Keystone logo
Comenius University Bratislava, Faculty of Pharmacy,

Comenius University Bratislava, Faculty of Pharmacy,

Comenius University Bratislava, Faculty of Pharmacy,

Introducere

Începuturile studiului farmaciei moderne în Republica Slovacă pot fi urmărite până la divizia de război a Cehoslovaciei. O etapă importantă a fost începerea unui program de studii de doi ani în anul universitar 1939–1940, sub forma unei colaborări interuniversitare: o parte a programului a fost acoperită de Facultatea de Arte, iar cealaltă parte de Facultatea de Medicină. În 1940, reglementările guvernamentale au prelungit durata studiilor la trei ani, cu un certificat de absolvire a gimnaziului și un an de experiență profesională în farmacie ca o condiție prealabilă pentru intrarea în universitate. În 1945, după restaurarea Cehoslovaciei, a apărut necesitatea unificării învățământului farmaceutic în cadrul Republicii. În 1948 a intrat în vigoare legea studiului farmaceutic și a unificat studiul farmaceutic în Cehoslovacia. Durata studiului a fost extinsă la patru ani.

Facultatea independentă de Farmacie a Universității Comenius (Universitatea Slovacă la acea vreme) a fost înființată prin regulament guvernamental care a intrat în vigoare la 1 septembrie 1952. Primul decan al Universității a fost Ľ. Krasnec și prodecanul L. Zathurecký. Din anul universitar 1953–1954, programul farmaceutic a fost extins la cinci ani. Lucrările de construcție a unei noi clădiri pentru Facultatea de Farmacie de pe strada Odbojárov au început în 1958. A fost deschis în 1960. În același an, cele două facultăți de farmacie din Brno și Bratislava au fuzionat și Bratislava a devenit reședința singurei Facultăți naționale de Farmacie din Cehoslovacia. Aceasta a fost una dintre cele mai semnificative perioade ale Facultății. Mai târziu a fost înființată Facultatea de Farmacie a Universității Charles, cu sediul în Hradec Králové.

În domeniul activităților educaționale, aprobarea modificării programului de studii într-un studiu diferențiat pe trei domenii în 1977 a însemnat crearea următoarelor domenii de studiu: farmacie generală, farmacie tehnologică și farmacie clinică. Această formă de studiu a continuat până în 1990, când a fost introdus un studiu independent de cinci ani de farmacie.

În prezent, Facultatea oferă Programul de studii de master „Farmacia”, care este pe deplin compatibil cu sistemul de pregătire a farmaciștilor din UE. Din 2002, Facultatea oferă, de asemenea, studiul pentru diplomă de licență în Dispozitive sanitare și de diagnosticare. Pe lângă activitatea educațională, o parte importantă a vieții Facultății constă în activități științifice și de cercetare care au fost orientate în principal pe aspecte separate ale medicamentelor și medicamentelor. Înainte de 1989, activitatea de cercetare era coordonată în cadrul planului de cercetare de stat, în prezent este susținută în principal de agenții naționale și internaționale de granturi.

Caracteristici Campus

    Locații

    • Bratislava

      Odbojárov,10, 832 32, Bratislava

    Întrebări