Keystone logo
Singapore

Studiu Sănătate în Singapore 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  1867
 • Ponderea utilităților

  51
 • Abonament la internet

  31
 • Transport local

  88

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  7
 • Bilet de cinema

  10
 • Pint de bere locală

  7

Cerințe pentru Viză

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Abonament de student

Preț și valută

SGD 90

Este necesară o taxă de procesare de 30 USD pentru fiecare cerere depusă la Autoritatea pentru Imigrare și Puncte de Control din Singapore (ICA). Taxa este nerambursabilă, indiferent de rezultatul cererii sau dacă cererea este retrasă după depunere.

O taxă de 60 USD se plătește atunci când solicitantul câștigător îndeplinește formalitatea la eliberarea permisului de student la ICA.

Taxele depind de țară și pot fi modificate.

Cine poate solicita viza?

Toți studenții internaționali trebuie să aibă un permis de student pentru a urma studii superioare în Singapore. Pentru a obține abonamentul pentru studenți din Singapore, trebuie mai întâi să vi se ofere admiterea la un program cu normă întreagă la Institutul de Învățare Superioară (IHL) din Singapore.

Sunteți eligibil pentru un permis de student numai dacă ați fost acceptat într-un program cu normă întreagă. Dacă doriți să urmați cursuri cu jumătate de normă sau cursuri serale, nu veți fi eligibil pentru Student Pass.

Unde puteți face cererea?

Sistemul SOLAR (Solicitare și înregistrare online) pentru abonamentul studentului

Pentru a aplica pentru Student Pass, trebuie să depuneți cererea dvs. pe sistemul oficial de înregistrare -- Student's Pass On-Line Application & Registration (SOLAR).

website:

Cum se face cererea?

Înainte de a depune o cerere pentru Student Pass prin SOLAR, institutul la care vi s-a oferit admiterea trebuie să vă înregistreze prin sistemul de înregistrare. Odată ce institutul v-a înregistrat la SOLAR, trebuie să trimiteți formularul electronic 16. Trebuie să aveți următoarele detalii înainte de a vă conecta la contul SOLAR:

 • O notificare de înregistrare de la SOLAR cu numele de utilizator și parola de conectare furnizate de IHL
 • Documente de călătorie și detalii ale pașaportului, inclusiv numărul pașaportului și valabilitatea acestuia
 • Adresa dvs. personală de e-mail
 • O fotografie color recentă la dimensiunea pașaportului

Odată ce ați trimis formularul electronic 16, trebuie să luați o copie tipărită a formularului pentru a o trimite la unitatea Student Pass - Autoritatea pentru Imigrare și Puncte de Control (ICA). Este una dintre formalitățile importante care trebuie îndeplinite pentru eliberarea Singapore Student Pass.

Trebuie să vă asigurați departamentului de imigrare că veți rămâne în Singapore cu un permis de student valabil în orice moment.

Documente necesare pentru viza de student din Singapore:

 • Pașaportul dvs. valabil. Trebuie să trimiteți o copie a anumitor pagini ale pașaportului
 • Trebuie să aveți cardul de plecare/sosire acordat la intrarea în Singapore. Dacă ați locuit în Singapore cu alte permise pe termen lung, trebuie să aduceți și acel permis;
 • O fotografie color recentă la dimensiunea pașaportului (realizată pe fundal alb);
 • Imprimarea formularului electronic 16 transmis prin SOLAR (semnată în mod corespunzător de către solicitant);
 • Dacă documentele dumneavoastră sunt în limba maternă, trebuie să obțineți o traducere oficială în engleză a documentelor.
 • O copie a scrisorii de aprobare de principiu; și
 • Un raport medical în formatul prescris (disponibil pe site-ul ICA).

Când depuneți cererea, asigurați-vă că rapoartele de laborator nu au mai mult de trei luni de la data emiterii. În cazul în care nu îndepliniți cerințele medicale, nu vi se va acorda permisul de student.

Când trebuie să aplicați?

În general, procesarea vizei de student din Singapore durează aproximativ patru săptămâni. Cu toate acestea, unele aplicații pot dura mai mult dacă departamentul de imigrare solicită câteva documente sau informații suplimentare de la dvs. În astfel de situații, veți fi anunțat prin sistemul SOLAR.

Trebuie să depuneți noi cereri pentru Student Pass cu cel puțin o lună înainte de începerea cursului și nu mai mult de două luni.

Timpul de procesare este în general între 2 și 4 luni pentru cazurile în care sunt necesare interviuri.

Timp de procesare

4 Weeks

Oportunități de lucru

Studenții străini care nu lucrează mai mult de 16 ore pe săptămână în timpul studiilor sunt scutiți de a solicita un permis de muncă. Cu toate acestea, este recomandat să verificați oportunitățile de muncă acordate de instituția dumneavoastră.

Studenții internaționali nu trebuie să solicite un permis de muncă dacă doresc să lucreze în Singapore în timpul vacanțelor.

Permisul de a lucra poate depinde și de instituția în care studiezi.

Puteți găsi o listă a instituțiilor aprobate aici: https://www.mom.gov.sg/passes-and-permits/work-pass-exemption-for-foreign-students

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu urmați un curs cu normă întreagă la o instituție de învățământ recunoscută, dacă nu aveți acreditări educaționale adecvate, dacă formularele dumneavoastră nu sunt completate corespunzător sau dacă documentele justificative nu sunt corecte.