Master în stomatologie (MDDr)

Generalități

Programul de descriere

Programul de stomatologie de 5 ani duce la diploma de master MDDr. - "Medicinae Dentium Doctor" = Doctor de Medicină Dentară.

În sensul articolului 3 alineatul (1) a doua teză din Codul de proceduri de admitere pentru solicitanții de studii de la Universitatea Charles, acesta este un program de studiu fără specializare.


Descrierea criteriilor de verificare și de evaluare

Elevii sunt acceptați pe baza examenului scris de admitere, ținut în limba engleză, din următoarele discipline: biologie standard de colegiu, chimie și fizică și dintr-un interviu, ambele fiind preluate în limba engleză. Candidații de succes trebuie să obțină cel puțin 244 de puncte din 330. Ambele părți sunt luate în aceeași zi, deci trebuie să știți imediat dacă ați atins numărul necesar de puncte pentru admitere. Examenul este supravegheat de examinatorii facultății. Numărul maxim de studenți înscriși în anul universitar 2019/20 va fi de 20 pentru Stomatologie. Calculatoarele și mesele periodice nu sunt permise.


Condiții de admitere

Admiterea la studii universitare este condiționată de învățământul secundar complet confirmat printr-un certificat de absolvire a școlii. Admiterea la studii post-universitare (programul de masterat) este, de asemenea, condiționată de educația completă în orice tip de program de studiu.

Metoda de verificare:


Literatura recomandată, întrebări eșantion

Exemple de întrebări pot fi găsite pe acest site: http://ro.lf1.cuni.cz/sample-questions


Curs pregătitor

Prima Facultatea de Medicină nu oferă însuși un curs de pregătire, dar este posibil să participe la un curs de pregătire a:

  • Institutul de Studii Lingvistice și Pregătitoare al Universității Charles;
  • Catedra de abație din Praga;
  • reprezentanții noștri în Germania, Israel și Marea Britanie;
  • curs de pregătire în SUA - http://www.medicaldoctor-studies.com/


Profil absolvent

Absolvenții programului de masterat stomatologie obțin calificarea ca dentist în conformitate cu secțiunea 7 din Legea nr. 95/2004 Coll. și, prin urmare, sunt pregătiți practic și teoretic pentru o activitate independentă în domeniul stomatologiei, precum și pentru formarea pentru obținerea certificării în specialitățile specializate în stomatologie generală. De asemenea, sunt pregătiți să intre în învățământul specializat în domeniile stomatologiei clinice, ortodonției și chirurgiei maxilo-facială. În plus, absolvenții sunt calificați pentru activități la clinicile stomatologice ale Facultății, eventual în cadrul studiilor postuniversitare.


Perspectiva de carieră

Dupa terminarea studiului de 5 ani al stomatologiei, absolventii vor fi pregatiti practic si teoretic pentru o munca independenta in domeniul stomatologiei, precum si pentru inceperea pregatirii pentru obtinerea certificarii in specializarile specializate in stomatologie si / sau in ortodontie. Absolvenții vor fi pregătiți pentru activități la clinicile stomatologice ale Facultății, eventual în cadrul studiilor postuniversitare.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Charles University in Prague, First Faculty of Medicine: Academic Research is all about to change

Charles University in Prague, First Faculty of Medicine: Academic Research is all about to change Citește mai puţin