Master of Arts Științe de Sănătate și Terapie Aplicată (iV)

Generalități

Programul de descriere

medizin

Profesiile medicale de învățare la distanță cu gradul de Master of Arts (MA) se adresează persoanelor care lucrează în profesii de sănătate, terapie și asistență medicală și care au dobândit deja o diplomă de licență sau diplomă academică, de exemplu, licența în arte în profesii medicale la DIPLOMA . Cursul poate fi, de asemenea, studiat alături de un loc de muncă și este deosebit de potrivit pentru profesii de acces din domeniile fizioterapiei, terapiei ocupaționale, logopediei, îngrijirilor în vârstă, precum și sănătății și îngrijirii medicale. Pe lângă abilitățile de conducere și comunicare sporite, cursul oferă cinci semestre cu cunoștințe și abilități aprofundate atât în domeniul cercetării legate de sănătate, cât și în managementul proiectelor și inovării.

Master în profesii medicale

Masterul interdisciplinar în profesiile medicale oferă învățarea la distanță ca o calificare academică ideală suplimentară pentru toți cei care lucrează în terapie și profesii de asistent medical care ar dori să își continue pregătirea profesională la nivel de master. Pentru a facilita combinarea studiilor și a muncii și pentru a fi mai independenți de locație, studenții pot urma acest curs sâmbătă, fie aproape de casă, într-unul dintre numeroasele centre de studiu ale Universității DIPLOMA din Germania, fie într-o variantă virtuală cu prelegeri online.

Studenții dobândesc cunoștințe în domeniile științei și teoriei cercetării, metodele calitative și cantitative ale cercetării sociale empirice, acțiunea bazată pe dovezi și gestionarea proiectelor și inovării, pe lângă cunoștințele și abilitățile deja dobândite în cursul de licență sau diplomă. În modulele elective obligatorii pentru managementul sănătății, studenții își aprofundează cunoștințele și abilitățile în dezvoltarea organizațională și a personalului în sectorul asistenței medicale din sectorul internat și ambulatoriu, în timp ce se specializează în subiecții electivi pentru reabilitarea mâinilor sau neuroproteticii pentru nevoile speciale ale pacienților.

Principalele domenii de studiu în masterat în profesii medicale

de management al sănătății

Gradul de gestionare a sănătății permite studenților să ocupe o poziție de conducere în unitățile de asistență medicală în ambulatoriu și în ambulatoriu, de exemplu în managementul spitalului, ca management al departamentului sau departamentului principal sau ca management al serviciilor de asistență medicală sau asistență medicală. Este posibilă și gestionarea centrelor de îngrijire ambulatorie multidisciplinare, a facilităților de îngrijire geriatrie, a serviciilor de îngrijire ambulatorie și a spitalelor.

educaţia pentru sănătate

Accentul pus pe educația pentru sănătate în programul de master se ocupă de extinderea și aprofundarea întrebărilor științifice privind pedagogia (profesională) și didactica pentru profesiile medicale. Grupul țintă sunt studenții care predau deja la școli profesionale sau universități din sectorul sănătății și, prin urmare, predau deja. Accentul contribuie la profesionalizarea predării. În special, această atenție ar trebui să se pregătească și pentru sarcinile de management din acest domeniu, de exemplu pentru managementul formării în școlile profesionale. Elevii sunt, de asemenea, împuterniciți să dezvolte și să introducă noi concepte educaționale. Se subliniază că în statele federale individuale există cerințe foarte diferite pentru calificările profesionale și pedagogice ale cadrelor didactice și ale profesorilor superiori din școli pentru profesiile de sănătate. Prin scrisoarea din ianuarie 2015, Autoritatea școlară de stat din Saxonia Inferioară a confirmat că masterul în profesii medicale cu accent pe educația pentru sănătate îndeplinește atât cerințele pentru profesori, cât și conducerea școlilor pentru profesiile de sănătate din Saxonia Inferioară. Cursurile cu accent principal se desfășoară exclusiv la centrul de studii Hanovra.

