitanți calificați pentru admitere în programul său de Doctor în Farmacie (Pharm.D) pentru anul universitar care duce la acordarea de Doctor de Farmacie.

Cerințe de intrare:

În conformitate cu Regulamentele generale ale CROWN privind admiterea, Programul Colegiului Farmaciei Doctor în Farmacie are un examen de acces și un interviu al candidaților eligibili, cu următoarele condiții:

 • WASSCE: Trebuie să beneficieze de credite (cel puțin clasa C6) în trei materii de bază, și anume, engleză, matematică și științe integrate, și la trei discipline elective, respectiv biologie, chimie și fie fizică, fie matematică. În plus, candidații trebuie să treacă studiile sociale de bază.
 • SSSCE: trebuie să beneficieze de credite (cel puțin clasa D) în trei materii de bază, și anume, engleză, matematică și științe integrate, și la trei discipline elective și anume biologie, chimie și fie fizică, fie matematică. În plus, candidații trebuie să treacă studiile sociale de bază.
 • GCE (Cambridge) - Niveluri „A”: trei (3) materii de nivel „A” cuprinzând chimie, biologie și fie fizică, fie matematică. În plus, trebuie să aibă cel puțin cinci (5) pase, inclusiv engleza și matematica la nivelul „O” de la Cambridge. Orice alte calificări externe care au echivalență cu Certificatul de învățământ secundar senior (SSSCE) și GCE (Cambridge) - Niveluri „A”, inclusiv:
 • Bacalaureat internațional (IB): candidații trebuie să aibă cel puțin clasa a 5-a în chimie, și biologie sau fizică la nivel superior. În plus, candidații trebuie să aibă cel puțin clasa a 4-a în Limba / Literatura Engleză (SL) și Matematică SL și cel puțin clasa C pentru a treia știință la IGCSE sau echivalent.
 • WASSCE / SSSCE / GCE (Cambridge) - Niveluri „A” / IB etc plus Asistență contra contrară medicamentului: deținători ai certificatului de asistență contra contrarului medicamentului plus WASSCE / SSSCE / GCE (Cambridge) - niveluri „A” / IB etc.
 • Top- Diploma Națională Superioară (HND) : Titulari ai Diplomei Naționale Superioare în Tehnologia de Distribuție (Pharm.D Top-up).
 • Deținători de licență în farmacie (B.Pharm) (Pharm.D Top-up)
 • Alte calificări ale Științei Sănătății, cum ar fi medicină, asistență medicală, științe medicale publice și aliate, etc.

Crown University College","author_url":"","source":""}" />
© Crown University College

139179_PHARM.Ddp.png

Ce este medicul de farmacie?

Doctorul Farmaciei (adesea prescurtat ca Pharm.D sau PharmD sau D.Pharm) este un program de șase (6) ani, care este necesar ca parte a proceselor de a deveni un farmacist înregistrat sau autorizat de către Consiliul de Farmacie din Ghana sau alte organisme de reglementare aprobate din orice jurisdicție / țară. Pharm.D este o diplomă de doctorat profesională similară cu un doctor în medicină (MD) sau licențiat în medicină și licență în chirurgie (MBChB) sau doctor în chirurgie dentară (DDS) care se califică ca doctor.

Durata cursului

Pharm.D: Durata cursului este de șase ani universitari (cinci ani de studiu și un an de stagiu sau rezidență). Perioada de șase ani se împarte în două faze:

 • Faza I - formată din primul, al doilea, al treilea, al patrulea și al cincilea an universitar.
 • Faza II - care constă în stagii de pregătire sau de formare rezidențială în al șaselea an care implică detașarea în unități de specialitate. Este o fază de formare în care un student este expus practicii farmaceutice reale sau serviciilor de farmacie clinică și dobândește abilități sub supravegherea unui preceptor, astfel încât el sau ea să devină capabili să funcționeze independent.

Pharm. D. (post bacalaureat): durata cursului este de trei ani universitari (doi ani de studiu și un an de stagiu sau rezidență). Perioada de trei ani se împarte în două faze -

 • Faza I - constând din primul și al doilea an universitar.
 • Faza a II-a - constând în stagii de pregătire sau de formare rezidențială în timpul celui de-al treilea an care implică detașarea în unități de specialitate. Este o fază de formare în care un student este expus practicii farmaceutice reale sau serviciilor de farmacie clinice și dobândește abilități sub supravegherea unui preceptor, astfel încât el sau ea să poată deveni capabil să funcționeze independent.

Mediu de instrucțiuni și examinări

Mediul de instruire și examinare este limba engleză.

