Programe online de asistență medicală adăugate recent

Universități în România

Schimbă locația

Ce sunt Studiile Medicale Online?

Ce este Medicina Online?

Studiul online le permite studenților să parcurgă aproape toate cursurile lor pe internet cu ajutorul diferitelor unelte tehnologice, fără a trebui să meargă la o instituție educațională bazată în campus. Studenții la programele online comunică cu colegii și cu profesorii prin e-mail, formuri electronice, conferințe video, camere de chat, mesagerie instantă, forumuri de discuții și alte forme bazate pe interacțiunea pe calculator. Studiile medicale online au devenit tot mai pupulare și sunt astăzi oferite la universități, colegii medicale și alte instituții de învățământ de top la nivel de Licență, Masterat și Doctorat, dar și sub formă de cursuri scurte și programe de diplomă sau de certificat. Programele online în medicină sunt o oportunitate excelentă pentru studenții care doresc să își dezvolte cunoștințele și abilitățile necesare pentru a avea o carieră de succes în domeniul medical, dar care nu au posibilitatea să meargă la cursuri în campus din diferite motive. Programele medicale online acreditate au așteptări similare, dacă nu identice, cu cele bazate în sala de clasă și deoarece sunt implicate auto-disciplina și abilitățile de management, unele cursuri online pot fi chiar mai riguroase. Deoarece majoritatea studenților într-un domeniu legat de medicină trebuie să obțină un tip de experiență practică, nu toate studiile medicale pot fi urmate în totalitate pe internet. Studenții la programe medicale online au așadar posibilitatea de a face practică prin stagii, practică de laborator sau prin proiecte de instruire în servicii.

Care sunt beneficiile studiului Medical Online?

Obținerea unei diplome online oferă mai multe beneficii. Cel mai important, studiul în ritm propriu oferă studenților flexibilitatea de care au nevoie pentru a balansa munca, studiile și familia. Programele online sunt adesea mult mai ieftine decât cele bazate în campus, iar studenții online economisesc bani și pe navetă și pe costurile de cazare. În plus, mulțumită accesibilității lor, programele online reunesc studenți cu diferite fundale culturale și profesionale, iar această diversitate poate crea o experiență educațională mai bogată aducând perspective unice. În același timp, chiar și universitățile de top oferă studii medicale online, iar studenții obțin aceeași diplomă ca și cei care au terminat studiile în campus.

Ce se studiază la Medicină Online?

Există numeroase specializări în domeniul legat de medicină care pot fi studiate online. Câteva dintre cele mai populare includ asistența medicală, management medical, informatică medicală, sănătate publică, medicină generală, farmacie, nutriție, stomatologie, medicină veterinară și inginerie biomedicală. În funcție de programul de studiu cursurile pot fi completate în întregime online, sau sub formă de educație hibridă unde doar o parte a programului, inclusiv cursurile scrise, este completată online, pe când studenții fac vizite și în campus, la laborator sau la un centru medical pentru a obține instruirea practică și pentru a studia interacțiunea cu pacientul.

La ce fel de carieră te poți aștepta cu un studiu de Medicină Online?

Studiul online al medicinei îți poate deschide porți către o varietate de căi profesionale, fie în spitale, clinici, sectorul public și gubernamental sau în centre de cercetare private, companii biotehnologice și farmaceutice și nu numai. Absolvenții pot lucra și în învățământ, management medical și promovarea sănătății. Profesioniștii cu diplomă de medicină sunt la mare cerere pe piața muncii și primesc salarii la nivel înalt.

Care sunt costurile pentru studiile de Medicină Online?

Costurile pentru un program de studiu în medicină online variază mult în funcție de instituția de învățământ aleasă, de durata și de tipul programului, și de țara de studiu. În multe cazuri, studenții la programe de studiu medical online sunt eligibili pentru aceleași burse publice și private și granturi ca și studenții care urmează programe bazate în sala de clasă. Multe universități oferă și MOOC-uri, sau cursuri masive deschise online, care pot fi urmate gratuit, dar care nu au credite decât dacă studentul plătește pentru a da examenul.

De ce să studiezi Medicină Online?

Programele de studiu în medicină online sunt accesibile, flexibile și adaptate în mod unic pentru ca studenții să obțină cunoștințe valoroase în disciplina medicală aleasă și se construiesc pe experiența deja obținută în mod profesional. Programele online sunt perfecte pentru cei care preferă să urmeze cursuri în conformitate cu propiul program, de exemplu pentru profesioniștii care lucrează, cei care doresc să obțină o diplomă la o universitate care se află într-o altă țară fără a trebui să se mute acolo, sau pentru cei care pur și simplu nu sunt interesați de viața tradițională de campus.