reabilitare mână

În accentul pe reabilitarea mâinilor a masterului în profesii medicale, studenții învață să înființeze și să gestioneze facilități terapeutice de mână și să implementeze standarde de management al calității în sistemul de sănătate. În colaborare cu chirurgii de mână, aceștia pot, de asemenea, să dezvolte și să implementeze linii directoare pentru tratamentul pacienților răniți la mână și bolnavi de mână. În plus, au cunoștințele de specialitate necesare pentru a scrie literatură specifică subiectului și pot fi utilizate la formarea fizioterapeuților și terapeuților ocupaționale în domeniul reabilitării mâinilor. Datorită expertizei existente în domeniul protezării și îngrijirii splinelor, puteți dezvolta noi sisteme pentru aceste domenii în colaborare cu tehnicieni ortopedici și puteți cerceta aplicabilitatea acestora prin studii.

neuroprosthetics

Studenții care se concentrează pe neuroprostetică sunt în special împuterniciți să lucreze în îngrijirea pacienților clinici și să își asume sarcinile de management aici. Au cunoștințe de specialitate în neuroreabilitare, biomecanică și tehnologie medicală protetică. Ele adaptează protezele în mod corespunzător și creează concepte individuale de tratament pentru pacienți. Studenții învață să evalueze procedurile terapeutice stabilite în ceea ce privește baza lor de dovezi și să introducă noi abordări terapeutice. În colaborare cu Rehabilitationsalt = „profesioniști medicali, ei pot dezvolta linii directoare pentru pacienții cu neuroreabilitare.

Perspective de carieră după învățământul la distanță

Oportunitățile de pe piața muncii sunt foarte bune, printre altele datorită dezvoltării științifice constante în medicină, precum și academizării profesiilor medicale, care se desfășoară de multă vreme. Există posibile utilizări, de exemplu, în următoarele câmpuri de acțiune:

Management corporativ, management și organizare:

 • Managementul departamentelor din spitale, clinici, facilități din copilărie, asistență pentru persoanele cu handicap, asistență pentru persoanele în vârstă și îngrijirea persoanelor bolnave mintale, de exemplu în managementul personalului
 • Concepția și implementarea de noi structuri organizaționale, secții și oferte de terapie
 • Proiectare independentă și activă a sarcinilor profesionale sistematice care necesită pregătire academică, de ex. B. ca manager de calitate responsabil
 • Stabilirea și gestionarea eficientă și eficientă a practicilor și centrelor de îngrijire multidisciplinare, în care sunt coordonate diferite grupuri profesionale din sistemul de sănătate, ținând cont de schimbările din economia de piață și evoluțiile

Instruire și educație ulterioară:

 • Managementul și dezvoltarea programelor de educație ulterioară
 • Concepția și comunicarea ofertelor de pregătire ulterioară și avansată referitoare la subiect
 • dacă este cazul, activități de predare și predare în formare suplimentară și avansată cu privire la propria specializare

Adâncirea zonei vechi = "cunoștințe medico-terapeutice în reabilitarea mâinilor:

 • Potrivit în special pentru fizioterapeuți și terapeuți ocupaționali, de ex. B. în propria practică sau într-o clinică de chirurgie a mâinilor
 • Introducerea și susținerea de noi proceduri în îngrijirea pacienților cu independență sporită și utilizarea evaluării sistematice

Reabilitare, neuroreabilitare, protetică și neuroprotetică:

 • Managementul și proiectarea activităților clinice specializate în reabilitare, în special neuroreabilitare
 • Cercetare orientată către pacient cu purtători de proteză

Dezvoltarea gamei de activități și fundamentul științific al profesiei:

 • Extinderea și extinderea serviciilor terapeutice ținând cont de evaluarea bazată pe dovezi
 • Dezvoltarea unei perspective constante a reflectării și cercetării practicii profesionale
 • Realizarea de soluții bazate științific și sistematic dezvoltate
 • Planificarea și implementarea unor studii de cercetare științifică, bazate empiric

perioada normală

Învățare la distanță: 5 semestre

Sarcina de muncă *: 120 puncte de credit conform ECTS

* Volumul de muncă include timpul pentru pregătirea, urmărirea și participarea la evenimente față în față, pentru auto-studiu și pentru pregătirea și execuția examenelor. Se poate presupune că un volum mediu de muncă de 25-30 de ore poate fi utilizat pentru fiecare punct de credit ECTS care trebuie achiziționat. Planul de studiu la învățare la distanță arată o variantă de 5 semestre, care poate fi extinsă cu până la patru semestre în funcție de volumul de muncă - fără taxe de școlarizare. Volumul săptămânal de muncă poate fi astfel adaptat individual la condițiile profesionale și / sau familiale.

