Keystone logo
Charles University Faculty of Pharmacy

Charles University Faculty of Pharmacy

Charles University Faculty of Pharmacy

Introducere

Universitatea din Charles

Universitatea Charles, prima universitate înființată în Europa Centrală, a fost înființată de Charles IV, regele ceh și împăratul roman, în 1348. De la început, Universitatea Charles a fost caracterizată ca "studium general", iar regele ia acordat toate privilegiile de care se bucura de către celelalte universități vechi. În prezent, Universitatea Charles are șaptesprezece facultăți, din care 14 sunt așezate în Praga, iar celelalte trei sunt situate în importante orașe cehești din Hradec Králové și Plzeň.

Facultatea de Farmacie

Facultatea de Farmacie, cu sediul în orașul Hradec Králové, a fost înființată printr-un decret guvernamental în 1969. Această Facultatea de Farmacie a continuat vechea și lunga tradiție a educației de farmacie la Universitatea Charles.

Farmacia este o ramură medicală, care se concentrează pe cercetarea, producția, controlul, furnizarea și distribuirea de medicamente și medicamente. Ea se ocupă, de asemenea, cu informația despre droguri și funcții farmaceutice, organizații, cu gestionarea funcțiilor farmaceutice în cadrul sistemului de servicii de sănătate (farmacie socială) și cu evoluția istorică a ramurii.

Studiile de licență

 • Un program de studii de cinci ani de farmacie predate în limba engleză
 • Programul de studii este în conformitate cu Directiva UE 2005/36 / CE
 • Programul de studiu cuprinde cursuri obligatorii, opționale și opționale.
 • Biologie și chimie bazate pe primii doi ani de studiu
 • Subiecte farmaceutice începând cu anul III de studiu
 • Teza de diplomă și examenul de stat final care conduce la obținerea diplomei de masterat (absolvent al MSc, doctor opțional de farmacie, Pharm.Dr)
 • Posibilitatea de a vă alătura unor echipe excelente de cercetare la facultate în timpul studiilor pe parcursul studiilor universitare
 • Studenții sunt obligați să participe la toate seminariile din subiectele înscrise; este obligatoriu să participe la formarea practică (la laborator) și să treacă prin practică (în farmacii și alte instituții farmaceutice) pe parcursul studiilor. Nivelul de cunoștințe dobândit în subiecții înscriși este verificat prin examinări. Cursul de studii este încheiat prin trecerea examenului de stat final și cu apărare de succes a studiilor de licență (teza de diplomă). În cele din urmă, absolventului i se acordă diploma universitară de masterat (Msc echivalent MSc) la ceremonia de absolvire.

Studiile postuniversitare (doctorale)

Absolventul cursului de studii universitare de farmacie (sau a unor domenii conexe, cum ar fi medicina sau științele naturii), care a obținut diploma de masterat (magister) sau de masterat sau echivalentul acestuia, poate aplica pentru admiterea în mediul intern de patru ani curs de doctorat postuniversitar. Studiile de doctorat implică o activitate științifică într-un proiect de cercetare selectat sub supravegherea unor profesori distinși ai Facultății de Farmacie. Cursul de studii postuniversitare este încheiat prin trecerea examenelor pe teme teoretice legate de proiectul de cercetare adecvat, prin publicarea de lucrări științifice în reviste cu factor de impact și prin scrierea și apărarea unei dizertații doctorale.

Comitetul de Acreditare al Guvernului Republicii Cehe a aprobat unsprezece domenii în care este posibilă obținerea unui grad de doctorat la Facultatea de Farmacie:

 • Bioanalitică chimie
 • Bioorganic Chemistry
 • Farmacie clinică și socială
 • Chimie farmaceutică
 • Analiza farmaceutică

Hradec Králové

Hradec Králové, cel mai mare oraș din Boemia de Est, are aproximativ o sută de mii de locuitori; este situat la confluența râurilor Labe și Orlice la aproximativ 100 km est de capitala țării, Praga. Este menționată printre cele mai vechi orașe din Cehia încă din 1225. La începutul secolului al XIV-lea a devenit zestrea și scaunul regal al reginelor cehe. De aceea, de atunci a avut numele contemporan - "Castelul reginei". Orașul însuși a înflorit economic în secolul al XV-lea, dar mai târziu a fost distrus în războiul de treizeci de ani. Miezul istoric al orașului este format din câteva clădiri importante: catedrala Sfântului Duh care datează de la începutul secolului al XIV-lea, Turnul Alb construit la sfârșitul secolului al XVI-lea și biserica barocă iezuită a Adormirii de Maria Fecioara cu o mănăstire care datează din a doua jumătate a secolului al XVII-lea. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea orașul a fost transformat într-o cetate târzie barocă. Din 1884 caracterul orașului ca cetate a fost transformat treptat - orașul a scăpat de coaja fortificației și au devenit disponibile și alte posibilități de dezvoltare. Între cele două războaie mondiale, orașul sa transformat în centrul arhitecturii cehe moderne.

După cel de-al doilea război mondial, Hradec Králové a devenit centrul administrativ și cultural al Boemiei de Est - cu teatre, galerii, muzee, licee și colegii. Pe lângă Facultatea de Farmacie, este și sediul Facultății de Medicină, Universitatea Charles; Academia Medicală Militară; și Universitatea Independentă de Pedagogie. Aproximativ 4.000 de studenți universitari frecventează cursuri în acest oraș în fiecare an.

Locații

 • Hradec Kralove

  Faculty Of Pharmacy, Akademika Heyrovského 1203 , 500 05, Hradec Kralove

  Întrebări