Programe Populare de Studii Veterinare

Știința veterinară se ocupă de sănătatea și bunăstarea animalelor, cuprinzând totul, de la îngrijirea preventivă la procedurile chirurgicale complexe și analizele psihologice. Universitățile de vârf, școlile medicale, colegiile medicale și alte instituții de învățământ din întreaga lume oferă programe de studii în domeniul științelor veterinare, atât la nivel de licență, masterat și doctorat, precum și cursuri individuale. Dacă alegi să studiezi știința veterinară, cursurile vor include multe dintre aceleași subiecte ca cele care fac obiectul unui program medical de studiu, dar cu accent pe animale în loc de oameni. Programele de știință veterinară pot avea numeroase specializări, cum ar fi bunăstarea animalelor, chirurgia veterinară, nutriția animalelor, parazitologia, biologia reproducerii, epidemiologia veterinară și sănătatea publică, îngrijirea critică sau îngrijirea medicală veterinară. Există atât opțiuni de studiu cu normă întreagă, cât și part time, precum și programe mai flexibile de învățare online și la distanță. Începe căutarea aruncând o privire la câteva dintre cele mai populare programe de Știință Veterinară enumerate mai jos. Poți solicita mai multe informații direct de la birourile de admitere ale universităților completând formularul online!

Programe veterinare adăugate recent

Universități în România

Schimbă locația

Ce Este Știința Veterinară?

1.Ce sunt Studiile Veterinare?
Studiile veterinare sunt o ramură a medicinei care se axează pe sănătatea și bunăstarea animalelor, atât cele domestice, cât și cele sălbatice, precum și pe problemele de sănătate publică. Programele de știință veterinară sunt oferite la universități și școli medicale din întreaga lume și pot urma diferite sisteme, în funcție de țară. În unele țări este posibil să studiezi Știință Veterinară încă de la nivel universitar pentru a obține o diplomă de licență în Știință Veterinară, Medicină Veterinară sau Tehnologie Veterinară, pe când în alte țări educația veterinară necesită finalizarea unui program pre-vet sau a unui alt program universitar (precum cel de știința animalelor sau biologie) și este disponibil numai la nivel postuniversitar ca Masterat în Știință Veterinară. Cu toate acestea, cei care doresc să devină medici veterinari, trebuie de cele mai multe ori să finalizeze un Doctorat în Medicină Veterinară (DMV sau MVD). În cele din urmă, există numeroase cursuri de medicină veterinară disponibile pentru, de exemplu, profesioniștii care deja lucrează.

2.Care sunt avantajele urmării unui program de studii Veterinare?
Pentru persoanele care iubesc animalele și care doresc să contribuie la îmbunătățirea bunăstării animalelor, urmarea unui program de studii veterinare oferă numeroase beneficii. În mod similar cu îngrijirea medicală pentru oameni, domeniul Științelor Medicale Veterinare este extrem de solicitant și competitiv, dar este, de asemenea, extrem de satisfăcător și foarte apreciat. O diplomă de medic veterinar oferă oportunități de angajare și salarii atractive și, bineînțeles, satisfacția de a contribui la calitatea vieții animalelor.

3. Ce studiem la Științe Veterinare?
Un program tipic de studiu pentru viitorii veterinari și tehnicieni veterinari va include cursuri de fiziologie animală și anatomie, parazitologie, anesteziologie și nutriție. Modulele de curs suplimentare pot include creșterea animalelor, genetica, bolile infecțioase și sănătatea publică. În calitate de student într-un program veterinar, vei învăța despre îngrijirea animalelor mici și mari, precum și cum să asiști în timpul intervențiilor chirurgicale și să administrezi medicamente. În cele din urmă, unele programe din domeniul științei veterinare oferă module mai puțin științifice care pot fi importante pentru pregătirea viitorilor absolvenți pentru cariere, cum ar fi cursuri de etică, managementul afacerilor, abilități de comunicare și altele. În etapele finale ale studiilor, studenții trebuie de obicei să finalizeze un stagiu pentru a obține experiență reală, de exemplu într-o clinică, laborator, grădină zoologică sau la o fermă. Unele dintre cele mai populare specializări din rândul absolvenților unui program de știință veterinară includ bunăstarea animalelor, îngrijirea dentară a animalelor, anestezia și analgezia, nutriția animalelor, epidemiologia veterinară, biologia reproducerii, chirurgia animalelor, îngrijirea critică și studiul comportamental.

4. Ce fel de carieră te poți aștepta cu o diplomă de Studii Veterinare?
Majoritatea celor care finalizează un program în domeniul științei veterinare urmăresc o carieră ca medic veterinar. Este posibil să faci o practică generală sau să te specializezi într-un anumit domeniu de îngrijire a animalelor (cum ar fi oncologia, chirurgia sau dermatologia) sau în anumite tipuri de animale. Indiferent de ce alegi, profesioniștii din domeniul veterinar sunt extrem de căutați, iar oportunitățile de carieră sunt disponibile în diferite tipuri de instituții. De exemplu, poți lucra într-o practică veterinară sau în cabinetul veterinar local, ajutând animale domestice, cum ar fi pisici, câini sau hamsteri, într-o fermă cu animale, precum și într-un centru de conservare sau într-o grădină zoologică. Cu toate acestea, există și multe alte căi profesionale disponibile pentru absolvenții cu diplomă de studii veterinare. De exemplu, poți deveni nutriționist pentru animale și poți oferi sfaturi pentru o alimentație sănătoasă a animalelor. În mod alternativ, există numeroase opțiuni de carieră disponibile în cercetarea științifică veterinară, care are ca scop avansarea cunoștințelor despre sănătatea animală și umană. Astfel de opțiuni de carieră sunt disponibile în companiile farmaceutice, institutele private de cercetare, laboratoarele academice și multe alte organizații. O altă opțiune de carieră pentru absolvenții cu diplomă de studii veterinare este de a lucra ca lector într-o universitate sau colegiu sau ca profesor de biologie sau anatomie într-o școală.

5. Care sunt costurile pentru urmarea unui program de studii în Științe Veterinare
Costurile pentru urmarea unui program în științele veterinare variază foarte mult și depind de locația studiului și de instituția de învățământ specifică, precum și de tipul de program și durata studiului. Pentru a ajuta la acoperirea costurilor de școlarizare, organizațiile publice, cât și cel private oferă numeroase burse și ajutoare.

6.De ce să urmezi un program de studiu veterinar online? Există numeroase beneficii pentru urmarea unui program de studii veterinare online, cum ar fi flexibilitatea de a studia la momentul potrivit pentru tine, posibilitatea de a-ți combina studiile cu obligațiile de serviciu sau de familie și economisirea timpul de călătorie. Cu toate acestea, deoarece majoritatea programelor de studii veterinare necesită obținerea unei experiențe practice într-un laborator sau într-o clinică, acestea sunt, de obicei, o combinație de studii online și în campus. Doar câteva programe în domeniul veterinar, cum ar fi cele din domeniul sănătății publice sau al siguranței alimentare, pot fi oferite în întregime online.