Master of Science în Științele Sănătății - Specializarea în Epidemiologia Sănătății Publice

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul web al instituției

Programul de descriere

Prezentare generală

Programul de Master în Științe Medicale are scopul de a oferi studenților cu o înțelegere aprofundată a metodelor în cercetarea clinică sau de sănătate publică. Specializările includ epidemiologia clinică, epidemiologia, biostatistica, epidemiologia sănătății publice, psihologia medicală, epidemiologia genetică și moleculară și farmacodepidemiologia. După finalizare, candidații vor avea cunoștințele, înțelegerea și abilitățile de a propune studii de ultimă oră, de a scrie protocoale excelente de studiu, de a efectua cercetarea, de a analiza datele folosind tehnici statistice moderne, de a face inferențe de cauzalitate, de a ajunge la concluzii justificate , și să scrie lucrări de cercetare remarcabile. În funcție de alegerea specializării, candidatul se va concentra asupra studiilor populaționale observaționale, a studiilor clinice controlate randomizate, a intervențiilor de sănătate publică, a datelor din registru sau a studiilor de modelare.

Acest program este acreditat de NVAO. Pentru mai multe informații, vizitați Organizația de Acreditare Olandeză-Flamanda (NVAO) la www.nvao.net.

Obiective

Elevii dobândesc următoarele competențe:

 • Capacitatea de a formula o problemă clinică sau de sănătate publică și de a o traduce într-o întrebare științifică.
 • Capacitatea de a efectua un studiu extins al literaturii referitoare la o problemă.
 • Capacitatea de a traduce o întrebare științifică într-un protocol de cercetare.
 • Achiziționarea de abilități cantitative.
 • Capacitatea de a face inferențe cauzale.
 • Capacitatea de a evalua în mod critic cercetările publicate.
 • Capacitatea de a efectua cercetarea, de a colecta și analiza date și de a trage concluzii.
 • Abilitatea de a scrie o teză de masterat, inclusiv obiectivul (obiectivele) investigației, rezumatul literaturii, materialelor, metodelor, rezultatelor, discuțiilor și concluziilor proiectului de cercetare și prezentarea acestor constatări la ședințele științifice. Este încurajată publicarea rezultatelor cercetărilor într-un jurnal internațional revizuit.

Oportunități de carieră

Gradul te pregătește pentru o carieră în cercetarea medicală internațională sau pentru funcții executive sau consultative în medicina clinică, sănătate publică, cercetare farmaceutică sau politică de sănătate.

Ești eligibil (ă)?

Ar trebui să corespundem fiecăruia dintre următoarele criterii:

 • Aveți o diplomă de master relevantă dintr-o disciplină în sau în legătură cu medicina clinică sau sănătatea publică (medic, științe ale sănătății, nutriție, biologie, farmacie, științe ale mediului, științe sociale, economie, psihologie etc.)
 • Aveți o experiență relevantă în domeniul cercetării și deja ați (co-) autorizat câteva publicații științifice.
 • Aveți o bună cunoaștere a limbii engleze, atât oral cât și scris.

Specializarea Conținutul epidemiologiei Sănătății Publice

Director de program

Profesor Alex Burdorf, Ir. Ph.D.

Descriere

Epidemiologia sănătății publice este arta și știința de prevenire a bolilor, prelungirea vieții și promovarea sănătății prin eforturile organizate ale societății.

În timp ce clinicienii și medicii de familie asigură îngrijirea persoanelor, intervențiile în domeniul sănătății publice sunt îndreptate către întreaga populație. Multe îmbunătățiri au rezultat din inițiativele de succes în domeniul sănătății publice: vaccinarea și alte forme de control al bolilor infecțioase, medii de lucru mai sigure, mame și îngrijirea copiilor preventive, alimente mai sigure și sănătoase, planificarea familială, îmbunătățirea siguranței traficului și controlul tutunului. Pentru a obține sau menține accesul la servicii eficiente de îngrijire a sănătății în societate, există o nevoie considerabilă de expertiză în domeniul sănătății publice.

Obiectivul programului de epidemiologie în domeniul sănătății publice este de a pregăti profesioniștii din domeniul sănătății publice să se bazeze pe cunoștințele și abilitățile dintr-o varietate de discipline pentru a defini, evalua și rezolva problemele de sănătate publică. Participanții vor fi pregătiți pentru cercetare și pentru posturi la nivel de personal și executiv. Subiectele incluse în program vor fi promovarea sănătății și intervenția în domeniul sănătății, sănătatea internațională, politica și managementul sănătății și sănătatea ocupațională și de mediu.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – cli ... Citeste mai mult

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – clinical medicine, drug research, public health or health-policy development – our graduates all serve one overarching interest: people’s health. Citește mai puţin
Rotterdam , Amsterdam + 1 Mai mult Mai Puțin