Programul comun de masterat în informatică în domeniul sănătății

Generalități

Programul de descriere

karolinskaProgramul de masterat în informatică în domeniul sănătății se adresează studenților interesați de tehnologia informației și aplicarea acesteia în domeniile medicinii și îngrijirii sănătății. Veți învăța metode pentru a face asistența medicală mai sigură, mai eficientă și de o calitate superioară prin intermediul informațiilor bazate pe computer și gestionarea cunoștințelor.

Prezentarea programului

Studenții pot avea pregătirea lor inițială în științele sănătății sau în informatică. În primul semestru, studenții cu pregătire tehnică susțin cursuri în științe medicale de bază, organizare și gestionare a asistenței medicale, în timp ce studenții cu studii medicale învață științele de bază ale computerului și sistemelor. Primul semestru se încheie cu un curs comun în sistemele de informații de asistență medicală.

karolinska2

Al doilea semestru acoperă metodele informatice de sănătate de bază pentru inginerie de cerințe și cerințe ale utilizatorilor, metode de evaluare a diferitelor aspecte ale sistemelor de informații despre sănătate în timpul și după punerea în aplicare, precum și standardele de informatică pentru sănătate. În plus, studenții vor primi o introducere în metodele de știință a datelor și vor avea un curs despre metodele științifice la nivel avansat.

Al treilea semestru oferă o introducere în managementul de proiect, unde metodele de știință a datelor studiate anterior vor fi aplicate sub formă de proiect. În plus, studenții au posibilitatea să aleagă fie un curs de securitate a informațiilor, fie de antreprenoriat. De asemenea, vor primi cunoștințe despre subiectele actuale de cercetare în domeniul informaticii medicale printr-un curs care pregătește studenții pentru propriile studii științifice. Al patrulea și ultimul semestru constă într-o teză în care studenții efectuează un studiu științific mai mare.

Programul este dat de Karolinska Institutet împreună cu Universitatea din Stockholm, iar studenții primesc o diplomă comună de la ambele universități.

Citiți mai multe despre modul în care programul este structurat în programul de programe .

karolinska3Oportunități de carieră

Implementarea IT în domeniul asistenței medicale necesită oameni cu o înțelegere solidă atât a nevoilor sectorului sănătății, cât și a punctelor tari și a limitelor tehnologiei. Experiența interdisciplinară unică a unui informatician de sănătate îl face deosebit de potrivit pentru a-și asuma un rol coordonator și de legătură între aceste două domenii. Mulți informaticieni în domeniul sănătății lucrează ca manageri de proiect. Alte roluri comune sunt CMIO (Chief Medical Information Officer) sau CCIO (Chief Clinical Information Officer), manageri IT, informaticieni clinici, experți în aplicații, analiști de cerințe, specialiști în sistem, dezvoltatori de sisteme, designeri de interacțiuni, evaluatori și cercetători.

Mai multe informatii

Pentru mai multe informații despre aplicație, cerințe specifice de intrare și selecție, vă rugăm să vizitați pagina de Master Programul în Informatică de Sănătate ' pe site-ul Karolinska Institutet .

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ... Citeste mai mult

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ranked in the top 50 universities globally and the top 10 medical universities in Europe. Citește mai puţin