Mod de învățare

Campus-based, Blended / hybrid, Online

Zile lucrătoare în anul universitar

Fiecare an universitar constă în cel puțin 200 de zile lucrătoare.

Participarea și progresul

Un candidat este obligat să participe separat la cel puțin 80% din teorie și subiecte practice. Candidatul va finaliza în mod satisfăcător cursul prescris pentru a putea participa la examenele respective.

Lucrare academica

Personalul didactic al disciplinelor respective ține un registru de prezență atât la teorie, cât și la cel practic.

Marcaje de evaluare internă:

Teorie: Trei examene sesionale răspândite uniform în cursul anului universitar sunt conduse de colegiile constitutive. Media notelor pentru cele mai bune două examene se calculează dintr-un maxim de 30 de note și constituie, teoretic, premiul sesional. Cu condiția ca mai departe, colegii să poată efectua o teorie specială de examinare sesională până la sfârșitul sesiunii academice pentru cei care ar putea să fi ratat vreunul dintre examenele periodice periodice din motive autentice.

Practic: studenții sunt așteptați să efectueze experimentul enumerat în programul respectiv. Marcile vor fi acordate din maximum 10 la fiecare dintre exercițiile practice și o medie a acestora va fi calculată din maximum 10 note. În plus, se vor efectua trei examene practice răspândite uniform în fiecare an universitar. Media notelor pentru cele mai bune două examene practice se calculează din maximum 20 de note. În total, 30 de note constituie în practică atribuirea sesiunii. În timp ce se acordă note de sesiune pentru experimente practice, trebuie luate în considerare următoarele considerații.

 • Pregătirea candidatului
 • Aptitudini manipulative
 • Rezultatele experimentului
 • Cunoașterea experimentului
 • Viva voce referitoare numai la experimente.

Colegiul va păstra cărțile sesionale ale studenților și evidența acordării sesionale a studenților. Pentru fiecare student din instituție, se păstrează o evidență periodică atât a teoriei, cât și a activității practice în clasă și a examenelor sesionale efectuate într-o instituție care oferă cursul. Marcile se acordă conform schemelor date.

Condiții în care candidații sunt autorizați să se prezinte la examenul universitar

Candidații sunt obligați să obțină un punctaj minim de 50% la fiecare dintre subiecte (Teorie și practică separat) la examenul sesional pentru a putea participa la examenul universitar la materia respectivă.

Examinări universitare

 1. În fiecare an, va avea loc o examinare pentru a examina studenții.
 2. Fiecare examen va avea loc de două ori în fiecare an. Prima examinare dintr-un an este examinarea anuală, iar cea de-a doua examinare suplimentară.
 3. Examinările trebuie să fie scrise și practice (inclusiv de natură orală) care poartă note maxime pentru fiecare parte a unui subiect.

Declarație de clasă

Clasa se acordă la sfârșitul examenelor P, D, II, III, IV și V și anul V, așa cum se arată mai jos:

 1. Distincţie
 2. Clasa întâi
 3. Clasa a doua

75% și peste
60% și peste și sub 75%
50% și peste și mai puțin de 60%

Rezultatul candidatului reușit este clasificat la examenul de final de an, pe baza agregatului tuturor disciplinelor, teoriei și practicilor, asigurat de candidat la examenele I până la V și finalizează cursul în 5 ani, după cum este indicat mai jos.

Clasa I: 60% și mai mare
Clasa II: 50% -59%

Candidatul care asigură un total de 75% sau peste note și a trecut la toți subiecții într-un an în prima încercare va fi declarat că a obținut distincție.

Internship

Stagiul este o fază de formare în care un student este de așteptat să efectueze practici reale de farmacie și asistență medicală și dobândește abilități sub supraveghere, astfel încât el sau ea să poată deveni capabil să funcționeze independent. Fiecare student trebuie să urmeze un stagiu de un an, conform reglementărilor Consiliului de Farmacie din Ghana.

Instruire practică

1. Înscriere în spital - Fiecare student trebuie să fie detașat în spitalul constitutiv pentru o perioadă de cel puțin cincizeci de ore pentru a fi acoperit în cel puțin 200 de zile lucrătoare în fiecare din al doilea, al treilea și al patrulea an al cursului Pharm.D și în primul și al doilea an Pharm.D. (Post bacalaureat). Fiecare student trebuie să prezinte un raport certificat în mod corespunzător de preceptor și atestat în mod corespunzător de șeful departamentului sau instituției ca

prescris. În cel de-al cincilea an, fiecare student va petrece o jumătate de zi în orele de dimineață, participând la rundele de gardă zilnic, ca parte a secretariatului. Predarea teoriei poate fi programată după-amiaza.

