Descrierea programului

Acest curs este conceput pentru studenții și practicienii interesați în obținerea cunoștințelor despre alimentație, nutriție și sănătate în țările cu venituri mici și mijlocii (LMIC). Cursul va acoperi trei domenii cheie:

 • Provocările globale legate de alimentație, nutriție și sănătate se confruntă cu țările cu venituri mici și mijlocii;
 • Răspunsuri la foame, malnutriție și sănătate precară;
 • Aspecte-cheie ale schimbării sistemelor alimentare și ale politicii de alimentație;

Cursul va oferi aspecte teoretice combinate cu studii de caz și metode pentru a începe abordarea aspectelor complexe ale sistemelor alimentare, malnutriției și sănătății în LMIC. Scopul său este de a oferi cunoștințe despre dezbaterile fundamentale din aceste domenii de studiu și de elaborare a politicilor și, în mod crucial, de a stimula gândirea critică a acestor aspecte. Conținutul se bazează pe o serie de perspective disciplinare, cum ar fi economia politică, știința nutrițională și antropologia. Cursul nu necesită ca studenții să aibă calificări anterioare în economie.

Școala de vară include cursuri urmate de tutoriale, activități interactive și discuții de la experți și practicieni din domeniu. Teoria și problemele de politică introduse în cursul conferințelor sunt aduse în context real, prin mai multe povestiri din sesiunile de teren. De exemplu, studenții vor învăța despre concurența dintre culturile alimentare și recoltele în Uzbekistan, ajutoarele alimentare și guvernanța în Sudan și implicațiile asupra mediului ale tranziției de nutriție a Chinei prin ochii cercetătorilor și practicienilor care lucrează în domeniu. În plus, studenții vor avea oportunități de a discuta întrebări politice cheie cu practicienii de politică din cadrul grupurilor de reflecție, organizațiilor naționale și internaționale, cum ar fi IFPRI, Oxford Policy Management și altele.

Această școală de vară este organizată de Food, Nutrition and Health in Research Cluster Research.

Rezultatele învățării

La finalizarea cu succes a cursului, veți putea demonstra capacitatea de a:

 • Înțelegeți provocările critice legate de alimentație alimentară și sănătate cu care se confruntă țările cu venituri mici și medii.
 • Fiți conștienți de unele dintre principalele modele de schimbare pe care sistemele alimentare sunt în curs de desfășurare și de a identifica modalitățile prin care aceste schimbări modelează provocările globale.
 • Se angajează critic cu opțiunile de politică pentru combaterea malnutriției în țările cu venituri mici și mijlocii.

Informații despre Conventor

Sophie van Huellen este lector economist la Universitatea SOAS din Londra, unde predă modulele de licență și postuniversitare. Interesele sale de cercetare includ prețurile la alimente și problemele legate de securitatea alimentară, dependența de mărfuri și suveranitatea alimentară. În special, ea lucrează la finanționarea piețelor produselor alimentare, influențele speculative asupra prețurilor la cereale, studiile despre lanțul de aprovizionare și partea financiară a industriei alimentare. În trecut, Sophie a lucrat pentru diverse instituții internaționale și naționale, cum ar fi UNCTAD, Banca Africană de Dezvoltare și Ministerul federal al Finanțelor din Germania.

credite

Elevii sunt de obicei capabili să obțină credite de la instituția lor de origine și, de obicei, cursurile noastre primesc 3 credite în sistemul SUA și 7.5 ECTS în sistemul european. Dacă intenționați să solicitați credite de la instituția dvs. de origine, vă rugăm să verificați cerințele cu acestea înainte de a vă înscrie. Vom fi bucuroși să vă ajutăm în orice mod, însă vă rugăm să fiți conștienți de faptul că decizia de acordare a creditelor revine instituției dumneavoastră de origine.

Evaluarea va fi opțională și va varia pentru fiecare curs. Participanților li se va oferi un certificat de participare și un registru de studiu va fi disponibil la cerere.

