Keystone logo
Italia

Studiu Sănătate în Italia 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  408
 • Ponderea utilităților

  66
 • Abonament la internet

  28
 • Transport local

  35

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  9
 • Pint de bere locală

  5

Cerințe pentru Viză

 1. Viza tip C: Viză de scurtă ședere sau viză de călătorie valabilă pentru una sau mai multe intrări și pentru o perioadă care nu depășește 90 de zile.
 2. Tipul de viză D: Viză de lungă ședere valabilă mai mult de 90 de zile.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza tip C; Viza tip D

Preț și valută

USD 70

Taxa pentru o viză de student în Italia este de obicei în jur de 50-70 USD. Taxa poate fi supusă modificării.

Cine poate solicita viza?

Studenții UE/SEE pot intra în Italia cu un pașaport valabil sau cu o carte de identitate și au dreptul de a absolvi o diplomă în Italia fără viză atât timp cât doresc. Acești studenți trebuie, însă, să se înregistreze la Chestura (secția de poliție) în termen de 8 zile de la sosire, pentru a obține permisul de ședere.

Studenții din afara UE trebuie să obțină o viză de student înainte de a intra în Italia. Pentru studii de peste 90 de zile, va trebui să solicitați un permis de ședere (permesso di soggiorno) la oficiul poștal local în primele 8 zile de la sosirea în Italia. Acest lucru împreună cu viza vă va permite să rămâneți în Italia pe durata studiilor. Există o taxă asociată cu cardul de rezidență.

Cetăţenii unor ţări non-UE nu au nevoie de viză pentru a rămâne şi a studia în Italia pentru o perioadă de până la 90 de zile.

Puteți găsi o prezentare generală a acestor țări aici: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Italiei

Trebuie să solicitați viza de student la ambasada sau consulatul italian din țara dumneavoastră. De asemenea, va trebui să aveți un interviu la ambasadă sau consulat.

website:

Cum se face cererea?

După ce ați primit scrisoarea de acceptare sau scrisoarea de admitere pentru cursul de studiu dorit, vă puteți verifica eligibilitatea pentru obținerea unei vize de student italian și apoi puteți continua procedura de solicitare a vizei. Va trebui să prezentați următoarea documentație:

 • Formular de cerere de viză de intrare; îl puteți găsi la
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Fotografie recentă dimensiune pașaport;
 • Document de călătorie valabil cel puțin trei luni după viză;
 • Înscrierea sau preînscrierea la un curs universitar;
 • Dovada ca ai cazare in Italia;
 • Dovada că aveți sprijin financiar (cel puțin 448,07 EUR pe lună pentru anul universitar, un total de 5824,91 EUR pe an);
 • Acoperire de asigurare adecvată pentru tratament medical și spitalizare;
 • Dovada disponibilității mijloacelor financiare necesare repatrierii;
 • Dovada cunoștințelor adecvate de italiană sau engleză în funcție de limba programului;
 • În cazul în care studentul este minor, acesta trebuie să aibă acordul de expatriere semnat de fiecare dintre autoritățile părintești, sau în lipsa acestora, de către tutorele legal.

Când trebuie să aplicați?

Ar trebui să solicitați o viză de student italian cu cel puțin trei luni înainte de sosirea planificată în Italia. Procesarea cererii dvs. de viză poate dura între 1-3 săptămâni. Ar trebui să vă programați interviul pentru viză cu patru până la șase săptămâni înainte.

Durata vizei de student depinde de durata cursului dumneavoastră.

Timp de procesare

3 Weeks

Oportunități de lucru

Dacă sunteți din UE, aveți voie să lucrați în Italia fără a fi nevoie de un permis de muncă. Programul de lucru nu trebuie să depășească 20 de ore pe săptămână în timpul semestrului. Poți lucra numai cu normă întreagă în timpul vacanțelor dintre semestre.

Studenții internaționali din afara UE vor trebui să solicite un permis de muncă la un birou local de imigrare din Italia. În primul rând, trebuie să aveți un contract de muncă semnat și să prezentați o copie la biroul de imigrare.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.