Master în inginerie alimentară și sănătate
UniLaSalle
Informatie cheie
Locația campusului
Beauvais, Franţa
Limbi Străine
Franceză
Formatul de studiu
În campus
Durata
15 months
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 7.200 / per year *
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Sep 2024
* Anul I; Al doilea an: 6.120 €; 3, 4 și 5 ani 6700 € pe an
Introducere
Vă rugăm să rețineți că acest program este predat în întregime în franceză
Acest inginer are o dublă specialitate în alimentație și sănătate. Această pregătire evidențiază, de asemenea, numeroasele relații pe care le au între ele, atât la oameni.
Pregătirea lui îi deschide în mod firesc multiple oportunități pentru industria alimentară, industria farmaceutică și cosmetică, alimentația colectivă, sănătatea publică, marketingul și comunicarea.
Specialist în prevenție, nutriție și beneficii pentru sănătate
Un inginer de la această specialitate este instruit să răspundă noilor provocări ale alimentelor prin stăpânirea instrumentelor, mereu tot mai inovatoare. Este, de exemplu, capabil să pună în aplicare acțiuni la scară largă pentru a induce o schimbare în comportamentul consumatorilor în sectorul sănătății publice sau pentru a verifica cererile de sănătate legate de produsele alimentare noi, cu actori din lumea industriei alimentare.
Specialist în marketing
El stăpânește fiecare componentă a industriei alimentare cu o conotație de sănătate, atât în evoluțiile sale tehnologice, cât și în cele mai actuale progrese științifice. Astfel, este capabil să propună, sau chiar să direcționeze strategiile comerciale ale companiilor din sector, de la poziționarea inițială a produselor legate de sănătate până la stadiul distribuției acestora.
Specialist în lanțurile agroalimentare în formularea și calitatea produselor alimentare.Este un inginer capabil să implementeze o abordare de calitate sau de cercetare și dezvoltare pe întregul lanț de producție alimentară, de la stadiul de materii prime agricole până la la livrarea produsului, gata pentru consum. Prin urmare, acesta este obligat să lucreze în mai multe sectoare: producția de produse agroalimentare sau suplimente alimentare; farmacie, produse cosmetice, distribuție de masă, catering colectiv, servicii.
De ce să devii un inginer în domeniul alimentației și sănătății?
Este un antrenament unic, în care produsele alimentare sunt tratate cu privire la efectele sale asupra sănătății. În cinci ani, devii un expert angajat, capabil să depășească aspectul științific al profesiei tale pentru a analiza stilurile de viață și tendințele legate de alimentație și sănătate. Vă oferim o nouă dimensiune a nutriției, în care problemele de sănătate ale populației se află în centrul vieții dvs. de zi cu zi. Lecțiile, susținute de profesioniști și oameni de știință specializați în relațiile dintre alimente și sănătate, lasă un loc important pentru munca în grup. Adaptabilitatea ta și calitatea pedagogiei îți vor permite să devii un inginer capabil să evolueze într-o lume profesională și științifică.
Admitere
Curriculum
Formarea de inginerie alimentară și sănătate este accesibilă după 2 ani de ciclu de pre-inginerie .
Este structurat în 4 etape principale:
- Go LaSalle, o primă experiență internațională din semestrul I
- 1 semestru de specialitate de bază comună
- 3 semestre pe parcursul carierei la alegere, inclusiv un stagiu de „inginer asistent” de 4 luni
Ultimele semestre ale carierei pot fi finalizate într-o universitate parteneră, în Franța sau la nivel internațional, ca parte a unui semestru de schimb, a unei duble diplome sau a unui sejur de diplomă. - Proiectul de sfârșit de studii, care se bazează pe un stagiu într-o companie sau un stagiu de cercetare pentru studenții cu statut de student, sau pe o perioadă lungă într-o companie pentru studenții care urmează cursuri de ucenicie.
Dă naștere redactării tezei de sfârșit de studii și o apărare orală.
Oportunități de carieră
Formarea de inginerie alimentară și sănătate este accesibilă după 2 ani de ciclu de pre-inginerie.
Este structurat în 4 etape principale:
- Go LaSalle, o primă experiență internațională din semestrul I
- 1 semestru de specialitate de bază comună
- 3 semestre în cadrul carierei la alegere, inclusiv un stagiu de „asistent inginer” de 4 luni
- Ultimele semestre ale carierei pot fi finalizate într-o universitate parteneră, în Franța sau la nivel internațional, ca parte a unui semestru de schimb, a unei duble diplome sau a unui sejur de diplomă.
Proiectul de sfârșit de studii, care se bazează pe un stagiu într-o companie sau un stagiu de cercetare pentru studenții cu statut de student, sau pe o perioadă lungă în firmă pentru studenții care urmează cursuri de ucenicie.
Dă naștere redactării tezei de sfârșit de studiu și apărării orale.