Structura

Săptămâna 1: Provocări globale

 • Sănătate, creștere economică și dezvoltare
 • Sarcinile multiple de malnutriție și boli
 • Indicatori și măsurători ale nesiguranței alimentare și malnutriției

Săptămâna 2: Sistemele alimentare globalizate și implicațiile pentru nutriție și sănătate

 • Conducătorii sistemelor alimentare globale și impactul acestora asupra tranziției dietetice
 • Preturile la alimente, crizele alimentare si implicatiile pentru nutritie
 • Producția alimentară și schimbările climatice
 • Regimul alimentar și suveranitatea alimentară

Săptămâna 3: Răspunsuri la foame, malnutriție și sănătate slabă

 • Pot fi evitate foametele? Cauzele economice și politice ale foametei
 • Rolul investițiilor publice în creșterile sensibile la nutriție
 • Tehnologia alimentară și nutriția. O solutie?

Evaluare: este opțională și va fi prezentată sub formă de prezentări individuale de clasă și lucrări de grup (20%) și un eseu de cuvânt de 2000-2500 (80%) care va fi predat în 2 săptămâni după terminarea cursului.

învățământ

Contactați-ne:

46 ore (prelegeri, tutoriale, activități). Cursul va fi livrat de luni până vineri în cele 3 săptămâni.

Core ore:

Luni - Vineri 10:00 - 15:00. În plus față de prelegeri regulate și tutoriale, fiecare curs este compus dintr-o serie de activități legate de conținutul lor academic (de exemplu, vizita muzeului, vizita companiei etc.).

Taxe și finanțare

Taxe de școlarizare

£ 1600

Taxă de aplicare

O taxă unică, nerambursabilă de 40 de lire sterline va fi percepută pentru acoperirea costurilor de administrare. Vizitați magazinul online SOAS pentru a vă plăti taxa de înscriere.

reduceri

 • 10% reducere dacă aplicați până la 31 martie 2019
 • Reducere de 20% pentru instituțiile partenere

Cazare

Cazare este disponibilă elevilor școlii de vară la sălile de reședință SOAS, Dinwiddy House.

Cerințe de intrare

Pentru a vă alătura Școlii de Vară, va trebui să îndepliniți următoarele cerințe de intrare:

 • Un student universitar sau un absolvent la momentul frecventării școlii de vară și 18 ani.
 • Experiența profesională poate fi recunoscută ca echivalentă unei calificări universitare.
 • O cerință minimă în limba engleză dacă limba engleză nu este prima dvs. limbă:
  • IELTS, 6.5 total sau mai mare, cu cel puțin 6 în toate subscoresele.
  • Testul TOEFL pe suport de hârtie necesită minim 583 cu minimum 53 în toate competențele, iar pentru testul Internet Based TOEFL avem nevoie de minimum 93, cu minimum 20 în toate competențele.
  • Test Pearson de engleză un scor de 59-64
  • Cambridge Engleză: Avansat (CAE) Gradul B
  • Dacă ați studiat într-o instituție de limbă engleză sau dacă ați predat cursuri la universitatea dvs. în limba engleză (cu excepția cursurilor de limbă engleză), puteți îndeplini cerințele noastre fără a trebui să furnizați un certificat. Dovada acestui lucru va trebui să fie inclusă pe o transcriere sau o scrisoare din partea universității.
  • Solicitanții cu o calificare alternativă ar trebui să ne contacteze pentru consiliere.
  • Solicitanții ale căror nivel de limbă engleză nu îndeplinesc cerințele pot fi interesați de cursurile noastre bazate pe subiecte cu suport în limba engleză.

Înscrierea solicitanților Școlii de Vară care nu îndeplinesc cerințele de intrare este la discreția SOAS - vă rugăm să luați legătura pentru a ne vorbi în detaliu despre cererea dumneavoastră.

Procedura de aplicare

Odată ce ați plătit taxa de participare de 40 de lire sterline și ați depus formularul de înscriere online, veți fi informat dacă aveți un loc în școala de vară în termen de 5 zile lucrătoare. Nu plătiți taxa de școlarizare înainte de a primi scrisoarea dvs. de ofertă.

Termen limita

31 mai 2019

Program predat în:
 • Engleză
SOAS Summer School
Ultima actualizare Februarie 11, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Duration
3 săptămâni
La zi
Price
1,600 GBP
£ 1,600 £ 40 taxa de înscriere. 10% reducere dacă aplicați până la data de 31 martie
După locații
După dată
Termen limită de aplicare