Keystone logo
Australia

Studiu Sănătate în Australia 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  769
 • Ponderea utilităților

  67
 • Abonament la internet

  53
 • Transport local

  103

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  13
 • Pint de bere locală

  6

Cerințe pentru Viză

Pentru toate programele de studiu, va trebui să solicitați o viză de student pentru subclasa 500.

Viza de categorie specială (subclasa 444) este pentru cetățenii Noii Zeelande care doresc să studieze în Australia.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student

Preț și valută

AUD 560

Taxele actuale pentru a aplica pentru o viză de student sunt stabilite la 560 USD (~400 EUR). Prețul este întotdeauna același indiferent de durata studiilor tale. Vă rugăm să rețineți că acest preț poate varia în funcție de locația în care solicitați viza de student (Australia sau onshore).

Cine poate solicita viza?

Oricine se înscrie ca student internațional la un curs de patru luni sau mai mult în Australia va avea nevoie de o viză de student. Pentru a aplica pentru o viză de student australian, trebuie să aveți o ofertă necondiționată de loc la o universitate, să fi acceptat acel loc în scris și să plătiți depozitul necesar pentru taxa de școlarizare. Programul pe care îl alegeți trebuie să aibă o durată cuprinsă între 12 și 52 de săptămâni pentru a fi eligibil pentru o viză de student.

Unde puteți face cererea?

Sistem online

Această viză de subclasa 500 trebuie aplicată folosind sistemul online.

website:https://www.homeaffairs.gov.au/

Cum se face cererea?

Înainte de a aplica pentru o viză, va trebui să obțineți o confirmare de înscriere (COE) sau o scrisoare de ofertă care confirmă că ați fost acceptat la un curs înregistrat în Registrul Commonwealth al instituțiilor de cursuri (CRICOS).

Când completați formularul de cerere de viză online, va trebui să furnizați dovezi că ați îndeplinit:

 1. Cerințe financiare - suma pe care trebuie să dovediți că o aveți pentru costurile de trai (separat de școlarizare și călătorie) este stabilită la 19.830 USD (~15.170 USD) pentru un an. Alternativ, puteți arăta dovezi că soțul sau părinții dvs. sunt dispuși să vă întrețină și că câștigă cel puțin 60.000 USD (~45.850 USD) pe an.
 2. Cerință de competență în limba engleză - Dacă nu sunteți dintr-o țară vorbitoare de limba engleză (și nu ați finalizat cel puțin cinci ani de studiu într-o țară vorbitoare de engleză), va trebui să dovediți că puteți vorbi limba engleză la nivelul necesar cu IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic sau Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Cerință de sănătate - Unii studenți li se poate cere să facă un control medical și/sau radiologic pentru a demonstra că sunt sănătoși (aceasta se aplică, de exemplu, celor care intenționează să se formeze ca medic, stomatolog sau asistent medical). Cu excepția celor din Belgia sau Norvegia, toți studenții sunt obligați să achiziționeze Overseas Student Health Cover (OSHC).
 4. Cerințe de caracter - cerințele pentru vize de student australiene stipulează că trebuie să fii de bun caracter pentru a intra în Australia. Aceasta include o verificare a cazierului judiciar.

De obicei, studenții trebuie să trimită următoarele:

 • Formularul de cerere de viză de student australian completat (157A)
 • Taxa plătită de solicitare a vizei – în prezent 550 USD (~420 USD în majoritatea cazurilor
 • Copie a paginii de biodate a pașaportului (unior studenți li se poate cere să-și furnizeze fizic pașaportul)
 • Certificat de înscriere sau scrisoare de ofertă
 • Dovada fondurilor suficiente
 • Dovada asigurării de sănătate
 • Rezultatele testului de competență în limba engleză
 • Rezultatele verificării cazierului judiciar
 • Patru fotografii recente la dimensiunea pașaportului

După ce ați asamblat și scanat documentele justificative, va trebui să vă creați un cont și să aplicați cu ajutorul sistemului de aplicare online „ImmiAccount”: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Când trebuie să aplicați?

Puteți face o cerere pentru o viză de student australian numai după ce ați primit o confirmare de înscriere (CoE) de la universitatea aleasă.

Cele mai multe cereri de viză durează patru săptămâni. Durata vizei de student depinde de programul ales. Dacă studiați în Australia pentru un curs care durează mai mult de 10 luni și se termină la sfârșitul unui an universitar australian (de obicei, la jumătatea lunii decembrie), viza va fi de obicei valabilă până la 15 martie a anului următor. Dacă cursul dvs. durează mai mult de 10 luni și se termină în ianuarie până în octombrie, viza va fi de obicei valabilă pentru două luni de la finalizarea cursului.

Vă puteți reînnoi Viza de student de câte ori doriți, atâta timp cât sunteți înscris la un curs aprobat de CRICOS.

Puteți intra în Australia cu viza de student cu până la 90 de zile înainte de începerea cursului. În termen de șapte zile de la sosire, trebuie să informați furnizorul dvs. de educație despre adresa dvs. de rezident și, de asemenea, să îl informați în termen de șapte zile dacă vă schimbați adresa.

Timp de procesare

4 Weeks

Oportunități de lucru

În timp ce aveți o viză de student, puteți lucra până la 40 de ore pe două săptămâni în timpul termenului și cu normă întreagă în vacanțe. Lucrările care reprezintă o parte formală, înregistrată a cursului dvs. nu sunt incluse în limită. Dacă studiezi un master prin cercetare sau un doctorat. nu aveți restricții de muncă.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză de student poate fi respinsă, printre altele, dacă furnizați documente incorecte sau incomplete sau dacă nu îndepliniți cerințele financiare, de caracter sau de sănătate necesare.