2. Lucrări de proiect -

 1. Pentru a permite studentului să dezvolte abilități de colectare și raportare a datelor în zona comunității, spitalului și farmaciei clinice, o lucrare de proiect se va desfășura sub supravegherea unui profesor. Subiectul proiectului trebuie să fie aprobat de către șeful departamentului sau șeful instituției. Același lucru va fi anunțat studenților în termen de o lună de la începerea claselor de anul al cincilea din Pharm.D și al doilea an Pharm.D (Post bacalaureat). Lucrările de proiect vor fi prezentate într-un raport scris și ca un seminar la sfârșitul anului. Examinatorii externi și interni evaluează lucrările proiectului.
 2. Munca de proiect cuprinde obiectivele lucrării, metodologia, rezultatele, discuțiile și concluziile.

3. Obiectivele lucrării de proiect „Obiectivele principale ale lucrării de proiect sunt:

 1. arătați dovezile că au făcut o descriere exactă a lucrărilor publicate ale altora și că au înregistrat constatările într-o manieră imparțială; și
 2. dezvolta studenții în abilitățile de colectare, analiză și raportare și interpretare a datelor.

4. Metodologie - Pentru finalizarea lucrărilor de proiect se adoptă următoarea metodologie, și anume:

 1. studenții vor lucra în grupuri de cel puțin doi și cel mult patru sub un profesor autorizat;
 2. subiectul proiectului este aprobat de către șeful departamentului sau șeful instituției;
 3. ) lucrul proiectului ales va fi legat de practica farmaciei în cadrul comunității, spitalului și amenajării clinice. Acesta va fi orientat către pacient și tratament (Medicină), cum ar fi recenzii privind consumul de droguri, farmacoterapidemiologie, farmacovigilență sau farmaceutică;
 4. activitatea de proiect este aprobată de comitetul instituțional de etică;
 5. studentul va prezenta cel puțin trei seminarii, unul la început, unul la mijloc și unul la sfârșitul lucrării de proiect; și
 6. redactarea a două pagini a proiectului care indică titlul, obiectivele, metodologia beneficiilor anticipate și trimiterile sunt trimise șefului departamentului sau șefului instituției.

5. Raportare -

 1. Studenții care lucrează la proiect vor transmite împreună șefului de departament sau șefului instituției un raport de proiect de aproximativ 40-50 de pagini. Raportul proiectului trebuie să includă un certificat emis de profesorul autorizat, șeful departamentului, precum și de către șeful instituției
 2. Raportul proiectului va fi computerizat în dublu spațiu folosind fontul Times Roman pe hârtie A4. Titlul va fi cu caractere aldine, cu dimensiunea fontului 18, sub-plăcile cu caractere aldine cu dimensiunea 14, iar textul cu dimensiunea fontului 12. Pagina de acoperire a raportului proiectului va conține detalii despre numele studentului și numele profesor autorizat cu dimensiunea fontului 14.
 3. Depunerea raportului de proiect se va face cu cel puțin o lună înainte de începerea examinării anuale sau suplimentare.

6. Evaluare „Următoarea metodologie se adoptă pentru evaluarea lucrării proiectului”

a) Lucrările de proiect sunt evaluate de examinatori interni și externi.

b) Studenții sunt evaluați în grupuri timp de patru ore (adică aproximativ o jumătate de oră pentru un grup de patru studenți).

c) Trei seminarii prezentate de studenți vor fi evaluate pentru douăzeci de note fiecare, iar media celor mai bune două va fi transmisă universității cu note de alte discipline.

d) Evaluarea se va face pe următoarele elemente: mărci

 1. Redactarea seminarului (7.5)
 2. Prezentarea lucrărilor (7.5)
 3. Abilități de comunicare (7.5)
 4. Abilități de întrebare și răspuns (7.5)

Total: (30 de mărci)

e) Evaluarea finală a lucrărilor de proiect se va face pe următoarele elemente: mărci

 1. Redactarea seminarului (17.5)
 2. Prezentarea lucrărilor (17.5)
 3. Abilități de comunicare (17.5)
 4. Abilități de întrebare și răspuns (17.5)

Total: (70 de mărci)

Explicație - În scopul diferențierii în evaluare, în cazul în care subiectul este același pentru grupul de studenți, același lucru se va face pe baza numerelor de litere b, c și d menționate mai sus.

Premiul de ranguri

Calificativele și medaliile se acordă pe baza agregatului tuturor celor cinci și două examene universitare ale Pharm.D. și Pharm.D. (Post bacalaureat), respectiv. Cu toate acestea, candidații care nu reușesc la unul sau mai mulți subiecți în timpul Pharm.D / Pharm.D. Cursurile (post bacalaureat) nu sunt eligibile pentru acordarea de ranguri.