valoarea inițială

Semestrul de iarnă (octombrie) și semestrul de vară (aprilie)

acreditare

Acreditarea cursului de către agenția de acreditare AHPGS

taxele de școlarizare

Învățare la distanță: 297,00 € / lună (total 9.895,00 EUR plus taxa de examinare unică de 985,00 EUR), alternative de finanțare la cerere.

formularul de studiu

Învățarea la distanță cu evenimente reale sau online în față: Învățarea la distanță are loc alternând între auto-studiu cu cărți de studiu și seminarii de sâmbătă toată ziua (aprox. 12-14 sâmbătă pe semestru) la unul dintre numeroasele noastre centre de studiu la nivel național sau online în „sala de lecturi virtuale” a campusului online DIPLOMA.

cerinţe de admitere

Dovada unei diplome universitare cu diplomă de licență sau diplomă (180 de puncte de credit conform ECTS) și o notă finală cel puțin „satisfăcătoare” în domeniile științelor sănătății, științelor terapeutice, fizioterapiei, terapiei ocupaționale, logopediei, îngrijirii vârstnicilor sau sănătății și alăptării (sau mai multe la cerere) , de exemplu profesii de licență în arte medicale la Universitatea DIPLOMA, Universitatea DIPLOMA va fi încântată să ofere informații suplimentare cu privire la gradele speciale la cerere.

Pentru gradele străine, trebuie demonstrată echivalența pentru admitere.

declaraţii

Master of Arts (MA)

domenii majore de studiu

Curs de gestionare a sănătății cursului

Modulul 8 M: Managementul spitalului și asigurarea calității

Cuprins:

 • managementul spitalului
 • Managementul și certificarea calității

Modulul 9 M: Management în contexte de sănătate și îngrijire

Cuprins:

 • Managementul facilităților de asistență medicală internate
 • Managementul asistenței medicale în ambulatoriu

Modulul 10 M: Dezvoltarea resurselor umane în asistența medicală

Cuprins:

 • Managementul resurselor umane
 • Managementul personalului în companiile de sănătate

Curs de reabilitare a mâinilor

Modulul 8 H: Anatomie funcțională profundă a mâinii

Cuprins:

 • Pregătirea mâinilor
 • Anatomia funcțională a mâinii
 • Tehnici chirurgicale de mână

Modulul 9 H: Leziuni complexe și proviziile de mână

Cuprins:

 • Leziuni complexe la mâini
 • Tehnici de artizanat și știință a materialelor pentru livrări de mână
 • Orteza de mână și îngrijirea protezelor în diferite discipline alt = "medicale

Modulul 10 H: reflectare practică în reabilitarea mâinilor

Cuprins:

 • Raționament clinic în reabilitarea mâinilor
 • Conceptele și evaluările individuale de terapie în reabilitarea mâinilor

Neuroprotestetica cursului electiv

Modulul 8 N: Neuroștiință pentru protetice

Cuprins:

 • Neurobiologie și neuroanatomie
 • Neurorehabilitation

Modulul 9 N: Biomecanica și tehnologia medicală

Cuprins:

 • biomecanică
 • Tehnologie medicală

Modulul 10 N: Practica neuroprosteticii

Cuprins:

 • Adaptarea protezelor
 • Pregătire în mers

Educație subiectivă în materie de sănătate

Modulul 8 P: Educație profesională

Cuprins:

 • Domenii de acțiune pentru predarea în profesiile de sănătate
 • Conținutul predării și învățării profesiilor de sănătate

Modulul 9 P: Procese de predare-învățare orientate spre competență

Cuprins:

 • Învățare și motivație
 • Orientarea competențelor în formarea profesională

Modulul 10 P: Didactica și metodologia planificării lecțiilor

Cuprins:

 • Planificarea obiectivelor
 • Planificarea implementării
Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Citeste mai mult

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Citește mai puţin
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlin , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hanovra , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , Munchen , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Nürnberg , Wiesbaden , Wuppertal , Germania Online + 23 Mai mult Mai Puțin