Programul de master în știința nutriției

Generalități

Programul de descriere

Știința nutriției este un domeniu în expansiune, interdisciplinar, care studiază rolul dietei în sănătatea umană. Programul de master în știința nutriției oferă studentului o cunoaștere aprofundată a bazelor sale științifice și a metodelor de cercetare în domeniu. Aceste cunoștințe sunt relevante pentru educația doctorală sau alte activități care se referă la domeniul nutrițional.

karolinska

Prezentarea programului

De-a lungul istoriei au existat multe afirmații cu privire la rolul dietei asupra sănătății noastre. În ultimele decenii, s-a înregistrat o dezvoltare extraordinară în domeniu, iar cunoștințele nutriționale au crescut substanțial. Programul de master în știința nutriției își propune să crească abilitățile studentului de a lucra independent în domeniul nutriției pe motive științifice. Domeniile acoperite în primul semestru al programului includ modul în care diferite tipuri de studii contribuie la cunoașterea care stă la baza recomandărilor privind dieta și activitatea fizică, luând în considerare și aspectele de sustenabilitate. Sunt incluse, de asemenea, cunoaștere aprofundată a mecanismelor moleculare și genetice care stau la baza impactului dietei asupra organismului. De asemenea, este abordată metodologia de evaluare a aportului alimentar, a activității fizice și a stării de fitness, cu accent pe înțelegerea validității, aplicabilității și evaluării rezultatelor. Metode de prevenire a bolilor și de promovare a obiceiurilor alimentare sănătoase și a activității fizice, de exemplu prin utilizarea internetului și a tehnologiei telefonului mobil, sunt de asemenea incluse în prima parte a programului. Perspective globale și comparații sunt incluse în toate cursurile.

karolinska3
Al doilea semestru este format dintr-un proiect de grad cuprins în 30 de credite. Aici studentul are oportunitatea de a alege un proiect de studiat în profunzime, în funcție de fondul și interesul său, în diverse domenii ale cercetării nutriționale. De exemplu, proiectul poate fi molecular, fiziologic, clinic, epidemiologic sau sănătate publică.

Citiți mai multe despre modul în care programul este structurat în programul de programe .

karolinska3

Oportunități de carieră

Programul pregătește studentul pentru studii ulterioare de doctorat sau alte lucrări care se referă la zona de nutriție unde este necesară o înțelegere a principiilor științifice. De exemplu, poate fi în domeniul sănătății promovarea muncii în sectorul privat sau public, național sau internațional.

Mai multe informatii

Pentru mai multe informații despre aplicație, cerințe specifice de intrare și selecție, vă rugăm să vizitați pagina Programului de master în știința nutriției pe site-ul Karolinska Institutet .

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ... Citeste mai mult

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ranked in the top 50 universities globally and the top 10 medical universities in Europe. Citește mai puţin