Mai mult, candidații ar fi trebuit să finalizeze cursul Pharm.D în numărul minim prescris de ani (cinci ani pentru Pharm.D și doi ani pentru Pharm.D (post bacalaureat)) pentru acordarea de ranguri.

Premiul de grad

Candidații care îndeplinesc cerințele menționate mai sus vor fi eligibili pentru acordarea gradului în timpul convocării care urmează.

Durata finalizării cursului de studiu

Durata finalizării cursului este stabilită ca dublă a duratei efective a cursului, iar studenții trebuie să treacă în perioada menționată, în caz contrar, trebuie să obțină o nouă înregistrare.

Reevaluare I Retrotalarea documentelor de răspuns

Nu există nicio prevedere pentru reevaluarea documentelor de răspuns ale candidaților eșuați la niciun examen.

Cu toate acestea, candidații care nu reușesc se pot înscrie în total.

Re-admitere după o pauză de studiu

Un candidat care solicită readmisie la curs după o pauză de studiu trebuie să obțină aprobarea de la universitate plătind o taxă de condonare.

Nu este permisă nicio condonare pentru candidatul care are mai mult de 2 ani de întrerupere și trebuie să se înscrie la curs prin plata taxelor necesare.

Examenul de grefă - Examenul oral va fi efectuat după finalizarea secretariatului de studenți. Un examinator extern și intern va evalua studentul. Studenților li se poate cere să prezinte cazurile medicale alocate urmate de discuții.

Capacitățile studenților în furnizarea serviciilor de farmacie clinică, planificarea îngrijirii farmaceutice și cunoștințele de terapeutică trebuie evaluate.

** 30 de note - viva-voce (oral), 70 de note - Lucrări de teză

Criterii de trecere

Candidații care au obținut un minimum de 50% din teorie (inclusiv sesiuni) și practice (inclusiv sesiuni) separat la orice subiect sau subiect sunt declarați că au trecut la subiectul respectiv și sunt scutiți de a se prezenta la subiectul respectiv la examenul ulterior.

Teoria și practica unui anumit subiect sunt considerate subiecți individuali în scopul criteriilor de trecere.

Acești candidați care nu reușesc la una sau mai multe materii vor trebui să apară doar la subiectul astfel eșuat, la examenele ulterioare.

Curriculum-ul programului

Anul 1

 • Anatomia umană și fiziologia
 • Farmaceutică
 • Biochimie medicinală
 • Chimie organică farmaceutică
 • Chimie anorganică farmaceutică
 • Remediul Matematică / Biologie

Anul 2

 • Fiziopatologie
 • Microbiologie farmaceutică
 • Farmacognozie și fitofarmaceutice
 • Farmacologie-I
 • Farmacie comunitară
 • Pharmacotherapeutics-I

Anul 3

 • Farmacologie-II
 • Analiza farmaceutică
 • Pharmacotherapeutics-II
 • Jurisprudența farmaceutică
 • Chimie medicală
 • Formulări farmaceutice

Anul 4

 • Pharmacotherapeutics-III
 • Spitalul Farmacie
 • Farmacie farmacie
 • Biostatistică și metodologie de cercetare
 • Biofarmaceutică și farmacocinetică
 • Toxicologie clinică
 • Farmacoterapeutici I & II

Anul 5

 • Cercetare clinica
 • Farmacocepidemiologie și farmaceutică
 • Farmacocinetică clinică și farmacoterapeutică
 • Monitorizarea drogurilor

Grefier *

Lucrări de proiect (șase luni)

Anul al șaselea:

 • Pregătire internă sau instruire în rezidență, inclusiv înregistrări în unități de specialitate. Studentul trebuie să ofere serviciile de farmacie clinică secțiilor alocate, sub supravegherea unui preceptor.
 • Șase luni în secția Medicină Generală și
 • Două luni fiecare în alte trei departamente de specialitate

Costul programului

 • Taxa de candidatură: solicitanții Ghanaian Ghc250, solicitanții internaționali 100 USD
 • Taxe de școlarizare pe semestru: Ghanaian Students Ghc 4.500, Top-Up: Students Ghc 5.800
 • Taxe de școlarizare pentru studenții internaționali pe semestru: 3.500 USD, suplimentare: 4.800 USD

NB: Consiliul de standarde și Consiliul academic pot revizui taxele din când în când fără notificare prealabilă

Cine poate aplica:

Acest program vizează în special:

 • Candidații din Ghana care se califică pentru admiterea la nivel local în Ghana.
 • Candidați internaționali / străini din subregiune și la nivel global care doresc să studieze Farmacie

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare